Piilofarkkuun isofix?

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Temppis, 18.7.2019.

Tags:
 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Siihenhän ne on alunperin tarkoitettu! Hommattiin USA farkku siinä vaiheessa 80-lukua, kun perheen koko alkoi vauhdilla kasvaa. Oli tarve kuskata ihmisten lisäksi vaunut ja rattaat ja USA-farmariin meni molemmat kasaan taitettuina sen enempiä pyöriä irti purkamatta. Kätevää.

  Lastenistuimet olivat meidän tapauksessa enempi vähempi kuormaliinoilla ja köysillä kiinteinä asennuksina. Isofixit olivat vielä keksimättä ja lastenistuimetkin monen oloisia. Pienin lisäistuin etupenkin keskellä takaperin ja isompia istuimia oli parhaimmillaan takapenkillä kolme rinnakkain.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 2. EVO X

  EVO X Gearhead

  Nikuzai, Temppis ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 3. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Juu nimenomaan tuo on ongelmana että ensinnäkään ei tahdo löytyä hyviä jakkaroita mitkä edes sais kiinni vöillä ja toisekseen kuka saatana jaksaa enää pelata vöillä kun on isofixillä kiinnittyvät telakat ja jakkarat? :)
   
 4. wiwwe

  wiwwe 2nd gear

  V70 Volvoon sai hyvin pakattua 5lasta, 2aikuista, viikonlopun kamat ja matkarattaat. Joutuu tosin vähän pelaamaan tetristä ja ei voi matkalaukkuihin kamoja pakata mutta mahtu kuitenkin.
   
 5. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Mulla ei oo aikaa eikä intoa pelata tetristä joka vkloppu, sen saa hoitaa muut :D
   
  xarper tykkää tästä.
 6. Karpov

  Karpov Gearhead

  V70 mikään tilaihme ole silti, kontin suuaukko aika pyllystä varsinkin siinä ei 850 mallissa.

  Ja sisätilat ei missään volvossa ikinä ole ihmeelliset olleet jossei nyt uusin 90-sarja tee poikkeusta
   
 7. Camino'79

  Camino'79 Gearhead  Tossa mk2sessa sentäs isompi luukku kuin mk3sessa ;)
   
 8. mopperi1970

  mopperi1970 1st gear

  Farkku volvon takakontti pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä. 940 farkkuun sopii sentään muutakin kuin pari lootaa olutta.
   
  Karpov tykkää tästä.
 9. Väpsy

  Väpsy 2nd gear

  Niin se taitaa olla merkistä riippumatta. Itellä ollu opelilta omegat mallina A&B, vectra ja insigniaa katellu, volvoista 200 700 ja 800 sarja on tuttuja. 700 sarjan (sama kun 900 sarja) on oikeesti isoja, joista eteenpäin pienenee käytettäviltä sisätiloiltaan. Sama ooppelissa, omega on vielä ihan jees, mutta vectra jo paljon pienempi, insignia vielä olemattomampi. Samasta syystä tullu kateltua käyttikseksi vähintään 6 paikkaista farkku capricea. Emännällä on foordilta galaxy, mikä on oikeesti iso, mutta se on liian uusi ja Ford, niin aiheuttaa itelle näppylöitä.
   
  Muokattu: 22.7.2019
  xarper ja Camino'79 tykkäävät tästä.
 10. timuli

  timuli Gearhead

 11. Karpov

  Karpov Gearhead

  Litrathan markkinamiehillä vaan kasvaneet, kun lasketaan kaikki kotelot varapyörää myöden kontin tilavuuteen + unohdetaan suuaukkojen ja muotojen luoma pienuus
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 12. dr.drunkenstain

  dr.drunkenstain 1st gear

  Tuo Camaro menee ainakin itseltä yli budjetista, se on tosi että nykyään on vaikea löytää turvaistuimia mitkä saisi lantiovyöllä asentaa. Kivijalka myymälästä kysytty missä lähinnä katsottiin kummasti ja ilmoitettiin ettei sellaisia ole pitkään aikaan ollut olemassakaan.
  Mittavien etsintöjen jälkeen muija onneksi löysi muutaman vaihtoehdon mistä tilasin viime viikolla britaxin Max wayn, niin saa sitten vanilla ja impalallakin kuskailtua, tuo tosin taisi olla 10-26kglle tarkoitettu että ihan pienimmille ei sovi.
   
