Petsiväripastat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Buddy, 12.6.2010.

  1. Buddy

    Buddy 1st gear

    Oli taas Buddy ehtin tippuu kelkasta kun huomasin paikallises maalikaupas petsiväripastojen olemassaolon. Perkel ku on hieno keksintö! Tiputtaa pastaa muutaman tipan joko baselakkaan tai kirkaslakkaan ni sul on candyväri händyssä. Tuli kitaran bodyst hieno kun loimuviilupinnan päälle spruittasin ohuelti helmiäistä ja siihen petsisävypastalla sävytetty baselakka+ kirkaslakka. Tällä aineella tuhratessa on enää taivas rajana kun tekee erikoismaalauksia.
     
  2. Buddy

    Buddy 1st gear

    Eik kukaan kehtaa tunnustaa näit kokeilleensa? Olen täl viikol maalannu ja lakannu puuauton kojetaulun palikoita ja osaan puuosista vetäsen lämpimän ruskeaksi sävytetyn petsibasen ja päälle mont kerrosta kirkaslakkaa. Perkele ku tulee koivustakin ihan jalopuun näköst tälleen tehtynä. Mittaritaulusta tuli järjettömän hieno kun jätin siihen koivunvärisen taustan ja petsasin kehyksen tummanruskeaks. Voi kun löytäisin kameran jonk poika on hävittäny...
     
  3. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Tuttu juttu, toimii muuten hyvin Spies Heckerin 1 K lakkaan sekoitettuna.(Tikkurilan ulkopetseille tarkoitettu sävypasta, joka sisältää UV-suojan)

    On tullut muutama moottoripyörä noilla sävytettyä, kun vakiocandyista ei ole löytynyt sopivia sävyjä.... Kannattaa antaa sitten ohenteiden haihtua kunnolla pois maalauksesta värjäysten välillä, muuten voi tulla vähän ongelmia....
     
  4. Gummisti

    Gummisti Gearhead

    Kans(a) tahtoo kuvia ihmeteltäväksi.
     
  5. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    http://yfrog.com/htimg1858ejx

    Tuossa muutama kuva "köyhän miehen candyllä" maalatuista osista. Harmi kyllä ei ole enempää kuvia noista, eikä tämän kameran kuvanlaatukaan kyllä kehuja ansaitse...

    Noh kuitenkin, tuohon lokariin kokeilin kahta erisävyvaihtoehtoa. Molemmat on tehty samasta punaisesta petsiväripastasta Spies & Heckerin 1-k lakkaan sekoitettuna. Vasemmalla on 1:4 ja oikealla 1:8.
     
  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mitäs toi spieshekkeri 1k lakka on? onko jotakin ykskomponentti pintalakkaa? Mä olen käyttänt färjäykseen Standoxin baselakkaa johon sekoitan pastan ja päälle spruittaan 2k kirkaslakkaa. Silloin tuhraaminen on periaattees samaa kuin käyttäis oikeita candyjä. Mäntylaudasta tekemäni kojetaulun ylälistakin sai eri ilmeen kun ruikin siihen niin paljon 2k kirkaslakkaa mitä se imi, annoin kuivua yön yli, hion sileeks, petsasin edellämainitulla metodilla ja kirkaslakkasin sen vielä varmaan kymmenellä kerroksella standoxin 2k kirkaslakkaa. Sen kun hivasee super finellä ja kiilottaa ni eipä näytä enää tallin nurkasta löytyneestä lankunpätkästä tehdyltä... :wink:
     
  7. Pihi

    Pihi 2nd gear

    Tässä linkki 1-K lakan käyttötekniseen tiedotteeseen;

    http://www.colornet.fi/uploads/files/8560_Permacron_1K_kirkaslakka.pdf

    Beornigar, tuota olisi näköjään pitänyt vielä enemmän laimentaa, molemmissa on vähän liikaa tavaraa tullut kertavedolla... Muistatko mikä alumiinikiteen koko noissa pohjissa oli?(ja laitoitko niihin ensin kirkasta 1-K lakkaa ennen sävytystä, tasottaa vähän pintaa.)
     
