Pekka Leinon Corvette. Oliko alunperin isolohkoversio?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja WBBC, 4.3.2005.

  1. mercakungen

    mercakungen Gearhead

     
  2. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Mitenkäs muut Leinon autot? Polaran olen nähnyt monta vuotta sitten ja oli silloin aika kulahtaneessa kunnossa. Muistan kun pikkukossina luin siitä jutun Tuulilasista (!), oli aika raju juttu silloin. Hyvin alkuperäinen (hieno!) Le Mans -66 tuli Suomeen mutta jäiköhän FHRA:n näyttelyssä aikonaan ollut halvalla tehty -67-68 Mustang HT Ruotsiin?
     
  3. BuickS

    BuickS Gearhead

    -66 LeMans oli ainakin vuosi sitten läntisellä Uudellamaalla. Edelleen siistissä orggis-kuosissa. Edelleen vähän ajettuna, vähällä ajolla.
     
  4. 528

    528 Gearhead

    On tuo Corvette ainakin minulle edelleen se esikuva jenkkien rakentelussa. Olen jopa ostanut ne kolme lehteä vuodelta 1983 joissa Corvette on niin kaksin kappalein. Se juliste joka veekasissa on kun Corvette ensi kertaa esiteltiin ei ole oikein hyvästä kuvakulmasta.

    Jossakin Veekasissa oli kerran muistaakseni jonkin varaosaliikkeen tai FHRA:n juttu. No kuitenkin siinä taustalla on iso juliste jossa Leinon Corvette on. Ihmisiä seisoo siinä tiskin takana kuvassa. Corvette on kuvattu sivusta siinä ja taustalla näkyy paljon putkia. Onkohan noita julisteita tehty enemmänkin vai onko tuo joku yksittäsipainos? Tuollainen iso juliste Corvetesta olisi hieno.

    Onko Pekka sitten muuttanut Jenkeistä Suomeen, jos talon kunnostus puuhissa on? Olisipa joskus mukava jututtaa miestä. Kulkeekohan Pekka näyttelyissä yleensä? Ilmeisesti kuitenkin sellainen henkilö, jota kärsii mennä jututtamaan?

    Missä muuten mahtaa olla se ´76 Camino jonka Leino kunnosti? Siitähän tuli aika hieno. Möi sen sitten eteenpäin, kun oli saanut valmiiksi.
     
  5. impala67

    impala67 Double Gearhead

    näkyi ainakin turun swapissa.
     
  6. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Itsellekkin se vette toimi inoittajana ja suuntana rakentelulle.Koskaan tosin en ole päässyt toteutuksessa lähellekkään mutta ainakin samoissa merkeissä on tullut pysyttyä:) Sellainen juliste olisi kyllä hieno. Pekalla ainkin miljoona diaa siitä joten varmasti sellaisen julisteen voisi teettää ?

    Autolle voisi tehdä kokonaan omat nettisivut! Jotta tulisi nykypolvellekkin tutuksi.
     
  7. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    BRC1:

    "Autolle voisi tehdä kokonaan omat nettisivut! Jotta tulisi nykypolvellekkin tutuksi."

    Loistava idea. Varsinkin jos olisi vielä Pekan itsensä kirjoittama.
    Nimittäin äijä on myös erittäin hyvä kynästänsä.
     
  8. luppes

    luppes 1st gear

    Pekka ja Corvette

    Joo olen muutamaan otteeseen jutellut Pekan kanssa mm. näistä asioista.
    Corvette on ollut aluperin aito 427, Pekka oli ostanut sen aika pahana kolari autona ja hänen mukaan se oli helpompi tai järkevämpi rakentaa
    kokonaan sellaiseksi kuin se tuli. Kertoi myös yhtä sun toista autosta ja totesi sen olleen myös aika erikoinen koska siinä oli kaikki varusteet
    ilmastoinnit, sähköikkunat ym. Se kiiloitettu laatikko ei ole ko. Corvetesta
    koska Pekka ei kyseisiä osia kiiloitellut koska oli sitä mieltä että laatikon
    kuorien kestävyys siitä kärsii.
    Pekka asuu nykyään Suomessa jos joku sitä ei tiedä ja on ahkera vierailija swapeissa ja uhkasi tulla Am Car Showhun jo torstaina.
    Pekka toi muuten tuliaisna n. 300 nostalgia vannetta joista osa olisi kaupan.

    - Martti Luoso-
     
  9. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Näin tuon Caminon muistaakseni Somerolla n. 3 vuotta sitten. Ihan hienossa kunnossa oli, mutta muistaakseni oli maalattu uudestaan.
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Mielenkiintoinen vanha topiikki. Kaverini osti joskus -80 luvun puolivälin nurkilla Pekalta 427 koneen, jonka Pekka kertoi olevan kotoisin Corvetesta. Kone laitettiin kaksioviseen, -74 Impalaan, josta se myytiin 454:sen tieltä Paraisille, jossa se löysi uuden kodin Wellamon hoteista, muistaakseni Pontiac Le mansiin.
     
  11. 6PPC

    6PPC Double Gearhead

    Eikä olleet huonoja ne Pekka Leinon kirjoittamat tekniikka- artikkelitkaan V8:ssa.
     
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Eikä Leinon Mobilistiin kirjoittamat warbird-jutut.
     
  13. atobee

    atobee Gearhead

    Oliko Pontiakki -64 avo?
     
  14. hantta

    hantta Double Gearhead

    Joo, muistaakseni valkoinen punaisilla liekeillä.
     
  15. MadMike

    MadMike Gearhead

    SORRY OFFTOPIC:
    On vieläkin....nyt vuoden täällä ajelleena. Edessä varmaan lopullinen muuttokin muuttokuorman kera (lue mm. Suomeen jälkituodut C1 ex Fuelie ja 70 SS396 Camino)
    Just pari tuntia sitten Jönkkaa kohden Huskvarnasta vastaan tuli räbä alhaalla avo 69 C3 Candy pun kultaisella raidoituksella Portot Sivuviemärit Zoran levikkeillä ja ja konemuovissa modattu ihan ite oleva korkea Sarvis mallinen pahka joka muistutti suuresti Street Shuttlen vastaavaa minus louversit....kumpi oĺlut kumman inspis kävi mielessä...ja Widebody C6ia täällä on kyllästymiseen asti....kuten Turussakin...
     
    Muokattu: 29.5.2017

Kerro tästä muillekin!