Peterbilt, Kenworth jne. USA:sta??

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja PW, 20.1.2009.

 1. PW

  PW 1st gear

  Onko kellään kokemuksia rekkanupin tuonnista, millaista byrokratiaa ois luvassa ja saisko tuota kilpiin suomeen? Mitähän kaikkea noihin menis uusiksi, jotta sais miellyttää AKE:n miehiä? Pitkään ois ollu haave tuoda moinen harrasteautoks. :mad:

  Esimerkiksi tällaisia. 8)

  Peterbilt 359 -79

  Peterbilt 359 -84
   
 2. MTH80

  MTH80 1st gear

  V8 lehdessä on ollut juttua paristakin eri nupista! Ainakin ranskassa tietääkseni maahantuoja kenwortille yms. kannattaa ottaa google avuksi. Sen verran olen perillä asioista että etuakseliin joutuu tekemään jarrut. Ovat nimittäin etuakselilta jarruttomia. Jarruja on tietääkseni tehty siten että vaihdetaa sisun etuakseli alkuperäisen tilalle. Ja sitten tietenkin valot yms. ja mitat saattaa tulla vastaa! Muista selvittää myös tuleeko autoon vetopöytä vero ja selvitä myös nafta veron suuruus!
   
 3. PW

  PW 1st gear

  Eikö vetopöytävero jää pois jos sen jättää pois, siis vetopöydän.

  Satutko muistamaan lehtien vuosikertaa ja jopa numeroa? Kaikkia vuosikertoja V8:sta ei ole tullut tilattua, joten on voinut jäädä huomaamatta.
   
 4. MTH80

  MTH80 1st gear

  Suoralta kädeltä en muista tarkkoja, mutta muistelisin toisen jutun olleen viime vuonna ja edellinen taisi olla vuotta aikaisemmin! En osaa sanoa miten käytäntö vetopöydän suhteen on, mutta vetokidassa ainakin pelkkä käytöstä poisto ilmoitus riittää siihen että veroa ei tule, eikä kitaa tarvitse poistaa, ja otteeseen tulee merkintä että on poistettu käytöstä!
   
 5. MTH80

  MTH80 1st gear

  Kannatta kysellä AKE:sta tarvitseeko piirturia ja nopeuden rajoitinta!
   
 6. signet

  signet Gearhead

  Pelkkää alustaa ei saa rekisteriin,vetopöytä tai joku muu päällirakenne on oltava.
   
 7. MTH80

  MTH80 1st gear

  Ja vetopöytä on ainoa järkevä vaihtoehto noihin jenkki vekottimiin kun on "yli" pitkä runko!
   
 8. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Mistähän tämäkin urbaanilegenda on saanut alkunsa? Ainakin nykyään kaikissa jenkkivetureissa, mitä olen nähnyt ja tutkinut (USA:n ja Kanadan puolella) on ollut ihan oikeat jarrut etupyörissäkin. Rumpuja pääsääntöisesti, mutta myös levyjä on tullut vastaan.
   
 9. -JPV-

  -JPV- Gearhead

  tuallaanen ikä haarukka ku sulla on tuas haku kriteeriis EI tartte mitään mittavia muutoksia! tuan ikäluokan koneisiin on saanu etujarrut lisävarusteena! ongelmat alkaa vasta uudemmissa rekoissa esim -93 pitää olla ajo piirturi, abs-jarrut, toristuksia mittava kasa koneen äänestä sekä päästöistä, nopeden rajootin... eli tuas ei oo ongelmia ennen ku sitä yrittää räjäyttää hangos käyntiin " aina akut tyhyjänä " pykkaa yyveetä jos moinen aparaatti kiinnostaa tai soita 0405084622
   
 10. Johnny Motör

  Johnny Motör 1st gear

  Mitä itse kysellyt niin kannattaa katsella -86 tai vanhempi, niin ei pitäisi olla isompia. Olenkos ihan väärässä kun väitän että pöytäveroa ei tarvitse nykyään maksaa kun ilmoittaa vaan että ei vedä kärryä.
   
 11. Nova400

  Nova400 Gearhead

  Ei se legendaa ole, kaikissa ei vaan ole jarruja edessä, vaikka monissa onkin. Ilmeisesti kuivissa oloissa ja käytännössä aina vaunua vedettäessä etujarruja ei ole katsottu tarpeelliseksi varusteeksi. Eivätpähän mene ainakaan lukkoon hätäjarrutuksessa... :) Ainakin se 72 KW, jonka kimpussa tuli häärittyä, oli ilman etujarruja ja siihen sellaiset asennettiin. Akselia ei kyllä kokonaan vaihdettu, asennettiin vain jarrut. Eivät käsittääkseni ole mitään spesiaalikamaa, mitä ei Suomesta saisi.
   
 12. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  2 sekunnin googletus kertoo että etujarrrut pakolliset 1984 eteenpäin jenkeissä, rekkavetureissa.
   
 13. RB-440

  RB-440 1st gear

 14. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Noissa vanhoissa ei monastikaan tosiaan ole etujarruja, tuoreemmissa on kaikissa. Tuollaisen tuontia joskus joku harkitsi ja siinä tuli ilmi joku jarruasia joka vaaditaan jopa vuosikatsastuksessa jostain vuosimallista alkaen(???) On ilmeisen hintava juttu, ainakin sen tuojan mielestä.
   
 15. 66monaco

  66monaco Gearhead

  tarvitaanko muuten tuollaisen nupin ajamiseen rekka kortti????
   
 16. RB-440

  RB-440 1st gear

  Mun käsittääkseni veturi ilman vaunua on kuorma-auto.
   
 17. Putte

  Putte 1st gear

  Ilman peräkärryä riittää C-kortti.
   
 18. 66monaco

  66monaco Gearhead

  ok 8)
   
 19. rustbucket

  rustbucket 3rd gear

  Oletko harkinnut museoautoa kun et aivan tuliterää peliä kaipaa etkä aikonut vaunuakaan vetää? Jos toisit yli 30 vuotta vanhan (tänä vuonna siis 1978 tai aikaisemmin valmistetun) sen saisi museopeliksi.

  Veropelleily liikenteestäpoistoineen jää pois, vetopöytäkin saa olla rauhassa paikoillaan. Luultavasti piirturiakaan ei kaivata. Etujarrut saattaa suomen laki silti vaatia, en tiedä.
  Maalinkaan ei (kait) tarvitsisi olla tehtaan värikartasta, onhan mr-kuormureita kaikenmaailman firmojen väreissäkin.
  Aivan joulukuusta ei taida museomiehet hyväksyä mutta onhan jo tehtaalta on saanut jo valmiina melkoisen näyttävästi varusteltuja laitteita.
   
 20. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  taitaa noiden ilmojen mileaget 7,500 ja 45,000 olla miljoonia eikä tuhansia.
  30 vuotta vanhaan rekkaan istuisi paremmin tuo 45 miljoonaa mailia kuin 45 tuhatta. Aika hintaviakin näyttäävät olevan kun kunto on tuotakin tasoa mikä noissa ilmoituksissa. Voihan noiden ylläpito olla suht hintavaa.
  Kiva että Suomessakin on näiden harrastajia ja muutamia näyttelytasoisiakin rekkoja.
   

Kerro tästä muillekin!