Peräkontin verhoilu/levytys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja HT, 1.3.2014.

 1. HT

  HT Gearhead

  Tarkoitus levyttää ja verhoila kontti, kun projekti siihen asti etenee. Joku joka on projektin toteuttanut voisi antaa vinkkejä tyyliin: älä tee noin - tee näin, niin voisi muutaman kirosanan säästää.

  Jotain tähän tyyliin, mutta verhoiltuna (tosin ilman noita hifijuttuja) oli ajatus:

  [​IMG]
   
 2. stailaaja

  stailaaja 1st gear

  muovilevystä 3 / 5 mm ( olikohan puristemuoviuretaani ? en nyt muista, voin kysästä oikeen nimikkeen jos tarttee ) pystyy taivuttaan, hioon, leikkuu joko pistosahalla tai sitten ihan kuin kyprokkia eli veittellä viilto ja naps. helppoo käsitellä, liima ottaa hyvin kiinni, kevyempää kuin vaneri, ei ime kosteutta jne hyviä puolia. huonoa en oo vielä keksiny tosta materiaalista. ton päälle pikkunen pehmuste ja sitten mitä nyt haluaa laittaa päälle. hiukan isommat kuin palaset , taivuttaa ylimääräset taakse ja niitillä kii levyyn. muovilevyyn pystyy rakentaan erilaisia kiinnikkeitä, ite oon laittanut liki alkuperäsillä muoviklipsuilla joille koriin poraa reiän. levyt siis saa laitettua helposti painamalla kiinni. tää olis vaan 1 tapa, muut kertoo varmaan lisää ideoita. eikä oo ihan hinnan kiroissa toi levy noin 50 e / levy joka noin kyprokkilevyn kokonen.sillä melkein tekee jo yhen takaloosterin kuntoon.
   
 3. 59Kingswood

  59Kingswood Gearhead

  Omien kokemusten perusteella:

  -ainakin ympärivuotiseen käyttöön lattian levyksi jotain, mikä kestää kosteutta. Kunnossa olevallakin kontin tiivisteellä kovalevy on jo yhden talvikauden jälkeen aika kamala.

  -kontin kannen jouset väsähtää aika nopeesti, jos ne joutuu kannattelemaan kovin painavaa verhoilusysteemiä.
   
 4. mietmi-3

  mietmi-3 Double Gearhead

  Mistä tommosta muovilevyä voi ostaa? Itte oon pari vania ja muita harrastepakuja sisustanut vareerilla sen jälkeen kun ekan kerran sisustin kovalevyllä jolla ei oikeesti tee mitään. Kovalevy elää kosteuden mukaa aivan saakelisti. Vaneeri ei elä juurikaan mutta kuitenkin hieman. Vaneeria pystyy kääntämään vain yhteen suuntaa ja jos tota muovilevyä voisi taivutella pyöreisiin muotoihin niin huippu homma. Lämpö varmaa auttaa tarvittaessa.
   
 5. HT

  HT Gearhead

  Kiitos vinkistä. Tuotteen oikea nimi kyllä kiinnostaa.
   
 6. stailaaja

  stailaaja 1st gear

  polyvinyylikloridi muovilevy ;) osimoilleen noin. korjaan jos menin muistaan nyt sen väärin.. puristevaahtopvc-levy . multa ainakin sitä löytyypi.
   
 7. M

  M Gearhead

  Vaahtopvc. Löytyy esim etroista.
   
 8. stailaaja

  stailaaja 1st gear

  etroissa mun muistaakseni on aikasta vahvaa pelkästään, kait sieltäkin tilaamalla ja neliö hintakin on harrastajille kohdillaan etralla :odroll: sieltä sitten vaan.
   
 9. O.J.

  O.J. 3rd gear

 10. M

  M Gearhead

  Juuri tuota. Ite tein 2mm levystä GMC:n kattoverhoilun pohjan. Taipuu joka suuntaan yllättävän hyvin ja on helppoa leikata mattoveitsellä.
   
 11. stailaaja

  stailaaja 1st gear

  jeps, toi on melkosen mahtavaa ainetta ,liima puree hyvin kiinni ja on helppoo työstää. vetelee vaan ruiskulla kunnon kontakstiliimaa ( liukkaripohjasta) niin kyllä pysyy paksumpikin setti tossa levyssä.
  kattoverhoiluun noi on käteviä kun taipuu hyvin. tein porssen katon viimeksi tosta levystä.
  itellä ollut käytössä 3 ja 5 mm vahvuudet. etra megasentteri on melki naapurissa mutta on valikoimat vähentyneet muoveissa ja kummeissa senverran että ei oo tullu useesti poikettua.
   
 12. Buddy

  Buddy 1st gear

  Oon käyttäny myös sellasta mainoskylttimuovia jota löysin kerran roskalavalta sekä vanerii, kovalevyä ja verhoilupahvia.
   

Kerro tästä muillekin!