PERUTTU ! Kiihdytys testi-illat Kauhajoella

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja OK, 7.6.2012.

  1. Turnn

    Turnn Gearhead

    kai kipuraja on suunnilleen tuossa koska kalajoella 25e, ja tosi vähän autoja :D
    Ite maksoin sen ihan mielellään
     
  2. starfire

    starfire 1st gear

    Väyrysmäisesti totean: en ole puolesta enkä vastaan,pikemminkin päin vastoin.?! :poff: PS. en kyllä fanita kyseistä lausujaa... 8)
     
  3. plosil-1

    plosil-1 3rd gear

    rauhaa

    Molempien osapuolien "sopimuspaperit nähneenä" toivon sopimusta ja rauhaa , koska en näe mitään syytä ns. riitelyyn hienosäädöllä asia korjaantuu... toivon ainakin!
     
  4. Paja

    Paja 1st gear

    Mukava tuolla on ollut perjantai iltoja viettää ja kiitokset hyvistä järjestelyistä. Todella harmillista, että näin on päässyt käymään.
     
  5. mcnahga

    mcnahga 1st gear

    kiihdytykset

    aktiivi kävijänä :cry: kyllä harmitti lujaa kun kuulin et peruttu on. eka kerta ku piti ottaa kaks vuotias poika mukaan joka on aivan liekeis autoista ja kaikista moottorilla kulkevista vehkeistä. sairaan kova menetys kaikille harrastajille. oma mielipide et helposti vois pyyttää p-maksua 10€ auto ja 5€ pyörä, ei voi olla kellekkää liian kova maksu!!!! autos yleensä enemmän ku yksi matkustaja ja kiihdytys maksu 20€ kyllä sillä rahalla pääsee vetään niin monta vetoa, et koko rahan edestä varmasti. jos vaikka tämä lisä tulo auttaisi iltojen jatkumiseen??
     
  6. häjypoika

    häjypoika 1st gear

    olipas kyllä SUURI pettymys tälläänen. eileen emännänkans ajeltihin paikalle kovaa kattomaahan testi-iltaa mutta mitä vielä portit oli kiinni.
    pikkuusen oli haavi auki mitä on tapahtunu ja mietiin et en kyllä niin väärin ollu kattonu ajankohtaa eiku siitä paikasta kattomaahan mikä on homman nimi ja kas tapahtumat peruttu luki.
    ja nyt ku täälä lukoo mikä on homman nimi niin ei voi ku naureskella osapuolten kinastelusta niinku häjyt kakarat kantelis äiteelle tuo sanoo mulle pahasti :cry:
    sen verta itteki tierän alueen vuokrauksesta et täälä mainitut asiat on aikalailla normi käytäntö. maksu puolehen en sano mitää.
    ei voi muuta sanua jotta ottakaapas ny "räkänokat" ittiänne niskasta kiinni ja niistäkää se nenänne ja menkää paiskaamahan kättä jotta mahtuu taas samalle hiekkalaatikolle leikkimäähän niin ku ennenki :poff:

    tai toki on seki mahrollisuus et ruvekaa puhumahan botniaringin suuntahan jotta ne tekis tasaasen ja pitkän suoran sinne nopiahkolla aikataululla.
     
  7. MKultala

    MKultala 3rd gear

    Nää on olleet hienoja tapahtumia. Tällaisia ei todellakaan ole liikaa Suomessa. Hattua täytyy nostaa järjestäjille kun ovat näin kauan jaksaneet. Toivotaan nyt että tämä ei lopullisesti katkeaisi tähän. Itellä oli aikomus eilen tuonne lähteä pitkästä aikaa oikeen ajamaan, onneks tuli luettua täältä, että turha lähtee. Kai se on sitten käytävä vaikka Pudasjärvellä, vaikka matkaa vähän tuleekin, oikean jalan isovarpaan kutina kun ei taida muulla hellittää.
     
  8. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    eiköhän tämäkin selviä ihan normi maalaisjärjen käytöllä.

