Perkeleen lohkolämppäri...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja O.J., 5.11.2007.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Mistä lie vikaa lähteä hakemaan, oli vani tänä aamuna jääkuutiona; vikavirtasuoja lauennut lämpötolpasta... No, nollasin kaikki ja otin piuhat irti, sisätilanlämmittimenkin kytkin otin pois, ja uusiksi, sama juttu: automaattisulakkeet eivät ole moksiskaan, mutta vikavirtasuoja tippuu... CRC:tä suihkin mahdollisen kosteuden takia pistokkeisiin, mut ei vaikutusta... Eli ilmeisesti vuotaa auton runkoon, koska se laukeaa... Kummastakohan lähtisi vikaa hakemaan, vastuksesta vai piuhoituksista...? Kummatkin yhtä vitun ahtaalla... :mad: ja perkeleen pakkanenkin, kun ei oo lämpimiä tiloja...
     
  2. Nappula

    Nappula Gearhead

    Eikös sen sais sillain testattua että ottaa lohkonkyljestä siitä vastuksesta johdon irti ja kokeilee pistää töpselin seinään ja jos ei laukea vikavirtasuoja niin johdot tuskin vuotavat runkoon joten itse vastus on silloin rikki. Naapurilla oli lohkolämppärin vastus mennyt itsestään oikosulkuun ja ei siinä näkynyt mitään ulkoista vikaa. Vanha vastus voi olla melko tiukassa mutta itsellä on ainakin lämpö ja irroitus öljy ja putkipidit auttaneet.
     
  3. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Perseensuti, joutuu lähtee tuolla ulkona könyämään alle... :wc: liekö paskana, et ostais suorilta uuden vastuksen... Ei tietoa, miten vanha... Vai voisiko vika johdoissa olla...? Paljonko kinuavat uudesta vastuksesta varaosapuljuissa?
     
  4. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Vaimon autossa kävi niin että kun laittoi lohkolämppärin päälle, niin kuului napsahdus jonka jälkeen se oli pimeä. Samalla poltti sulakkeen talosta.

    Otin vastuksen irti. ei siinä ollut ulkoista vikaa, mutta vastuslanka putken sisällä oli mennyt poikki.

    Ei muuta kun uusi vastus paikoilleen.
    kivaa ulkopuuhaa viimetalvena, juuri kun oli talven kylmin päivä.
     
  5. tst

    tst Gearhead


    Calixin 212 about 50€ motonetis,ei tietenkään käy jos sulla on defan johdot,defalla vastus taisi olla mallia 104.
    Kannattaa kuitenkin mitata kaikki ensin kun on aika mukava vaihdettava :rotfl:
     
  6. HRTP

    HRTP Gearhead

    defan vastus on tuo 104 ja maksaa ainakin JKL:ssä 62-85e paikasta riippuen ja sen vaihto kustansi täällä päin ihan liikkeessä jossa samalla vaihdettiin nesteet alta 100e... itellä oli juuri samanlaiset oireet ja vika selvis heti sillä lailla että otti siitä haarottimesta mistä lähtee sisälämppärille se piuha niin irrottaa sen mikä menee vastukselle ja kokeilee sisälämppärillä pelittääkö ja jos pelittää niin vika itse vastuksessa
     
  7. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Aika samoin oirein ollut vikaa vastuksessa...
    Kuten myös liitos johdossa (siinä "kiinteässä" jossa päällä metallinen kuori).
    Oikeammin siinä liitos päässä jolla oli kiinni vastuksessa. Liittimen napojen välit sulaneet yhteen... Näkyi vasta kun irrotti johdon ja näki että oli pää musta.
     
  8. thomaso

    thomaso Gearhead

    Mulla sama vika viime talvena Oli se panssarikaapeli rikki. Vuoti maihin. Kotipihassa putos aina sulake(automaatti) tolpasta. Duunipaikalla pysyi päällä kun siellä on sen verran vanhemmat sähkötolpat. lainasin talon sähkäreiltä vikavirtasuojan ja pistin tolppaan pistokkeen väliin ja heti putos sulake.

    Eli vika ei välttämättä ole vastuksessa. Ja voihan senkin mitata yleismittarilla.
     
