Peruutuskamera taustapeilissä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Eyetech, 30.9.2021.

 1. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Olisko jollain suositella hyvälaatuista peruutukameraa?
  Sellaista jossa näyttöosa tulee taustapeilin päälle ja on koko näytön(peilin)kokoinen.

  Mahdollisimman laaja kuvakulma plussaa
   
  Seevu tykkää tästä.
 2. Mörkö-74

  Mörkö-74 3rd gear

 3. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Suositella en osaa, mutta itse otin aikoinaan halvimman, mitä Ebaystä löytyi. Ajaa kyllä minun käytössä asiansa taustapeilinä (farmikate peittää näkymän kokonaan taakse - kamera on siis aina silloin päällä, kun autossa on virrat), mutta hinta näkyy näytön huonona kirkkautena vastavalossa, ja vääristyvinä väreinä, kun kirkkauden säätää lähelle maksimia. Tähänkin pätee se, että sitä saa, mistä maksaa.
   
 4. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Omassa pick upissa on kans periaatteessa farmikatteen ja ajoneuvon pituuden takia kätevä olla peruutuskamera. Mikä lie halvin kiinalainen edellisen laittama. Se on päällä katkaisijan painalluksen jälestä silloin kun valotkin. No kamera osa sökähti ni tilasin ebaysta uuven. Sain samaan reikään soviteltua sen mutta tässä onkin näköjään ledvalo. No, tietysti se palaa sitte aina ajettaessa kun valotkin on vaikkei kamera näytäkkään vielä. Ei viittis peruutusvaloihin syötön ottoa vaihtaa kun kärryä vetäessä on kätevä kun voi ajaessakun katella onko liinat löystyny. Pitää vissiin muovitulppa laittaa päälle kun pimeellä ei tule vedettyä ja päivällä se ei kait häikäise perässä ajajaa.
   
 5. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Tässä minun kamerassa on infrapunaledit, eli ei häikäise, vaikka palavatkin koko ajan. Laitoin kyllä katkaisijankin, niin että halutessa kameran saa pois päältä, mutta eipä tuota ole sammuttanut kuin pidemmillä pimeillä maantietaipaleilla, ettei näyttö turhaan käy silmille.
   
 6. Eyetech

  Eyetech Gearhead

 7. rotax

  rotax 1st gear

  Halvemmalla saat kun tilaat aliexpressiltä, niillä on paljon tuotteita Euroopan varastoissa . Säästyy tullit sun muut.
   
 8. JKF

  JKF Gearhead

  Tilailin käyttiksenä toimivaan pakuun tuollaisen setin kinuilta:
  https://www.aliexpress.com/item/400...sku_id":"10000001058233549","sceneId":"3339"}

  Oli tosin halvemmalla kuin tuossa linkissä.
  Peilinäyttö ei kuitenkaan sopinut suoraan alkuperäiseen peilin kiinnikkeeseen. Mukana tuli kyllä metallinen jämäkän oloinen uusi kiinnike, mutta alkoi sitten arveluttaa sen kolariturvallisuus, että jos se osuu keskipenkillä olijan naamaan etc., niin päätin sitten hylätä sen. Näyttökin oli lopulta aika pieni. Tuohon olis saanut saanut kytkettyä kyllä pari kameraa, mutta näytön ala olis ollut vain puolet per kamera.

  Hermot alko vähän kirityä, niin otin sitten tuollaisen näytön:
  https://www.jammaa.com/tuote/ac700hb
  Tuli pakettiautomaattiin vuorokaudessa. Sopii alkuperäisen peilin päälle ja tuohon saa valittua yhden kameran näkymän koko näytölle. Koko alkaa jo olla taustapeiliksi luokkaa leipälapio, mutta vaikuttaisi kyllä ominaisuuksiltaan hyvältä. Ajattelin kytkeä tuon niin, että kamerara on aina päällä ja näyttö kytketään tarvittaessa päälle peilin painikkeista.
  Kinujen kemara vaikuttais myös toimivalta ja IR-ledivalotkin aika tehokkailta. Teen ehkä tuohon vielä erillisen suojalasin päälle, kun IR-ledit on hieman upotetuina pinnasta, niin sinne tietysti kertyis kuraa.
   
 9. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Minkälainen takakameran kuvakulma tuossa "jammaaa" peilissä on?
   

Kerro tästä muillekin!