 13. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Juu nuo "ykköskoon" kopat mitkä saa edes kolmipistevyöllä kiinni alkaa olemaan kananhampaita, ainakin jos yhtään katsoo vielä arvosteluita ja testejä että mitkä on turvallisiakin o_O
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Maxi-cosi citi on vyö kiinnitteinen ja testivideon mukaan vielä ihan turvallinenkin, ei taittunu kaksinkerroin, niinku joku muu merkki


  Onko olemassa muuten sellaista selin reissattavaa turvaistuinta jossa ois jaloille tilaa, ettei tartte puukkosahailla istuimeen jaloille reikää?
   
 15. rizla^^

  rizla^^ 2nd gear

  Britax maxway plus on meillä ja hyvin lapsella tilaa jaloille. On toki vyökiinnitteinen ja hyväksytty myös lantiovyökiinnitykseen.
   
 16. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ei tossakaan näyttäis olevan istuinosa sen pidempi

  Joku minkä sais irti selkänojasta ois varmasti menestys markkinoilla  Iso-fix ja irroitettava selkänoja, on tilaa pidemmillekkin kintuille :poff:
   
 17. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Taitaa olla suunniteltu niin, että kun muksulla on sen verta pitkät kintut että yltää selkänojaan ni sit on jo sen ikänen/kokonen että joutaa matkustamaan naama menosuuntaan. Meillä kuljetaan ainaskin jo naama menosuuntaan :)
   
  Karpov tykkää tästä.
 18. DslCat

  DslCat Gearhead

  Vieläkös piilofarkku = paku, jos on ja takana kirkonpenkki pefletillä, niin kyse kait edelleen "tilapäisistuimesta tavaratilassa" 2p-lannevöineen.
  Tämän vuosituhannen alussa vielä katsuri saattoi antaa hylsyn, jos näki takapenkillä tuollaisessa lastenistuimen. Jos näin on edelleenkin, niin sen (pykälien) puolesta on ihan sama kuinka kiinnityksen ratkaisee - rakentaa isofix-yhteensopivan, muistaa vain kerran vuoteen ajella ilman o_O
   
 19. toyopet

  toyopet Gearhead

  Jo viime vuosituhannella AKE vai mikä se nykyinen traficom oli silloin, antoi ihan kirjallisen lausunnon siitä, että turvaistuin on turvavaruste eikä sen sijoittaminen tilapäisistuimelle ole kielletty.
  Tieto ei aina kaikkia osallisia välttämättä ole tavoittanut.

  EDIT: omakohtainen (tai siis tyttären) tarve turvaistuimen käytölle oli kyllä tämän vuosituhannen alkupuolella mutta sitä selvittelin jo muutenkin aiemmin, olikohan 1997, kun isän transitti muutettiin bussista pakuksi ja meinasivat änkyröidä turvavöistä, ettei niitä saa olla tilapäispenkeillä. No saa olla turvavyöt ja myös ne turvaistuimet.
   
  Muokattu: 23.7.2019
  Camino'79 tykkää tästä.
 20. rizla^^

  rizla^^ 2nd gear

  Tuon istuimen saa jättää irti auton selkänojasta jollon sille muksulle on jalkatilaa siinä auton selkänojan ja turvaistuimen välissä.

  Tuossa istuimessakin on tietty merkintä kuinka "irti;" se saa siitä selkänojasta olls
   
  Nikuzai tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!