  9. cdv 77

    cdv 77 Gearhead

    Mulla ois myynnissä Calixin pienipäisiä auto (1.5m) ja tolppajohtoja(5m)
    30 € pari !! Siis ei vastuksia vaan pelkkiä kytkentäjohtoja !!!!!!
     
  10. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Juu kiitti kaikille... :D koitan ehtiä huomenna kattelee paremmin tonne alle vastusmittarin kanssa... jospa sitä tulisi vähän hullua hurskaammaksi sitten.
     
  11. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Jos ei muu onnistu, osta multa tai jostain letkulämppäri. Kyllä lämpiää.
     
  12. kojo

    kojo Gearhead

    Ei defaan sattus löytymään? :odroll:
     
  13. T&S

    T&S Gearhead

    Nämä uudet pienipäiset pistokkeet on alkaneet laukoa vikavirtasuojia kun maantiellä on suolavesi päässyt siihen (ja sitähän meillä riittää).
    Suolainen vesi johtaa hyvin sähköä.
    Puhdista se hyvin ja kuivaa niin voi alkaa toimia.
     
  14. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Niin no joo, jos tuo suolavesi olisi vaikuttanut... :eek: täytyypä kuivattaa auto.. parkkihalliin siis huomenna matkakäy..... :oops:
     
  15. hla

    hla Gearhead

    Sama vika täälläkin, lämppäri toimi, mut se liitosjohto oli hajonnut ja poltti sulaketta.
     
  16. Rahikainen

    Rahikainen Double Gearhead

    Ja perkeleen lämppärin piuha. Defan pikkupäinen piuha maksaa 30€!!! Ei helevetti miten sieluton hinta! :mad:
     
  17. kira

    kira 1st gear

    Morot,

    Joo omassa kotterossa tullessaan minulle sellainen isopäinen Defan johto/auto-liitin. Pitihän se yhdenmukaistaa toisen kiesin kanssa hetimiten, tosin olihan se hieronut lähempää tuttavuutta ympäristön esineiden kanssa. No hommasin pienipäisen tsydeemin ja heitin kiinni, ei tässä vielä mitää...
    Kun se vanha auton joto-osa oli pyörinyt muutaman päivän jaloiisa niin kyllähän ne "insinöörin vaistot" viimein heräsivät ja piti oikein katsoa mitä se oli syönyt. Aloin jäystään sitä "panssarisuosusta" puhki, puhkesi yllattävän helposti, ruostemoskaa vaan tippui. Ja eikun samanlaiset menetelmät käyttöön kun madetta peratessa...Jummijammi panssarisuojauksesta ei ollut muuta jäljellä kuin ruostejämät.
    Ilmeisesti kun uloimpaan suojamuoviin tulee (pienikin) reikä niin suojaus lähtee tuhoutuun. Tunnetusti se kosteus-suolaseos tekee tuhojaan.

    - Kimmo
     
  18. kira

    kira 1st gear

    Jees,

    No onhan tää vähän "kulahtanut" vastaus mutta sanotaan se vielä kerran.
    Eli autopurkaamoilta kannattaa myös kysästä.
    Hinnat ovat mielestäni "suolaset" mutta niinhän kaikki on nykyään...
    Maksoinkohan itse vuosi sitten Defan 2.5m liitosjohdosta ja 1m tai 1.5m auto-osasta joko 20 tai 25 eskoa. Tosin liitosjohto oli uusi?! Valikoimaa kyllä oli eli sai valkata parhaimman ja mieluisimman (ei autojohtokaan paljon uudenveroisesta poikennut).
    Äffällähän sen firman nimi alkaa.

    - Kimmo
     
  19. jar

    jar Gearhead

    Onkos noiden uudempien pistokkeiden liitin yhteensopiva vanhempien vastusten kanssa? :eek: :eek: Ois kiva vähän uudistaa autoa ja laittaa sen vanhan ison pistokkeen, joka on konehuoneessa, tilalle uusi auton ulkopuolelle.
    Ei tarvis availla tota konepeltiä aina kun käyttää lohkolämppäriä.
     
  20. thomaso

    thomaso Gearhead

    Niinpä!

    mini tolppajohto 30€, mini elementtikaapeli 1,5m(ainoa mitta) 39€, pakettiyhteishinta sarjalle 44€ motonetissä. Eli minkäs otat? :eek: :(
     

Kerro tästä muillekin!