Pikku prässi tukivarsien puslille ?? Mistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja BRC1, 10.10.2005.

  1. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Onko kellään tietoa mistä löytyisi hinnaltaa edullinen toimiva prässi? Rakenteen ei välttämättä tarvii olla ihmeellinen.
     
  2. HEKULIINI

    HEKULIINI 1st gear

    Motonetista löytyy, ja on noita viilapenkissäkin puristeltu...
     
  3. Degenerated

    Degenerated Gearhead

    Jotkut käyttää jopa sitä bilteman mallia
     
  4. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    hätä keinot keksii... :lol:

    pultteja isoja hylsyjä etuveto-laakeri-ulkokooleja koriprikkoja moskulaa lekaa rautasahaa mig-krymppäystä ym käyttäen on tullut irroitelua muutaman hiljaisen kannanoton saattelemana :mad:
     
  5. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Kiitos vinkeistä! Pitää köydä tarkastamassa motonet / biltsu.Noihan on helppo preppaa tukevimmiksi jos tarvetta. Ruuvipenkki kokeiluihin en enää lähde... Sellainen pulttikin saa yllättävän hyvä kiihtyvyyden kun on tarpeeksi puristusta ja kulmaa :oops:
     
  6. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Biltsun prässi ei vakuuttanut.Seuraavaksi motonettiin. Koivusen valikoimissa löytyikin juuri sellainen mikä kelpaisi..mutta hintaa 3 kertaa enemmän.
     
  7. amis

    amis 1st gear

    Motonetissä oon katellu 99e prässiä, vaikuttaisi aika tukevalta ainakin bilteman prässiin verrattuna... Mutta toisaalta, jos yhtään pysyy miggipistooli kädessä, kannattaa prässi rakennella itse, on se sen verran iisi homma ja rahaa säästyy :wink:
     
  8. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Joo totta ja tarkoitus olis preppailla sitä halpis prässiä tekemällä siihen korkeampi runko ettei tarvitse kyyristellä sen kanssa. Mutta mistä löytää se hydrauli yksikk`ö? Normaali tunkkia ei kait voi "väärinpäin" siihen laittaa .
     
  9. Tuumer

    Tuumer Gearhead

    Jossain näin semmoisen prässin missä oli tavallinen pullotunkki oikein päin, eli tunkin pohjalla oli putki pystyssä jollä prässättiin.
    Tavallista pullotunkkia tuskin voi ylösalaisin laittaa.
     
  10. vesamaan

    vesamaan 1st gear

    Bilhelveten korinoikaisusarjan työsylinteri 158181 ja hydraulipumppu 158183 ?? Tai sitten saman firman 158341 joka tosin näyttää kovin paljon tavan pullotunkilta?
     
  11. amis

    amis 1st gear

    Näinhän ne on biliksen ja motonetin prässeissä :wink: Joo ja tavallinen pullotunkki ei toimi pystyssä, mutta jotkut kalliimmat toimii :wink:
     
  12. amis

    amis 1st gear

    Jos rakentelee noista niin siinä on se hyvä puoli että pumppua ja sylkkää voi käyttää sitten missä vaan... Esim. jos hommaa toisen isomman sylkän, voi siitä tehdä esim. moottorinosturin :wink: Tai jos oikeen innostuu niin hankkii jostakin jonkinmoisen sähkökäyttösen hydrauliikka-yksikön :) Oon miettiny että sellasesta klapikoneesta se ois aika helppo väsäillä :wink:
     
  13. vesamaan

    vesamaan 1st gear

    Tuossa keväällä vaihdoin kaverin autoon alatukivarsien puslat. Prässinä käytettiin traktorikäyttöisen klapikoneen halkaisusylinteriä. hyvin meni paikalleen :D Yksin homma ei olis onnistunut, mutta kaverin kanssa kyllä. Toinen piti alatukivarsi/pusla/hylsy/jatkovarsi-hässäkkää linjassa sylinterin kanssa ja toinen käytti venttiiliä. Ekan laitto oli vähän hakemista mutta toka meni helposti
     
  14. Muki

    Muki Gearhead

    Mä olen ollut ihan tyytyväinen Hong Kongista ostamaani - olikohan se nyt 12t - prässiin. Sillä on vaihdettu jo tukuittain prässilaakereita yms. eikä ollut pahan hintainen. Pientä tuotekehitystä siihenkin joutuu tekemään mutta kuten sanottua, ilman ois paha olla.
     
  15. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Toi kuullostaa hyvältä idealta.Pitää kydä katsomassa miltä se työsylkkä näyttää.

    Yhdellä roditaikurilla näin sellaisen prässin joka oli tehty normaalista pullotunkista niin että pohja edellä prässäsi. Konsepti oli toimiva ja tukevan näköinen mutta ei kovin esteettisen näköinen.Eli haluaisin sellaisen jossa se pullotunkki/sylinteri niinkuin kaupan prässeissä.
     
  16. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Ainiin hongkong ja tarjousliiteri on vielä katsastamatta!
     
  17. vesamaan

    vesamaan 1st gear

    Onnistuiskohan jotenkin koplata tavan pullotunkkiin toi hydraulipumppu? tai sit tekis erillisen nestesäiliön josta syöttö pullotunkin omalle pumpulle. eikös ainut syy miksei tavallista pullotunkkia voi kääntää ylösalaisin oo just toi nestehomma? Tietty jos toi onnistuis niin sitten pumppausliike olis "väärinpäin" ts. nosta ylöspäin=mäntä tulee alas.

    Nää nyt on taas näitä virityksiä.... :odroll:
     
  18. laakkius

    laakkius Gearhead

    mä tein just tossa hätätilanteen edessä oman prässin, rungon tein 80x80x5mm rosterista, ja pumpun virkaa hoitaa 20t pullotunkki. Prässääminen tapahtuu vaan tavallisuudesta poiketen toisin päin, eli mäntä liikkuu ylöspäin eikä alaspäin niinkuin normaalisti. Mutta eipä ole vielä tuokaan ongelmaksi muodostunut, hyvin on puslat lähtenyt ja rst putkia levitetty... hintaa tuolle kertyi 32e=pullotunkki. :)
     
  19. groovyjay

    groovyjay 1st gear

    Saksalaista "käsityötä"...

    [​IMG]
     
  20. BRC1

    BRC1 Gearhead

     

Kerro tästä muillekin!