perän madallus

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Wesku, 24.7.2002.

 1. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Mulla on 50mm laskupalat takana ja pidemmät U-pultit. Muuten hyvä systeemi, mutta perä on vieläkin 150mm liian ylhäällä. Tuli muuten katsastuksessa teksti paloista rekisteriotteeseen.

  Talven aikana olis tarkoituksena sovittaa taakse jonkun maasturin jäykät jouset, ottaa muutama lehti pois ja hakea korkeus sopivaksi, ehkä vielä joutuu käyttämään palojakin. Lisäksi pitää vaihtaa lyhemmät iskarit, siirtää pohjaanlyöntikumit oikeaan paikkaan ja lyhentää niitä, muuttaa kardaanitunnelia, takapenkin alle jäävää lattiaa ja takakopan lattiaa.

  Ei oo helppoo, mutta mitäpä mies ei tekisi autonsa kauneuden tähden. Sitten kun pitäis kai olla vielä hyvä ajettavakin...
   
 2. Christoffer

  Christoffer Gearhead

  Niistä madalluspaloista taitaa katsastussedillä olla tapansa mukaan n100 mielipidettä.Itse kysyin että pitäisikö kyseisistä palikoita muutoskatsastaa tai jotain vastaus oli tyyliin ei niitä mitään merkata tarvi kun ei niitä kuitenkaan kukaan huomaa..hmm..ja taas ratsiassa selitetään innokaalle konstaapelille että niinmutkusesetäsano...jne.
  Ehkä parasta kuitenkin hommata se merkintä rek.otteeseen..
   
 3. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Katsastin 49:n + 50 cm laskupaloilla.Tuttu katsastusmies sanoi että taitaa olla mun mitassa normaalia pitemmät sentit...merkintään ei tullu otteeseen.Eipä tienpäälläkään oo virkavaltaa ratsioissa kiinnostanut auton korkeus tai pitäiskö sanoa mataluus.Mutta tietenkin merkintä otteessa ois varmaa.
   
 4. Christoffer

  Christoffer Gearhead

  Niin.no on se oma apsenikin aika matalalla ennestäänkin eikä siintä ole kyllä mitään kyselty..paitsi sen kerran ei meinannut päästä kats.konttorin nosturilta alas..kats.setä sai rakennella komeat rampit laudoista hiukan kyllä hymyilytti...muttei inssiä.
   
 5. mean eyes

  mean eyes 1st gear

  Itselläni on moparissa Part Storelta ostettu Bell Tech:in 2"lasku(/nosto)sarja pitemmillä U-pulteilla. Maksoi jotain 300mk pari vuotta sitten. Sarja on ilmeisesti ensisijaisesti tarkoitettu uudempiin pick-uppeihin, mutta käy kaikkiin joissa akselin halkaisija on noin 3" eli ainakin Moparin 8 3/4 käy. Ajo-ominaisuudet eivät oikeastaan muuttuneet mihinkään suuntaan, laskeminen olikin lähinnä ulkonäköseikka. Keulan osalta Moparin omistajilla onkin sitten helppoa.
   
 6. jouni

  jouni Gearhead

  Minulla jäi Caprin leimaaminen tuossa kesällä kiinni juuri noista madalluspalikoista. Kiinni oli asiallisesti alumiiniblokista tehdyt 60mm palikat, katsottiin peräti lakikirjasta (parin muunkin asian vuoksi <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> ) ja katsastusmies totesi että palojen max. paksuus on 51mm. Että silleen, varmaan tuo suhtautuminen vaihtelee kuitenkin konttoreittain.
   
 7. Christoffer

  Christoffer Gearhead

  Noista madalluspalikoista vielä että kun nyt taidan semmoiset sinne alle tunkea niin täytyykö esim ne lehtijousen riipukkeet olla erilaiset (pidemmät?)kyseessä on 2"palikoiden tunkeminen alle.
   
 8. coroNet

  coroNet Gearhead

  EI, jos et halua korottaa sitä takaisin;)
   

Kerro tästä muillekin!