    Molempien pitää pärjätä ja kyllä yleensä käytäntö menee, se joka sotkee myös siivoaa.

    Ei pitäis olla näillä argumenteilla kovin vaikeaa päästä sopuun.

    Oletteko kerhona yrittäneet saada yrityksiltä pikku sponssori tukea 200-300 eeroo muutamalta yritykseltä ,niin auttaa aina asiaa eteenpäin.

    Kyllä laiha sopu on aina parempi ,kuin lihava riita.
     
  9. SMän

    SMän 1st gear

    [quote="häjypoika"
    ja nyt ku täälä lukoo mikä on homman nimi niin ei voi ku naureskella osapuolten kinastelusta niinku häjyt kakarat kantelis äiteelle tuo sanoo mulle pahasti :cry:
    ---------
    ei voi muuta sanua jotta ottakaapas ny "räkänokat" ittiänne niskasta kiinni ja niistäkää se nenänne ja menkää paiskaamahan kättä jotta mahtuu taas samalle hiekkalaatikolle leikkimäähän niin ku ennenki :poff:
    [/quote]

    Ei nyt millään pahalla mutta tämänkaltaiset kommentit eivät ainakaan innosta jatkamaan yrityksiä tapahtumien jatkumisesta, näin niinkuin alueen omistajan näkökulmasta..

    Eihän tällainen nettifoorumilla kinastelu mitään fiksua varmastikaan ole, mutta koen myös oikeudekseni tuoda faktatiedot kaikkien tietouteen ettei meitä rahan-ahneiksi luulla, niinkuin jossakin jo asia "tiedettiin".

    Minä olen yrittänyt kaikin keinoin saada kentälle vastaavia tapahtumia ja kisojakin, mutta kaikkien olisi hyvä nyt ymmärtää se tosiasia että jos saamme siitä hyvästä tehdä kerhomme ja lentokentän eteen satoja tunteja kökkätyötä vuosittain, annamme järjestäjälle vielä rahaakin mukaan, niin ei sellaista yksinkertaisesti kukaan jaksa, eikä siinä ole mitään järkeäkään. Jos kaiken tämän päälle saa kuunnella ja lukea vielä vittuiluakin niin meikäläisen pannu alkaa olla tästä aiheesta aika kuumana.
    Mutta kuten tässä on jo aikaisemmin todettu, rahastahan ei homma kuulemma jäänyt kiinni. Edelleenkään mitään syytä touhun loppumiseen ei minulle tosin ole ilmoitettu.

    Kerrottakoon nyt vielä sekin että minä hoidan tätä pestiä lähes ilmaiseksi, ts. kerholtani saan muutaman lentotunnin veloituksetta, toisin kuin aikaisemman omistajan aikana jolloin veronmaksajat maksoivat koko kentän ylläpitokulut ja kentän päällikön palkan.

    Toivoisin näitä "loanheittäjiä" ja muitakin ottamaan suoraan minuun yhteyttä jos haluatte tietää lisää asiasta, tai sopimusehdoista niin loppuisi nämä suoranaiset väärinkäsitykset tästä aiheesta. Muutama onkin jo näin tehnyt ja arvostan sellaista kansalaisrohkeutta suuresti.

    Olen myös positiivisesti yllättynyt siitä määrästä jotka suoraan tai epäsuorasti ovat ilmaisseet huolestumisensa tapahtumien loppumisesta ja meidänkin puolesta on ymmärrystä löytynyt.
    Tällaiselle toiminnalle on selkeästi tarvetta, eikä se meidän sopimusehdoista tai mistään muustakaan pitäisi olla kiinni. On myös ehdotettu että ostaisimme jopa omat ajanottolaitteet ja alkaisimme pyörittämään itse testi-iltoja, mutta siihen en mitenkään uskalla luvata kökkäväkeä kun ei sitä muutenkaan liikaa ole edes niihin asioihin jotka ovat kerhomme varsinaista "ydinliiketoimintaa".

