pikku vinkki... vauhdin nälkäisille.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja makke, 25.10.2002.

  1. makke

    makke 1st gear

    Ensi kesänä on Suomeen saapumassa hyvä ystäväni Andy Frost englannista. Hän omistaa maailman nopeimman Vauxhall Victorin... kyseinen laite on nimeltä "Red Victor 2".
    Andy tulee olemaan vierailulla Makke's Garagessa, eli luonani kaksi viikkoa ja hänen tarkoituksenaan on ajaa kisa Alastarolla (tarkka ajankohta vielä auki).

    Kyseinen monsteri (dynotettu 1136 hp, ensi kesäksi + 100 hp) on katulaillinen auto englannissa, siispä toki sillä cruisataan myös Liedossa ja Turussa. Andy on luvannut piirtää englantilaiset tervetulias viestit tähän tallini lähettyville. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif"> Ja se tarkoittaa muutamakymmen metriä kahta yli 50 cm leveää viivaa, jotka syntyvät NOS:n piristämällä 502 cid V8:lla...

    Nyt toistaiseksi parhaasta ajosta, eli 8.90 sec.@160 mph 1/4 maili. On olemassa video. Kuvan laatu ei paras mahdollinen koska ajo on suoritettu yöllä.

    Siis, kantsii tsekata tuo video, jotta tietää millaista katuherkkua on luvassa ensi kesänä Turun kaduilla. :grin:

    Klikkaa siis siguni osoitetta ja valitse sieltä uutis-sivu ja nautiskelu voi alkaa! :cool:

    _________________
    autoharrastusta...
    http://www.makkesgarage.com

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: makke 2002-10-25 13:38 ]</font>
     
  2. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Jaaha ,vai niin.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jättää ne nossit veke; nehän ei Suomen tieliikennlaissa ole sallittuja, ja panee hakkapeliitat alle, niin voi sitten ottaa yhteen kotomaan nopeimman vastaavan kanssa. Tai ehkä joku sais sponssattua Kallelle sliksit.
     
  5. makke

    makke 1st gear

    Niin Kallehan on tänne silloin tulossa, Andyn toiveesta. Molemmille varattuna tolueenia yli käyttötarpeen.
    Toki kadulla jätetään nossit pois, ei niitä tarvitse, sillä paukkua tuollaisessa myllyssä on useampi sata ilman nossejakin, muistaakseni 690 hp.
    Andy taisi ajaa ilman nosseja alkuvuodesta alle 10 ajan, pitää varmistaa kun seuraavaksi keskustelen hänen kanssaan.

    Kallen autoa millään lailla väheksymättä, mutta ei kait nuo ole ihan vertailukelpoisia, molemmat omassa lajissaan eikoisia ja nopeita.
    Ja miksi hakkapeliitat? Ok, Kalle on ne todennut parhaiksi omassa tarkoituksessaan, mutta onhan Andynkin renkaat ihan katurenkaat, tosin niin leveät mitä maailmalta löytyy. Ja on tässä aikoinaan puuhattu kimpassa Kallelle sliksejä, vaan ei ole innostunut kun tarkoituksenaan ei ole ennätykset vaan omien rajojen kokeilu.
    Ja Andy on sanonut autonsa olevan matalien kasien auto, jos olisi slicksit alla.

    Että silleen... mitäs ulkopuoliset noita hienoja Vauxeja vertailemaan kun edes niiden omistajat/rakentajat eivät sitä tee!!!
     
  6. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Juu, eihän ne vertailukelpoisia varmaan olekaan lainkaan. Jotenkin arvostan Kallen laitetta enemmän kun tollasta kilvitettyä pitkälti idntiteetitöntä kilpuria, mutta se lienee mun ongelma.

    Kallehan on joskus aikoinaan ajellut katuslikseilläkin, mutta auto on kehittynyt niistä päivistä vissiin jonninverran ja menis varmaan nykyään kovempaa. Mä ymmärrän hyvin Kallen rajojen etsintää ja meinaan ens kesänä siirtyä samaan sarjaan. Vaikkakaan en hakkapeliitoilla.

    Alkaa olla noi nykypäivän "katurenkaat" niin hyviä, että en usko sliksien kauheesti auttavan aikaan. Loppunopeuden perusteella toi vauxhalli vois tosiaan päästä kovempaakin mutta sinne pitäis kyllä päästä DOT renkaillakin jos vaan alusta on kohdallaan. Jos taas ei, niin siinä ei välttämättä sliksitkään jeesaa.
     
  7. makke

    makke 1st gear

    Olet aivan oikeassa ja olen kanssasi samoilla linjoilla.

