Pian mahdotonta saada lyhyitä kilpiä tuontiautoon?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja chevystw, 13.7.2008.

 1. HRA-47

  HRA-47 1st gear

  Eli ei sovi jenkkiautoon nekään ainakaan molempiin päihin. :wc:
   
 2. ata

  ata Gearhead

  No ei, mutta itse asiassa mikään suomalainen kilpi ei sovi kunnolla yhtään mihinkään autoon, koska suomalainen kilpi on ihan joka versiona eri kokoinen kuin minkään muun maan kilpi...

  "Lyhyet" kilvet ovat ihan vähän leveämpiä kuin mikään muu lyhyt kilpi eivätkä siksi mahdo millekään lyhyelle kilvelle tarkoitettuun paikkaan ja "pitkät" kilvet taas ovat vähän korkeampia kuin minkään muun maan pitkät kilvet eivätkä mahdu millekään pitkälle kilvelle tarkoitettuun paikkaan. Ja Suomi on niin pieni maa, ettei mihinkään autoon ole tehty suomalaiselle kilvelle tarkoitettua paikkaa...

  Ja suomalainen neliökilpi taas sopii oikeastaan vain maastureiden taakse ja muihin hyvin harvoihin autoihin.

  Suomen kilpiviranomasiet ovat tarkkaan suunnitelleet kilvet jotka eivät mahdu mihinkään autoon kunnolla... :) Aina jää jostain vajaaksi tai tulee jostain yli tai ei mahdu paikalle.
   
 3. mike-79

  mike-79 1st gear

  Juuri näin, esim. Luminan 5-merkkistä "lyhyttä" kilpeä on maahantuoja nakertanut reunoista että on saanut mahtumaan naftiin rakoon...

  Sellasen vaikutelman sain kun Akelta rekisterikilvistä kyselin, ettei ne aio asialle mitään tehdä, ja se nyt vaan on näin. Eli käytännössä käy niin, että kun kaikki lyhyet kilvet on käytetty, kilpiä ripustellaan minne sattuu. Sähköpostittelussa Aken tädin kanssa, annoin vähän palautetta siitä, että mm. ruotsissa ja virossa tämä asia ei tuota mitään ongelmia, siellä sopii 6-merkkinen kilpi heittämällä. Lupasi laittaa palautteen eteenpäin. :)

  Ja huvittavinta on se, että Ahvenanmaalla on oma jenkkinormin kilpi joka on hyvännäköinen ja käy myös heittämällä. Eli oikean kokoisia kilpiä tehdään suomessa jo nyt, mutta jostain syystä niitä ei voi ottaa käyttöön täällä manner-suomessa vaikka siitä olis moni valmis maksamaankin, että ei joudu autoaan tärvelemään typerän kokoisen rekkarin takia... Mutta eipä tämä aken virkamiehiä taida paljon kiinnostaa, palkka juoksee...
   
 4. kuutio

  kuutio Gearhead

  Siis sinänsä tää ei enää liity tuontipirssin kilpiin mutta jotain yleistä konttuurin palveluhalukkuudesta kertoo että rekisteröintitilanteessa ollaan/ EI olla asiakkaan puolella ja esitellä suoraan että tälläsia olis täälä kassakaapissa käviskö joku näistä vai pannaanko vangit töihin eli tilataanko? Mulla käyny jo muutaman kerran näin, siis oikeesti ei oo pois kassatätin palkasta onko halua auttaa asiakasta saamaan mieluisampi kilpi tai ei. NY viimeksi kilvitin -50 luvun rakvaattorin ja löyty -50 luvun vanha 2 n+ 2 k tunnus ja ihmettelin et onko pakko ottaa piiitkä kilpi ja konttuurilta SOITETTIIN AKELLE ja tiedusteltiin et voisko tälläseen mobiilivärkkiin tehä vähä lyhkäsemmän............ ja vähä lyhkäsempi tuli vaik ei normien mukaan työkoneeseen kuuluiskaan... ETTÄ kiitoksia ja terveisiä vaan Päiville ja Virtain suuntaan!
   
