piha rassin vaihteisto onkelma

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja laitinen88, 19.10.2014.

  1. laitinen88

    laitinen88 2nd gear

    Näin aluks et menee varmaa vähä väärälle osasolle kai mut kysy myksenä on että osaako kukaa kertoa mistä tai millä haulla löytää toteutuksia piha lelujen vaihteisto kokoon pano ratkasuja

    Eli runko perä ja ohjaus laitteet on rakennettu mutta voiman siirto on kysy myksenä keneelta perälle, keulalla suoraan eteen päin oleva ketjuveto kone sen ja perän väliin pitäis saada kulma vaihde mikä sisältää eteeen/taakse vaihteen. ?.. osaako kukaan sanoo kestäiskö ruohon leikkurin aski tollast vääntöö 150cc nelari noin 15hp ja ehkä 20nm?

    hyviä ideoita otetaan vastaan :)
     
  2. houru

    houru Gearhead

  3. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Tälläiset asiattomat kommentit vois jättää ihan huomautuksen kirjoittajan omaan ajatusmaailmaan. Jos kaveri kyselee apuja vaihteisto ongelmaa niin vastataan siihen eikä alaata pottuilemaan kirjoitusvirheistä :soosoo: . Tämä foorumi ei oo mikään äidinkielen oikeinkirjoituskoe :rotfl: . Tollaaset huomautukset vaan osoittaa oman pienuuden ja epävarmuuden. Siirrytään asiaan ja lopetetaan tää sivuraide keskustelu kerralla :mad: .
     
  4. Jape105

    Jape105 Gearhead

    Olisko joku vanhan perämoottorin perä? Siinähän olis pakki ja eteenpäin, mut tarviit alennusvaihteen ja kytkimenkin siihen?
     
  5. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Onko sulla mitään kuvaa siitä projektista? Minä kun aikoja sitten tein traktorin näköisen lumien lykkäyskoneen niin värkkäsin siihen itse alennusvaihteen ketju/ratas systeemillä. Ok en tarvinnut kulmavaihdetta ja mulla on sorvit sun muut koneet joilla voin tehdä mitä haluan. Tommosta kulmavaihdevaihteistoa on varmaan aika hankala löytää. Erillisinä vois kattella esim romiksilta. Millainen taka-akseli sulla on ja mikä moottori? Vois avautua hieman enemmän ton voimansiirron toteuttaminen.
    Tosta kestämisestä sen verran että mun Allishalmer ruohonleikkurissa on noin 15 heppaa ja kestää senkin voimansiirto joten voishan sen toteuttaa ruohonleikkurin osilla kunhan vaan se raato mikä toimii elintenluovuttajana on mitoitettu riittävän kestäväksi.
    Pistä kuvaa kehiin niin suunnitellaan :wink: porukalla.
     
  6. laitinen88

    laitinen88 2nd gear

    Onha mulla kuva tosta aika raju paketti koneessa on 6 vaihetta ja lootassa 4 eteen ja pakki... kuvaa yritän laittaa kuha onnistun. Kirjotus virheistä sen verran et tulee jos on tullaksee tabletil muutenki hankala kirjottaa tänne...
     
  7. laitinen88

    laitinen88 2nd gear

    http://s1293.photobucket.com/user/Laiti ... a.jpg.html

    tos ois nyt muutama kuva häkkyrästä olis tarkotus muuttaa renkaita viel ja kyhää "amme" jonkulai rodi koppa rakentaa :p tos on varmaa se 15 heppaa jännittää vaa et loota porsii onkoha ratastuksen valinnalla laatikon kestävyytee?
     
  8. raaseriruiseri

    raaseriruiseri 2nd gear

    Kulmavaihdetta voi essiskellä myös esim. rätkäromiksilta; kartaanivetorätkistä (ainakin rivikoneisista) jonniimmoinen pitäis löytyä. Tosin miinuspuolene lienee hinta - moottoripyörien varsin railakas varaosahinnoittelu heijastunee myös käytettyjen osien hinnoitteluun...
     
  9. jrasi

    jrasi Gearhead

    Ei nyt suoranaisesti tähän liity, mutta oli yhdellä kylähullulla Hondan paikallismoottori (tai kiinakopio), semmonen agregaattikone, laitettu keulalle, kiilahihnaveto kampiakselilta auton vauhtipyörälle. Vauhtipyörässä oli kytkin kiinni ja perässä Ladan 4v laatikko. Ladan lootaan oli pultattu suoraan sitten kavennettu Ladan taka-akseli.
     
  10. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Eii kai kuruh ollu :lol:

    Miks auton kytkin? Jousikiristeinen vetoremmi ja polkusimell höllättävä niinku ajoleikkuris
     
  11. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    Välittyykö minkäälaista voimaa 11HV b&s moottorista th180 lootan yli. Pihakeksintöa rakentelen :lol:
     
  12. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Oisko moottorin ja vaihdelaatikon voinut laittaa pitkittäin niin ei tarvisi kulmavaihdetta?
     
  13. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Mihin sen kulmavaihteen tarviaa kun sulla on kone ja laatikko missä molemmissa on ratasveto ja laatikossa on pakki?
     
  14. laitinen88

    laitinen88 2nd gear

    Joo kardaani ois tänää hitsauksen tarpees nii kattoo miten se skulaa onks mitää hajuu just kestääköhä tollai loota?
     
  15. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Siinä on vaihteita niin reilusti että pitäs kestää. Ja toi 15hp on varmaan vähän yläkanttiinkin arvioitu tohon mosaan. Ainoo mikä tos on et jos tossa sun perässä on joku aavikko välitys niin saa pykältää pirusti, ja sitä kopan tarpeellisuutta kannattaa hiukka miettiä kun paino tappaa sitä hupia aika tehokkaasti.
     
  16. f34

    f34 Double Gearhead

    Veikkaan että tuolla kokoonpanolla ei kulje kovinkaan kovaa. Välityssuhde tulee niin tiheäksi.
     
  17. Ville.

    Ville. 2nd gear

    Jos se mönkijä?tms mistä noi romppeet on vohkittu on kulkenu vaikka sen 60kmh niin ei kai toi yks perä sitä nyt niin paljon hidasta, ja se 40-50km/h on jo aika reilua kyytiä tollaselle himmelille, ainakin koeajolla ja sen jälkeen varmaan tulee mieleen parantaa jotain muuta kun kulkupuolta.
     

Kerro tästä muillekin!