Pinstriping aloittelijan turinoita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja J.J. Laakso, 21.7.2005.

  1. axel

    axel 1st gear

    Hieno boxi Markolta !
     
  2. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    No on kyllä. Kullan kans temppuilu ei aina onnistu vuosien harjottelusta huolimattakaan, van tuota kelepaa katella ja värisilimää ym. löytyy sopivan mukavasti. 8)
     
  3. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Kiitos kiitos. Heti toisella yrittämällä tuokin kultaus onnistui :rotfl: Ja ei, en vetänyt käsivaralta kiinnitettä. Tarraleikkurilla tein sapluunan.

    Tässä vielä työvaihekuvat ruiskuhommista. Ensimmäinen hiontavärikuva on otettu klo 10.25 ja viimeinen kuva, missä lakka pinnassa on 12.45. Eli reilu pari tuntia kesti itse maalaus- ja lakkaus. Hetken mielijohteesta "vasemmalla kädellä" tulee yleensä paras lopputulos.

    Hiontavärissä:
    [​IMG]

    Hopea base:
    [​IMG]

    Oranssi candy:
    [​IMG]

    Teippaus:
    [​IMG]

    Kynäruiskulla ja irtosapluunalla kuviot ja tummennukset:
    [​IMG]

    Punainen candy:
    [​IMG]

    Teipit pois ja lakka päällä:
    [​IMG]
     
  4. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Ei ne lasissa pysykkää niin hyvin ku maalatulla pinnalla. Ei oo mikään ihme että lähti, ei todellakaan millään painepesurilla kannata pestä mitään käsinmaalattuja.
     
  5. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Edit: Ei näköjään kukaan muukaan tarvitse essua, joten laitetaan takas johonkin hyvään jemmaan, josta se löytyy taas 10 vuoden päästä...
     
  6. 400 cid

    400 cid Gearhead

    Tässä olis videonpätkää pinstriping aloittelijan tuherruksista... :)
     
    raggare, Ismoskosmos ja Kalu tykkäävät tästä.
  7. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

    Escargot.

    [​IMG]

    Oma vinyylisorvi. Pohjalla on musta akryyli ja musta flake pinnassa, mutta kuvissa flake näyttää lähinnä roskilta :D Livenä ihan ok, tulipahan sekin kokeiltua. Voi toimia jonkun toisen pohjasävyn kanssa paremmin. Tai huonommin. Mene ja tiedä.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Vuokralainen tykkää tästä.
  8. axel

    axel 1st gear

    Kovin on hiljaista "sutien suihke" tällä osastolla.Minulla lopahti maalaus into siihen kun joku Helvetin pitkäkynsi varasti maalaus aihioni!! [​IMG]
    [​IMG]
    Jos joku näkee liikenteessä, voisko vinkata vaikka virkavalle suoraan, tai tänne. Kiitos ja anteeks. axel. ( Sori jos olen väärässä osastossa.)
    [​IMG][​IMG]
     
  9. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Oho! No jospa löytyisi pian. Tunnistaminen on ainakin helppoa.
     
  10. generalo

    generalo Gearhead

    Mikähän on min. lämpötila straippailulle? Kehtaako edes kokeilla nykyisissä harrastetiloissa, jossa on talvella 10°C lämmintä.

    Pensselit ja maalit olleet jo pitemmän aikaa käyttämättömänä kaapissa, saa nähdä jotta tekeekö niillä enää mitään...
     
  11. Pikku-Kalle

    Pikku-Kalle Gearhead

    Vähän se alkaa olla heikompaa maalata siinä lämpötilassa mutta kyllä se onnistuu vielä, oisko alle kymmenen ni alkaa mennä jo huonoks eli maali ei oikee juokse niinku pitäs, on vähä paksunolosta väkisellä eikä tuo liika ohennuskaa oo oikeen hyvä sillon. Huonelämpötila tai lähelle on kyllä itelle ollu paras, samoten liian kuuma hankaloittaa ku kuivaa nopsaa. Kokeile toki maalata, piä vaan mielessä että juoksevuus voi tosiaan kärsiä. Äkkiä sen oppii miten ne toimii missäki, mut kokeile johonki joutavampaan eka eläkä suoraan Mercuriin tms.

    Jos sivellin on öljyttynä niin se kestää kyllä aikaa. Maali menee jossaki vaiheessa huonommaks, muuttuu koostumus sillee et tarvii ohentaa liikaa että juoksee kunnolla mutta peittävyys kärsii. Kestää ne maalitki aikaa ja aukomiskertoja, ei ne kertakäyttösiä oo. Luultavasti se maalipurkkiki on ok, vaikka olis kalvo ni ei se välttis oo huonoks vielä menny. Etköhän hoksaa sen ku alkaa mennä se maaliki huonoks, sen jälkee sillä vielä tekee kuvia ja helpohkoja tekstejä pitkän aikaa.
     
  12. Marko Nykänen

    Marko Nykänen Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!