Penkin "makkarat"..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja jimsgarage, 9.12.2009.

  1. jimsgarage

    jimsgarage Gearhead

    Moro,

    Vaahtomuovi.net eli Tampereen vaahtomuovi oy:ssä kävin. Ei ollut edes koskaan kuullutkaan kyseisestä materiaalista..

    Tuon toinen linkki oli hyvä. Täytyy tutustua.

    - Jim
     
  2. dart

    dart Gearhead

    Muovikumissa sitä myytiin nimellä laminaatti ja hinta oli n.11e/m paksummat tavalliset vaahtomuovit oli n.13e/m2 alkaen (20mm)
     
  3. jimsgarage

    jimsgarage Gearhead

    Täytyykin poiketa kun sielläpäin on liikkeellä. Kiitoksia tiedosta. :)

    - Jim
     
  4. 64kaukovaara

    64kaukovaara 1st gear

    Olis kiva tietää mikä hintahaarukka tuolla "makkara" tavaralla on? Että kannattaako ostaa lähiverhoomosta jos tulee maksamaan suurinpiirtein saman verran kuin ajelis kauemmaksi tai makselis postikuluja....

    '64 penkit ajattelin tässä iltapuhteena uudistaa :D
    Ihan kuin 4 lapsen äidillä ei olis muuta tekemistä.... :lol: :lol:
     
  5. Bat ass

    Bat ass Gearhead

    Aikoinaan tuota kuumasaumattua "tuck´n´roll" vinyyliä ja myös "salmiakki" kuvio vinyyliä markkinoitiin venekäyttöön, kun on aika hyvin vettä kestävää materiaalia. En tiedä miten nykyään, muuta aikoinaan löytyi helpommin, kun kyseli venemateriaalia... :odroll:
     
  6. migel

    migel Gearhead

    Miten toi toimii nahan kanssa ja mitä lankaa tulee käyttää ettei se ala leikkaamaan nahkaa siihen persettä edestakas hieroessa????

    Aion kokeilla myös itse verhoilla sportsiden sohvan ja hommasinkin siihen jo hirvennahan....Voi olla että tulee kallis harjoitus,mut fiddu, ei se mahdotonta voi olla!!!Missäs kasissa se nyt rakennettiin se pick-up johon se mimmi verhoili itse sisustan ekaa kertaa ja tuli siisti kuin mikä! Olisko auto ollut jotain -51 joku vanha emma tai jotain,,,,
     
  7. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Itse tein makkarat perinteisellä tavalla ommellen pohjakankaan pintamateriaaliin ja sen jälkeen pujotin sisään 25mm paksun vanun.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mä olen tekemäs kans yksiin ovipahveihin makkaroi. Tuck`n rolliks haukkuvat menetelmää jolla ne teen elikkä piirsin venymättömään pohjakankaaseen 50mm:n välein viivat. Leikkasin keinarista 65mm:n levyisiä suikaleita koska käytän 5mm:n saumavaraa jolloin makkaroille jää 5mm "tyhjää tilaa" joka on riittävä ovipahveis.
    Sit aloitin vasemmast reunast asettaen ekan hiukan leveemmän liuskan oikean reunan kulkemaan aluskankaan viivaa pitkin pintapuoli ylöspäin ja asetin seuraavan liuskan oikean reunan pintapuoli alaspäin kulkemaan samaista viivaa pitkin elikkä reunat olivat vastakkain. Seuraavaks ompelin ekan sauman jonka jälkeen taitoin toisen liuskan oikeinpäin ja asetin sen reunan ulkemaan taas seuraavaa viivaa pitkin. Taas seuraava liuska väärinpäin toisen päälle ja ompelua. Näin jatketaan toiseksviimeiseen makkaraan asti jonka jälkeen ommellaan viimeinen liuska joka saa olla taas leveämpi muita koska sen täytyy ekan liuskan tapaan ylettyä pahvin taakse. (Myös aluskankaan päihin kannattaa jättää ylimääräistä kangasta.)