    Odottelemme eri tahojen päätöksiä testitapahtumien järjestämisestä, se on vain ajan kysymys koska saamme ilmoittaa seuraavan testi-illan ajankohdan. Näin ainakin itse uskon ja kovasti myös toivon.

    T: Sami Mäntyharju, Kauhajoen Lentokentän päällikkö, Air Pilot ry,
    sami.mantyharju(at)netikka.fi, 050-5593094 :D
    http://airpilot.pp.fi/
     
  10. Rock-man

    Rock-man 1st gear

    Hyvä Sami.
     
  11. häjypoika

    häjypoika 1st gear

    tuon oli tarkootus avata teirän silimiänne sille miltä tämä asian selvittely täälä ulkopuolisen silimin kattottuna näyttää.
    niinku varmasti moniki voi toreta niin vakava asia voi ruveta saamaan humoristisia piirteetä täälä EIKÖ VAIN ?

    niinku totesin niin sen verta tierän alueen vuokrauksesta/lainauksesta että vuokraava/lainaava osapuoli ei jostaki kumman syystä ymmärrä taikka halua ymmärtää yksinkertaista asiaa/käytäntöä.

    joskus hyvinki yksinkertaisen asian saa näyttämään/kuulostamaan hyvinki monimutkaiselta paperilla jota voi olla joskus hankala tulkita,
    eikä asiaa helpota jos joku menettää malttinsa heti alkuunsa.

    senverta mullakin on yhristyksen pyörittämisestä tietoa et tierän kuinka helposti asiat voi saara hyvinki solmuhun ja pikku asiastta menöö koko pakka sekaasin ja kunnolla. joku vain tulkittoo yhren kohran sopimuksesta väärin ja se on siinä ei se muuta tarvitte.
     
  12. gremlin

    gremlin Gearhead

    Samoilla linjoilla Hajypojan kanssa, ei varmaan sulle tai kellekkaan henk. kohtasesti ole taalla pahasti sanottu? Tai jos joku kokee tassa topikissa sanotut asia liian rajuiksi omaa itteaan kohtaan kannattaa siirtya pois ihmisten lahistolta, ja menna karaisemaan nahkaa jonnekkin missa ei kukaan kiusaa.

    Mutta kuten jo muualla sanoin, pikkusen tuntuu taa koko homma kovin pohojalaaselta sapelien kalistelulta.
    Joku on tullut kokoukseen vaaralla asenteella niin aanestetaan ns. 15-0 ettei ton kanssa enaan leikita, ja joku toinen kokee etta asiaan kuulumattomat on ilkeita niin ei haluu enaan pian tehda kenenkaan kanssa mitaan.
    Jollen paremmin tietaisi joitain asiassa mukana olevia henkiloita niin voisin helposti luulla etta taa draama on 9v poikani koulun viulukerhosta. :wink:
    Jos taa asia ei kerran oo rahasta kiinni niin se/ne kenesta se on kiinni voi varmaan kattoa peiliin, tassa on kuitenkin kyse aika isosta ihmisryhmasta keta tamakin tapahtuma kiinnostaa ja jotka ovat siihen valmiita omalta osaltaan satsaamaan vaikkapa kuskin tai yleison muodossa.

    Joskus sita vaan joutuu, tai ainakin kannattais (vaikkapa vastoin henkilokohtaista tahtoaan) taipumaan yleisen hyvan edessa, jopa Pohojalaanenkin :eek:

    Sen verran tosta SMan;n laittamista sopimusehdoista voin sanoa etta kylla meilla ainakin Porissa kisojen vuokrasopimukseen kuuluu alueen siivoominen ja kaikenlainen alueen kisoja edeltavaan kuntoon saattaminen.
    Ja jos joku kokee kiitoradan tarkistamisen kisan jalkeen isoksi hommaksi niin voin kertoa etta sen lapi ajaminen skootterilla vie muutaman minuutin. Nimittain jokusen sataa kertaa on se tullu tehtya tassa 17 WCC vuoden aikana.
    Ja luonnollisesti se kylla kuuluu alueen vuokraajalle. Pitaahan alue jattaa siistiin ja turvalliseen kuntoon seuraavaa kayttajaa varten!
     
