Peltivanteiden levitys

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 4.6.2002.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mitenkä noita peltivalsseja levitetään? Mitäs tällaisista virityksistä katsastuksessa sitten sanotaan?
   
 2. Rubberduck

  Rubberduck 1st gear

  Joko kaksi vannetta sorvissa halki ja niistä yhdistelemällä yksi vanne tai sitten peltiä halkaistun vanteen väliin. Tigillä kiinni. Ja on sitten niin maan perusteellisen laitonta... :grin:
   
 3. Sumu

  Sumu Gearhead

  klassinen tapa saada vanteet levittämään ulospäin enemmän on käännättää vanteet tai tehdä itse. Vanteista vaikka rälläköidään keskiosa irti ja eikun toisinpäin ja hitsataan kiinni!! Hyvällä säkällä voi jopa tulla suora... :grin:
   
 4. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Pieni tarkennus, keskiosakin sorvilla irti.
  Homma on todellakin totaalisen laitonta, mutta onnistuu huolellisesti tehtynä erittäin hyvin.... kertovat isot pojat :oops:
   
 5. fisu

  fisu Gearhead

  mulla on 2 mopen police-vannetta jotka on käännetty ja 2 kääntämätöntä, niin ne käännetyt on paremmat kun ne viskaa painotuskoneeseen tyhjänä...
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  On ainakin 3 tapaa levittää peltivanteita...

  1.Kehän vaihto, eli irroitetaan keskiö ja kehä toisistaan, mielellään sorvissa, mutta onnistuu myös rälläkällä. Sitten sovitetaan keskiö levempään kehään. Näin saa niin leveitä kun onnistuu kehiä löytämään... eli ainakin 10" onnistuu... paras tapa siinä mielessä että kehään ei tule hitsisaumaa, vain kehän ja keskiön liitos.. myös vähätöisin je helpoin tapa.

  2.Kahdesta vanteesta tehdään yksi leveä, eli sorvataan kaksi vanteen kehää sopivasta kohdasta halki ja hitsataan puoiskot yhteen..
  Näin saa yleensä levitettyä vannetta n.1.5-2" alkuperäisestä..

  3.Kehä halki sorvissa ja suikale väliin... vaatii kunnolliset pellin mankeloimis välineet, mutta vain oma järki on kattona vanteen leveydelle... jossain ruotsi-rodissa oli 16"leveät peltivanteet... tämä on aika työläs tapa ja "miinuksena" kaksi hitsisaumaa kehässä..
   
 7. Gtamazon

  Gtamazon Gearhead

  Joo mulla on tossa Zonnissa käännnetyt vanteet. Sellanen noheva levyseppä teki ne ja jumaklavita niistä tuli hyvät. ei ravista eikä täristä. Ei niitä itte kannata ruveta nypläämään ellei oo tota varmuutta ton hitsauksen kanssa. Leimalla katsastusmies sano että sullahan on ittetehdyt vanteet alla. Nooh mää sanoin et niimpä on. Se totes siihe että ne on kyllä laittomat, mutta saathan nyt ainakin leveemmät kumit alle (kun noi 165 R15 renkaat on aika hakusessa).Eikä mitään ongelmaa ollut...
   
 8. Elevator

  Elevator 1st gear

  kaivoinpas sitten vanhaa esille.

  Kuka tällästä jumppaa vois suorittaa. Jos peltivanteen levitys joltakulta onnistuu niin ottakoon yhteyttä. Kaikki vinkit metallikoneistamoista yms. on tervetulleita. Jos joku tietää sellasen viel Turun seudulta niin aina vaan paranee :D
   
 9. mke77

  mke77 3rd gear

  ei ny turkusen seurul......mut karjalohjalla!

  jaa numero.........ei oo tallessa mut jahka kerkiän/saan aikaseks ni ilmootelen....

  ...joku 4vuot aikaa pyys levityksest/käännöstä 20€/vanne, mut se oli silloin!
   
 10. -nikke-

  -nikke- 3rd gear

 11. Elevator

  Elevator 1st gear

  kiitoksia. näillä mennään.
   
 12. pala63

  pala63 Gearhead

  Tuon Karjalohjalaisen vanteen levittäjän/kääntäjän yhteystiedot kiinnostaisivat minua...olis tuossa lähellä, ei tarvis Turkkuseen ajella...

  Jos vaikka yv:llä sais...
   
 13. dodge71

  dodge71 3rd gear

  onko tiedossa ketään pellivanteen levittäjää hämeessä tai helssingin seutuvilla?
   
 14. fisu

  fisu Gearhead

  kannattaa kysyä jostain vauhtiputkasta uusia pellivanteita, joku 10x15 ei tänäpänä enää paljoa maksa ja offseteissäkin on valinnanvaraa...
   
 15. pala63

  pala63 Gearhead

  Ei 15" olekkaan ongelma, ainakaan mulla...niitä saa kaupasta kohtuullista korvausta vastaan. Ongelma ainakin mun kohdalla on löytää tarpeeksi leveää isoa vannetta, siis luokkaa 8x18" ja 10x19". Aihioita olis näillä näkymin saaatavilla, pitäis vaan hiukan levittää.
   
 16. Karvanoppa-Elvis

  Karvanoppa-Elvis 1st gear

  Aika tuningia tuommonen vanteen "levittäminen".
   
 17. dodge71

  dodge71 3rd gear

  juu ja mullakin on moparin pikkujako vanteet.enkä rupee muutteleen isojakoseks.
   
 18. Se oiskin jo pulttijaon levitys :rotfl: , on noita joskus tullu käänneltyä ja levitettyä /kavennettuakin ,kun tarkkana on niin sen voi tehä myös rälläkällä ja ilman sorvia mutta jos hiukankaan tuntuu epävarmalta niin anna ammatilaisen tehtäväksi esim koneistamot tms.
   
 19. Turnn

  Turnn Gearhead

  maanantaina lähtee mangelssit koneistamoon levitykseen, tuuma lisää.
  50e parilta kuulemma maksaa, kun on omat varaosavanteet mukana.
   
 20. kunnes

  kunnes 2nd gear

  Ketä tekee uudellamaalla? 5.5leveet pitäs saada 6.5-7.0 leveiks
   

Kerro tästä muillekin!