 5. Jape105

  Jape105 Gearhead

  Museokilpi on vähän lyhyempi vielä kun normi jkl-43.
   
 6. ata

  ata Gearhead

  Eilen illalla Vantaan cruisingissa tuli taas nähtyä noita uusia 6-merkkisiä 2-rivisiä K-kilpiä monessa autossa, eli niitä 6-merkkisiä joista toinen on 2-rivinen. Ei kyllä sovi tyyliltään ollenkaan noihin autoihin. :(
   
 7. jaketin

  jaketin Gearhead

  tätä samaa asiaa ihmettelin aikasemminkin.. mikähän siinäkin on niin vaikeeta???
   
 8. eldorado1973

  eldorado1973 Gearhead

  Aken huippukalliin tietojärjestelmän syytä ettei kilpiä riitä? Joku muni kun kartoitusta tehtiin? Saahan sen pitkän kilven tai jättineliökilven kivasti rullalle jenkkipuskuriin.
   
 9. impala67

  impala67 Gearhead

  jos pilkkua lähennellään niin virallisten ohjeiden mukaan rekisterikilpeä ei saisi leikata, taittaa tai edes peittää. kilven maalaaminen lasketaan sen peittamämiseksi ja on siis sekin kielletty.

  kielletty ei ole vielä kysymästä vaikka välillä siltä tuntuu kun yrittää hankkia täsmällistä tietoa aken sivujen kahlaamisen sijaan.
   
 10. Man in Black

  Man in Black 3rd gear

  Täällä purnaamalla asia ei muuksi muutu.

  Lähettäkää AKE:een kansalaispalautetta kilpien sopimattomuudesta.
  Ei asiaa muulla keinoin saa muutettua. Moni muukin asia on muuttunut, kun kansalaisilta on tullut riittävästi palautetta ja asia on ollut perusteltu.

  Tässäkin on nyt selkeä ristiriita säädösten kesken, toisaalta kilpiä ei saa taitella eikä leikata, mutta nykyiset pitkät kilvet eivät sovi kaikkiin autoihin taittamatta tai leikkaamatta tai ilman kohtuuttomia muutostöitä.

  Lähettäkää sinne AKE:een asiasta riittävän paljon palautetta, niin johan huomaavat, mitä tuli tehtyä.
   
 11. GMC 6000

  GMC 6000 Gearhead

  Mr. G. Orwellin vuosi 1984, Isoveli valvoo toteutuu Suomessa hieman eri tavalla.

  Ilmeisesti vuosia sitten on tehty periaatteellinen päätös myös täällä siirtyä osittaisessa liikenteenvalvonnassa kameranäköön. Kyseinen aparaattihan bongaa vain kilpien tunnisteita eikä tiedä minkä ajoneuvoluokan laite kulloinkin on kyseessä, siksi rinnakkaiset tunnukset ajoneuvoluokkien välillä eivät enää ole mahdollisia rekisteröinnissä.

  Mitenkä pian on kriminalisoitu autojen erikoismaalaukset jossa suorakaiteiden sisällä on satunnaisessa järjestyksessä 2-3 ääkköstä ja perässä 2-3 numeraalia?
   
 12. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  heehee tuosta maalausteemasta vielä,
  sitähän voisi pitää auton keulassa semmosta ameriikan "kärpäshuppua" leiman ajan-- jotta ei tarvitse sitten leimalla selitellä kymmentä rekisterikilpi-maalausta... ja se oikea kilpi sijoitettaisiin tietysti jonnekin vasempaan alakulmaan.

  ...mutta varmaan löytyy joku säännös joka kieltää näennäisten "kakkoskilpien" näkymisen keulilla...
   