  13. pohjalainen

    pohjalainen 1st gear

    Nyt kun tätä keskustelua on hetken seurannut ja muutamista viesteistä faktat lukenut, pystyy jo vähän aavistelemaan mistä muunmuassa voisi kenkä puristaa...
    Näitä testipäiviä on ajettu jo aika monta vuotta, ja tapahtuma on jo vaakiintunut ns. perinteeksi. Järjestävä kerho on vuosien aikana hankkinut laadukkaat laitteet ja ammattitaitoinen kökkäporukka on rutinoitunut hoitamaan käytännön järjestelyt todella hienosti. Myös yleisö on löytänyt tapahtuman ja porukkaa on yleensä todella paljon. Tähän vuoteen asti yleisö on päässyt alueelle ilman pääsymaksua ja seura on hoitanut alueen siistiksi illan päätteeksi. Nyt kun vuokrahinta on tiedetään, ja ajajien määrä voidaan tulosten perusteella laskea, nähdään helposti paljonko kerho on rahaa "käärinyt".
    Nyt kun uusi omistaja on alkanut perimään parkkimaksua, joka on tietenkin erittäin hyvä varainkeruukeino, saattaa tulla tilanne että parkkimaksuilla kerätään helposti isompi potti kuin itse tapahtuman järjestämisellä. Jotenkin tuntuisi järkeenkäyvältä, että se joka kerää rahan, hoitaa myös jäljet kuntoon. Eli seura hoitaisi rata-alueen, ja kenttäporukka parkkialueen. Kateudesta tai rahasta suoranaisesti tässä koko sopassa tuskin on kyse, mutta ehkä vaivannäöstä rahan hankkimiseen voisi olla näkemyseroja. Ajajia ja yleisöä varmaan riittäisi, toivotaan etää joku ratkaisu löytyy.
    Toki tämäkin kirjoitus on taas pelkkää spekulaatiota.... :eek:
     
  14. Teukku

    Teukku 3rd gear



    Tuossa on pieni osa totuuden siementä....
     
  15. pile

    pile Gearhead

    pojaat alakaa pääsemään juonesta kiinni,se joka tekee pisnestä harrastetapahtuman verukkeella niin kait huolehtii myös velvoitteista.
     
  16. SMän

    SMän 1st gear

    Kylläkyllä, mutta kun se ongelma onkin juuri sen kökkäporukan saaminen.

    Kerrataanpa vielä:
    Vuokraajan pitäisi ainoastaan pystyä hyväksymään se, että me keräämme p-maksuja heidän järjestämästään tapahtumasta. Vuokraajalle emme ole lisänneet mitään ehtoja eikä vuokrasummaa nostettu. Toinen vaihtoehto oli se että vuokrahinta on 800e ja vuokraaja saa itse kerätä p-maksut. Tähän ei seurallakaan ollut porukkaa riittävästi.

    Pisneksestä tässä ei ole kysymys, kaikki raha kyllä varmasti tulee kulumaan kentän ylläpitoon ja jos sitä rahaa nyt aivan mahdottomasti tulee niin paluuteiden ym. rakentantamista voidaan harkita. Siitä ei tosin meille ole mitään muuta hyötyä kuin se että isompien kisojen järjestäminen ehkä helpottuisi. Samoin tuleva kiitotien uudelleen päällystys (1160x23m) nielee rahaa aivan kiitettävästi, siitäkin hyötyy enemmän kiihdytysajajat kuin me. Meille kun riittää kohtuullinen peltokin lähtöön ja laskuun.