    Näin tehtynä ei jää tikkauksia näkyviin eikä pienet ompelun vaeltelut näy. :wink:
    Sit vaan pitäis pujottaa pehmusteet tehtyihin taskuihin.
    Pehmusteeks käy hyvin sentin paksu laminaatti josta on leikattu 50mm leveitä suikaleita.
    Kaikkei parasta on sellanen laminaattivaahtomuovi jossa on molemmilla puolilla valmiina vanu!
    Rättikaton/venekuomun ikkunamateriaalista saa tehtyä hyvän apuvälineen pehmusteen pujottelulle. Siitä leikataan lähes makkaran levyinen sekä mieluusti vähintään pari kertaa makkaran pituinen soiro. Pistä pehmuste teräsviivaimen päälle ja päällystä viivain molemmilta puolilta tällä ikkunasoirolla. Pidä tiukasti kiinni ikkunaliuskan päistä ja työnnä pehmuste sisään.
    Näin jatketaan kunnes kaikki taskut on täytetty... Perkele ku tulee hienot makkarat näin tehtynä. :D

    Voin viel pistää kuvia menetelmästä jos jotakuta kiinnostaa... :odroll:
     
  9. C2.0

    C2.0 Gearhead

  10. C2.0

    C2.0 Gearhead

  11. Buddy

    Buddy 1st gear

  12. Buddy

    Buddy 1st gear

    Juu ei tartte mutta on helpompaa tehä suikaleist. Pysyy kontrolli paremmin eikä lähe makkarat "kaatumaan". Olen käyttäny molempia metodeita ja molemmilla on omat kannattajansa. Opettajamme haluaa 100 prosenttisen virheettömän lopputuloksen niin teen ainaski koulussa suikaleista... :wink:
    Tolla taittamistyylillä tehtynä sauma vaeltaa joskus hiukan mutta toisaalta ei sitä juuri näy lopputuloksessa. :-?
     
  13. migel

    migel Gearhead

    Sairaan siistiä jälkeä! Vielä vähän mietityttää, sen verran hankalalta prosessilta tuo vaikuttaa,ettei jää vaan sitten kesken...
    Toi jäi hieman hämäräksi miten nuo makkarat sitten ommellaan noihin sivupaloihin sitten,,,,kinnostaa kyllä kovasti kunhan saan ton teollisuus singerini toimimaan oikein,-se kun kiihtyy nollasta sataan nanosekunnissa ja vaan pakki on päällä???
     
  14. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Olin tuossa syksyllä pari viikkoa kipeenää, niin luin samalla kaikki verhoilu kirjat mitä vaimoke kirjastosta löysi ja tavasin nettiä siinä sivussa. Tämän jälkeen hommasin koneen ja harjoittelin toiset pari viikkoa. Eikä toi mitään niin ihmeellistä ole etteikö joka jamppa oppis jos käsillään osaa puuhailla. Tuo penkki on ihan eka ompeluhomma ja ei se virheetön ole mutta yllätyin kyllä itsekkin moisesta saavutuksesta :D
     
  15. Buddy

    Buddy 1st gear

    Miten päättelit noi leikkaamas ompelut?
    Laittaisin vähintään kontaktiliimaa niihin ellet ole päätelly niitä.
    Voi ruveta sauma aukeamaan jossakin vaiheessa... :eek:
    Vetelen pari kertaa koneella edestakas ettei rupea aukeamaan saumat...
     
  16. C2.0

    C2.0 Gearhead

    Täytyy toivoa että tupla poikittainen sauma pitää makkarat kurissa...
     
  17. Buddy

    Buddy 1st gear

    Buddy on tekemäs puuautoon sellaset makkarat ettei ol kukka nähny ikinä! Pari/kolme senttii paksut ja kaheksan senttii leveet. Saas nähr meneeks vituiks ku rupeen kappoi ompelemaan... :-?
     
  18. Buddy

    Buddy 1st gear

    Buddy lainaa taas itteään... Penkeist tuli melko hyvät mut ompelukone tilttas ennenkuin sain ne valmiiks. Raivonpuuskissani poltin penkit runkoineen... Pitäiskö mennä vihanhallintaterapiaan? :-?
     
  19. toivaja

    toivaja Gearhead

    pitäiskös mun sittenkin hakee se Mercuryn penkki pois? :D
     
  20. Buddy

    Buddy 1st gear

    Ei kiiret. Toi edellinen oli vaan Buddymäistä vitsailua. Emmä niit polttanu. :lol:
     

Kerro tästä muillekin!