Pickup paripyörillä vai ilman

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja lettumika, 23.8.2007.

  1. lettumika

    lettumika 1st gear

    Hei,
    Näyttää siltä että perheeseen olisi tulossa pitkälavainen neliveto pickup.
    Onko kellään jakaa kokemuksia paripyöräisen ja tavallisen eroista maatieajossa, vetohommissa tai helpohkossa maastossa.

    Mika
     
  2. RB-440

    RB-440 1st gear

    Tää nyt tulee ihan yleisesti, mutta moni asia riippuu mm. siitä, miten paripyörät on sijoitettu. Eli jos ulommaiset takapyörät on paljonkin etupyöriä leveemmällä, rotvallit voi tulla tutuksi nopeesti. Jos ulommat on etupyörien tasalla, tai vaan pikkasen etupyöriä leveemmällä, ajaminen on iisiä, mutta tavaratilaan voi tulla isommat pyöräkotelot.

    Maastossa, varsinkin lumessa ja varmaan myös liejussa, paripyörät tuppaa hannaamaan, kun ne ei tietenkään mahdu kulkeen etupyörien kaivamassa urassa, vaan joutuu kaivaan lisäksi omaa tietään. Kevytperäsellä tossa voi käydä niin, että rupaa vispaamaan puolelta toiselle. Uraisella tiellä ajaminen voi myös olla ikävää, jos raideväli ei oikein sovi uriin ja takapää alkaa seilata uraan ja urasta pois samalla kun etupää tekee samaa, mutta erilaisella raidevälillä.

    Lisäksi kummifirmassa joutuu helposti ostaan kuusi uutta fillaria neljän sijasta, kun ei ole oikein eduksi pistää pariiin erikorkuiseksi kuluneita pyöriä ja renkaat on helposti kalliimpia kuin tavalliset pakun kummit.

    Mutta ulkonäköpisteet menee kyllä paripyörille, siis mun mielestä.
     
  3. lettumika

    lettumika 1st gear

    Kiitos vastauksesta, vähän jotain tuollaista epäilin itsekkin. Eli pitänee keskittyä etsimään paritonta, kun talvella tulee olemaan tuo luminen metsäautotie kovalla käytöllä sekä polanteista maantietä joka suutaan 40 km kotoa.
     

Kerro tästä muillekin!