  8. Buddy

    Buddy 1st gear

    Pihi hei! Mahtaisko toi cosmichrome pysyy ton mun puuauton valoraudas? Ei perkel viitteis ruvet tekemään kromipohjii.
    Olet aika mestari kyl! En ole ennen nähny kenenkään tekevän noin hienoja muotokuvia kynäruiskulla?
    Pitäis varmaan kaivaa Badgeri laatikost ja ruvet taas harjotteleen... :wink:
     
  9. Pihi

    Pihi 2nd gear

  10. Buddy

    Buddy 1st gear

    Toi Jeesusteemainen Harrikka on kyl yliveto! Mihin materiaaliin ne "suomut" on kaiverrettu? Polyesteriin vaiko johonki filleriin? Onko toi Cosmichromepinnoitus tyyristä, jos vaikka tehtäis diili? :wink: Olis myös etulasinkehys sekä ehkä joitakin omatekemiä logoja/ merkkejä joihin vois vetästä sitä...
     
  11. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Joo, ruiskutustekniikassa on vielä hakemista. Ohkasina harsoina vetelin, mutta silti taisi tulla aina hieman liikaa väriä kerralla. Hieman jäi pilveilyäkin näkyviin.
    Laimennukseen en ota kantaa, noi sekoitussuhteet olit kuulemma Juhalle puhelimessa antanut. Omaan silmään tuo 1:8 oli aikalailla juurikin se sävy jota olin hakenut.
    Pohjana oli Nissanin kartasta otettu hopea, siinä on kahta metallikidettä, T472 (Fine Lenticular Metallic) ja T475 (Fine Metallic). Litraan tuota 472 tuli 586grammaa ja 475 tuli 170grammaa.

    Enkä laittanut 1-k lakkaa "candyn" alle, siitä ei ollut tullut puhuttua.
     
  12. Pihi

    Pihi 2nd gear

    OK, näköjään heitin vähän turhan vahvat seossuhteet tuolle sävylle... Kokeillaan uudestaan vähän laimeammalla suhteella, saattoi olla että puhelimessa tuli erehdyttyä tuosta sävystä, ajattelin että se olisi ollut se kirkkaampi punainen. Esimerkiksi keltaisen sävyttäminen vaatii huomattavasti laimeamman seossuhteen, koska pasta on niin "vahvaa", nämä selviävät vain kokeilemalla, saattaa myös petsitkin eri valmistajilla olla kovinkin eri vahvuisia.

    Tulisi parempi sävy pohjalle, kun käyttäisi suoraan sekoitussävyä, eli vain yhtä kidekokoa, jolloin vain yhden kidekoon heijastus toimii kuultoefektin pohjana.

    Tuo 1-K lakkakerros ei ole pakollinen petsin alle, mutta jossain tapauksissa tasottaa kummasti sävyä.(jos metalliväri on jäänyt vähän "piikille")

    Buddylle tuosta CosmiChromesta; Ei ole vielä ihan täysin myyntivalmista, testit jatkuvat vielä, mutta muuta yritys on jo aloittanut toimintansa ruiskukromauksen puitteissa.

    "Jeesusharrikan" kaiverrukset on tehty siten, että osat kitattiin ensin täysin valmiiksi, jonka jälkeen levitin parin kolmen millin ylimääräisen kittikerroksen, johon kaiversin käsin kynäveitsellä kuviot. Mallina toimi palaneen kirkon kattopaanu, johon oli kuumuus polttanut uria tervaan.
     
  13. Beornegar

    Beornegar 3rd gear

    Näin oli tarkoitus tehdäkin, mutta Juha ei antanut, kuulemma liian kallista :D Pistän kaiken reilusti Juhan piikkiin.
     

Kerro tästä muillekin!