    Kallen auto on erilainen, nopea ja hieno. Se on tehty reissailuun ja nopeaan ajoon niin suoralla kuin mutkallakin. Ja rakennettu 70's tyyliin ja on vielä Vauxin koneella. Se hakee vertaistaan eikä tuollainen auto jossa vain kori kertoo lähteen ole vertailuviivalla ei ollenkaan. Mutta omassa lajissaan Andyn Red Victor 2 on hieno ja nopea.
    Kerroin Andyn auton Suomeen tulosta lähinnä tietona, joka kannattaa pistää korvan taakse ja se ei vähennä Kallen auton arvoa silmissäni, ei sitten yhtään. Ja kuten sanottua Kallekin on täällä silloin paikalla Ventorallaan kuten moni muukin nopea ja hieno suomalainen auto omistajansa kera.
    ASiis ei vertailla noita autoja, vaan fiilistellään molempien saavutuksilla/arvoilla ihan erikseen. <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">

    Ja Andy halusi nimen omaan tulla Suomeen, koska pitää suomalaisista ja arvostaa täällä tehtyjä katuautoja. Erityisen symppis kaveri. On ymmärrettävää, että hänen itse rakentamassaa kisapelissään on V8, koska toisena autona hän ajaa nitroputkea.
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Hienoa, että tulee ja raahaa vielä kalustoakin tänne, tervetuloa vaan. Toivottavasti tuo sen nitrovehkeenkin....
     
  9. J-M Partanen

    J-M Partanen 1st gear

    Joo! ja sitten jos muutkin sais kokeilla sitä autoa, ai ei käy vai?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: J-M Partanen 2002-11-06 19:11 ]</font>
     
  10. ajk81

    ajk81 1st gear

    Vois tulla ainakin mulle totaalinen käyttökielto, hiukkasen liian tehokas vehje mulle <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onko tuo Kallen auto se vihreä Vauxhall? Osaisiko joku kertoa enemmän tekniikasta. Muistan nähneeni joskus netissä kuvan koneesta. Oliko siinä 2xSU:t tai strömpät? Joku tälläinen muistikuva on....
     
  12. makke

    makke 1st gear

    Taitaa vaan olla siten, että sen enempää kuin Kalle tai Andy ei uskalla autoaan antaa tuntemattomien ja (sitä) "kokemattomien" käsiin.
     
  13. makke

    makke 1st gear

    Just se peli. Eli konstruktio on sellainen, että ei meinaa millään uskoa sitä mihin se kykenee. Itse kyydissä olleena tiedän sen voimavarat. Kivaa oli. :grin:

    Ja samaa odotan Andyn autolta ja ehkä saan jopa ajaa sitä... :cool:
     
  14. makke

    makke 1st gear

    kerron lisää Kallen autosta vaikka huomenna. Nyt on vähän kiire.. aloitan siitä vaikka oman viestiketjun jos sopii?!
     
  15. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Pistäkää ihmeessä se Andyn Vauxhall joku viikonloppu trailerille ja tulkaa stadiin näyttämään...
     
  16. makke

    makke 1st gear

    Nyt on varmistunut, että Andy tulee kisaamaan 04.-06.07.2003 EM & SM Drag race, Alastaro.

    Luokkana on ilmeisesti Outlaw, sillä muita ei taida löytyä NOS autoille. harmi vaan, että tuo luokka sallii myös slicksit ja Andy ajaa katurenkailla. Saa kanssakilpailijat vähän liikaa tasoitusta.
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    ...mutta katurenkailla saa 25 kg:n painohyvityksen minimipainosta!
    Itseasiassa jos lisenssihommat on kunnossa (vaaditaan outlawssakin) niin kyllä super Compissa saa kaasuilla ajaa, ihan kuten super gasissa, ja super streetissäkin, koska se on Nordic street cup osakilpailu ja siellä saa kaasuja käyttää vaikkei sitä Suomalaisissa säännöissä mainittaiskaan. Mm. A.Hämeenkorpi käyttää kasuja Alteredissaan. Outlawssa turvamääräykset on aika kovat, ja sammutusjärjestelmät jne saattaa olla sellasia, ettei vauxhall niitä läpäise. Asian tiimoilta kannattaa olla hyvissä ajoin yhteydessä fyyraan ja selvittää mitä kaikkea vaaditaan.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mopeman 2002-12-11 14:00 ]</font>
     
  18. makke

    makke 1st gear

    Kiitti tiedosta, tuo hyvitysjuttu on ihan OK. Soitin kyllä eilen Fyraan ja sieltä sain infoa, että tuo Outlaw olisi oikeastaan se ryhmä jossa ilokaasuilla tulisi ajaa. Pitää vielä soittaa sinne uudelleen ja tiedustella lisää ja mainita mm. nuo mainitsemasi luokat.

    Andy ei halua ajaa slickseillä, koska toki yrittää rikkoa omaa enkkaansa. Ja hän on kuullut pelkkää hyvää Alastaron radasta, joten toiveet on korkealla uuden ennätyksen suhteen.

    Englannissa Andyn luokka on CCSE eli Custom Car Street Eliminator
     
  19. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Etukäteen sovittaessa näytöslähtöjä voi kait vetää sillä välin kun fyyran väki järjestelee lappujaan tornissa??
     
  20. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    fyyran sivuilta uutisten alta löytyy noi Outlawn säännöt helposti. Siellä on aika kovia teknisiä vaatimuksia. Kannattaa myös varmistautua, että kuskille löytyy sopivat ajovermeet ja, että muutkin turvavälineet autossa täyttää täkäläiset vaatimukset. Veikkaan, että EM:ssä on näytöslähdöt aika vähissä. Ylipäätään kisakuskit haluaa ajaa mahdollisimman paljon kisalähtöjä, ja toisaalta vapaaehtoinen henkilökuntakin käy mielellään välillä vaikka paskalla.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mopeman 2002-12-11 15:34 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!