Penkkien värjäys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja street and race, 27.2.2008.

  1. street and race

    street and race Gearhead

    Ois tiedossa autoon Wanhat kuppi penkit, jotka ovat muuttuneet punaisesta melkein valkoisiksi :lol: Verhoilu on ihan ehjä joten ei viitsisi ruveta mitään lyyssejä vetelemään. Eli värjäykseen on olemassa omia tököttejä, mutta miten ne kestää kulutusta? onko pro tason hommia, että saa siistit? Mustiksi ne pitäis saada muuttumaan.
     
  2. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Voithan sä kokeilla noita ihan perus-pesukone-kangasväriä... :eek: ainakin vaatteissa pysyy... jos ne verhoilut siis saa irti?
     
  3. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Ja kankaan on oltava puuvillaa. Jos on keinokuitua, niin ei onnistu.
     
  4. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Asennetaan ne minun Autooni vähäksi aikaa...
    :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  5. Dna Kerma

    Dna Kerma Gearhead

    :D:D haha, mutta on sitä helpompikin keino, nää tarttet vaan räjähdepanoksen ja purkillisen jäteöljyä :rotfl:
     
  6. street and race

    street and race Gearhead

    Joo pitäs kyllä saada sillä tavalla ettei oo aina selkä ja perse mustana :rotfl:

    Liekkö keino kuitua tommoset en tiiä kun en oo penkkejä kosketellut, mutta uskoisin että ois. Cobrat kyseessä.....
     
  7. miss duster

    miss duster 1st gear

    Noitten värien huononapuolena on se että yleensä on sitten perse mustana.
    Ja keinokuitujen värjääminen on ylipäätään hankalaa.
    Monissa väriaineissa on se että värjäät penkin ja toteet ettei väri tartu, noh ajelet innolla muutaman kuukauden ja tulee kesä, persees hikoaa ja toteet sen olevan musta, eli yleensä ei kestä kosteita vaatteita tms, nuo värit ennenku vasta useen pesun jälkeen ja sitte alkavatki jo haalistumaan.
    Parhaan tuloksen saat verhoilemalla uuvestaan.
     
  8. galaxie 68

    galaxie 68 1st gear

    Maalasin vanhat erillispenkit mustaksi oisko ollut alunperin jostain simcasta, päällys materiaalina punainen vinyyli&kangas, siis maalasin myös kankaat
    onnistu muuten hyvin mutta käytin värinä kiiltävää mustaa ja väri muistuttaa lähinnä jotain pvc/lateksi pintaa, joten mattasempi pitäis olla.
    Eli Haet automaali kaupasta sikkensin elasto actiffia (jousto ainetta) ja puoli kiiltävää 2-k raskaan kaluston väriä jota saa vielä tinneri ohenteisena (tai jos jostain saat, niin sit autoväriä).
    Eli sekoita maalit&kovettaja keskenään sit lorautat sekaan vähän, huom! vähän enemmän joustoainetta kun ohje antaa.
    pyyhkäset niitä penkkejä tinnerillä niin että vinyylin muuttuu vähän mattaiseksi ja puhdistuu rasvasta yms liasta. älä pelästy vaikka pinta ns. sulaa vähän koska se on muovia, ja sit ei muuta kun ruiskimaan, en purkanut päälisiä pois koska olivat sopivalla kireydellä penkkien päällä. 2-max3 ohutta kerrosta on hyvä määrä, muuten nahka jäjitelmän huokoset täyttyy ja taas tulee kamalan näköiset..
    Maali kovettuu jouston kanssa kauemmin kun normaalisti 2k väri joten olis hyvä jos saat maalattua/kuivattua ne jossain lämpösessä.
    Kannattaa kokeilla pienellä määrällä ensin johonkin koe palaan vinyyliä niin saat hyvän tuntuman peittävyydestä & jouston määrästä. 2-k Maali ei irtoa eikä lohkea, kun se liuottimien avulla tavallaan sulaa siihen vinyliin ja jousto aine tekee siitä elastisen.
    Onnea yritykselle, parempaakaan koti konstia ei taida olla..
     

Kerro tästä muillekin!