    Sitä vaihtoehtoa, että ainoastaan vuokraamme kentän tämänkaltaiseen yleisötapahtumaan 150e:llä, ei enää ole. Aikaisemmin sillä rahalla kustannettiin vain tapahtuman järjestämisestä syntyvät kulut omistajataholle, kentän ylläpitokulut (25k€) menivät verorahoista. Verorahoja ei kenttään enää kulu ja hyvä niin. Meidän on pakko saada kerättyä jollain tavalla rahaa tai muuten kenttää ei kohta käytä kukaan, ei autoilijat eivätkä ilmailijat.

    Jos nämä asiat ymmärtää ja hyväksyy meidän ehtomme, yhteistyölle ei ole mitään estettä.

    T:Sami Mäntyharju
     
  17. yks toine mikko

    yks toine mikko Double Gearhead

    ei kuulu miulle vähääkään.. en oo koskaan ollu paikalla.

    mut mietin silti, et eivätkö tapahtumaveikot vois vaan ajatella et kun aiemmin ovat saaneet (välillisesti) tukea veronmaksajilta tapahtumiensa järjestämiseen ni eivätkö paikan omistajat nyt sit rahahanan sulkeuduttua sais koettaa kattaa kulujaan parkkimaksuilla?

    ihan kohtuulliselta vaikuttivat ulkopuolisen silmissä noi ajatukset, en jaksa uskoa et kukaan edelleenkään tällä toiminnalla alkais rikastumaan.. et se siitä "pisneksestä".

    ei miulla muuta.
     
  18. häjypoika

    häjypoika 1st gear

    elikkä tässä on kyse loppujen lopuksi kumminki rahasta.
    ku aina on pääsny ilmaiseksi kattomaan minkä laista toimintaa kiihrytys moottori urheilu on. se on ollu tähän asti monille ei asiaan vihkiytyneelle matala kynnys tulla kattomaahan ku ei maksa mitää.
    ja nyt kun on parki maksu niin järjestävä kerho ei hyväksy tätä koska ajatteloo tämän maksun karsivan katsojia ja sitä myöten lajin pariin houkuttavuutta ja mahrollisia uusia osallistujia ? vai oonko nyt oikeella jäljillä ongelman suhteen ?

    siinä tapauksessa tämä parkki maksu pitäisi markkinoira parenmin yhteiseksi hyväksi molemmille osapuolille.

    eihän tuo 5 euroa palijoa oo mut ittekki ajattelin kannattaako sitä muutaman tunnin takia maksaa jos ei oo koko aikaa paikalla.
    mut olin valmis maksamaan koska laji kiinnostaa henkilö kohtaasesti,
    mut kuinka sellaanen katsoja joka ajatteloo jot vois käyrä kattomas ku sinne on pääsny ilmaiseksi eikä oo muutakaa tekemistä perjantai ehtoona.
    siltä kannalta ymmärrän kielteisen asenteen parkki maksua kohtaan. mutta oikinlaisella markkinoinnilla tämäkin liilisi hoituvan ja hyvät perustelut asian puolesta niin eikö se siitä rypia yhteis ymmärrys löytymäähän.
     
  19. jyke

    jyke 1st gear


    Totanoinniin, en oikein ymmärrä, että miten kiihdytysajajat siittä hyötyisi, jos siellä ei edes ajeta?
     
  20. 5.7 olssi

    5.7 olssi 1st gear

    aina kannattaa kysyä itseltään vuokraisinko samalla hintaa tai maksaisinko tuon hinnan,jos olisin vastapuolella.Ratavuokrana 150/e kuulostaa utopistiselta ajatukselta ,joka ei kohtaa realiteetteja.

    Yhteistyö ja oikea hinta palvelee aina molempia osapuolia yli ja ali hinnoittelu tappaa aina jossain vaiheessa harrastuksen,kuten kaiken liiketoiminnankin.

    Aina kannattaa uhrata ajatus sille,että pärjääkö myös kumppani tällä diilillä,sillä se ,jos jokin on jatkuvuutta edistävää toimintaa pitkässä juoksussa.

    Istukaahan alas uudestaan ,kun pohjalainen veri on vähän tasaantunu.
     

Kerro tästä muillekin!