 13. HRA-47

  HRA-47 1st gear

  Asetus ajoneuvojen rekisteröinnistä 10 luku 34§ 3.mom.: "Ajoneuvossa ei saa käyttää eikä siihen kiinnittää muita kuin siihen kuuluvat rekisterikilvet eikä muita sellaisia kilpiä taikka kirjain- numeroyhdistelmiä, jotka harhauttavasti muistuttavat rekisterikilpeä tai -tunnusta, siirtomerkkiä taikka jonkin valtion kansallistunnusta."
  Olipas pitkä lause :p
   
 14. Milestone

  Milestone 3rd gear

  Mielenkiintoinen kilpikeskustelu, väittämää joka suuntaan :argue:

  Taidan huomenna konttorilla käydessäni etsiä konttorin päällikön
  ja kysyä, missä tässä asiassa mennään 'paikallistasolla' nykyään.

  Jos siis oikein tulkitsen, ei varmuutta tuontiauton 'lyhyeen' kilpeen ole
  kuin paksun massin avulla (1000e erikoiskilvet) taikka museokilvet joista
  jälkimmäiset ovat sitten vielä kooltaankin 'kaikkein lyhyimmät'? :eek:

  Paljon on tapahtunut sen jälkeen kun viime vuoden puolella kilvitin
  maahanmuuttajan mustiin 5- merkkisiin kilpiin ja kun aiemmin tänä
  vuonna samoin mustiin 'vanhan ajan' N-kilpiin toisen koslan, tosin
  jälkimmäinen siis vain 'värinvaihto' mustapohjaisiin.
   
 15. mike-79

  mike-79 1st gear

  Kyselin viikko sitten sähköpostilla Akelta tästä kilpiasiasta ja nyt tuli vastaus, vaikuttaa tässä vaiheessa lupaavalta!

  Suora lainaus:
  "Kyseinen ongelma on tiedossa, tämän vuoksi selvittelemme parhaillaan kilpivalmistajan kanssa mahdollisuutta aloittaa ns. lyhyiden tunnusten valmistuttaminen uudelleen, kilvet tulisi olemaan kokoa 118x338 mm (ilman EU-merkintää). Tarkempaa ajankohtaa kilpien mahdolliselle valmistamiselle emme pysty vielä antamaan.

  Tällä hetkellä emme koe tarpeelliseksi täysin uuden kilpityypin käyttöönottoa. Hyvin todennäköistä on, että kun saamme max. 5 merkkisiä kilpiä uudelleen tuotantoon, poistuu ongelman kilpien kiinnittämisen suhteen."
   
 16. Mokaman

  Mokaman Double Gearhead

  Niin monet on varmaan olleet Akeen asian tiimoilta yhteydessä, että siellä on lopultakin joku nähnyt valon... Toivotaan näin, noille kilville kun olis kovasti käyttöä. 8)
   
 17. jaketin

  jaketin Gearhead

  olen hieman skeptinen tuohon, että ake antais myöden tuossa kilpiasiassa. hyvä, jos näin käy..
   
 18. sillu

  sillu Gearhead

  Jouduin itse käymään tämän taistelun läpi,
  lisää aiheesta täällä

  http://www.amccf.com/yabb2/YaBB.pl?num=1243622426/90

  Eli Tampereella 3+2 EU-kilpiä (jotka sitten saa vaihdettua mustiin lyhyisiin) löytyy vielä Rantaperkiön konttorilta, kaksi paria vielä hyllyssä
   
 19. mike-79

  mike-79 1st gear

  Tässä ensimmäisiä kilpisadismin tuotoksia. Taakse varsinkin mahtuu kivasti. Hienoa Ake.

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 20. ata

  ata Gearhead

  Pakkohan sitä on virkamiehen päästä KOS-tamaan jos joku on tuollaisen ökyauton erehtynyt Suomeen tuomaan. :mad:

  Samaten tuo pakollinen takasumuvalo, jota oikeasti saa käyttää vain ehkä muutaman kerran vuodessa. Munkin autosta leimalla katsuri oikein kokeili että onko se kiinnitetty oikeasti paikoilleen eikä ole väliaikaisesti laitettu vain leimalle kiinni... pitäisi kyllä tehdä siihen joku pikairroitus.
   

Kerro tästä muillekin!