PITI asentaa cd-soitin...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Wolfheart, 8.6.2009.

  1. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    Tuli tuossa mieleen että mullahan on tuolla komeron perällä jo muutaman vuoden lojunut ihan asiallinen Pioneerin cd-soitin, ja Lanciassa taas on pelkkä kasettimankka. Vaihtohan EI voi olla paha...

    Tosin sen verran ennakoin että sain ylipuhuttua yhden kaverin vaihdon suorittamaan, se kun on jonkin verran noiden kanssa pelannut. Vanha paska oli niin jumalattomasti kiinni että tunnin verran sitä irrotettiin ja jouduttiin vähän purkamaankin ennen kuin irtosi.

    No, piuhat ei tietenkään heittämällä sopineet vaikka Pioneerejä olivat molemmat. Kaveri lupasi käydä seuraavana aamuna sopivan hakemassa. Puolen kymmenen kaupan jälkeen tärppäs, hintaan 25 euroa. :eek:

    Siispä cd-soittimeen piuhat kiinni ja se muuttui savukoneeksi koko paska. Siis jo ennen kuin iskettiin edes virrat päälle. Soittimesta paloi sulake.

    No, mä kelasin että voihan se olla jotta se on ottanut itseensä siitä käyttämättömyydestä tuo soitin, ja kun broidilla sattui lojumaan aika kasa kierrätyksestä pelastettuja vanhoja mutta toimivia cd-soittimia, niin kelasin että jestaanpa toisellakin jotta savuttaako.

    Piuhat kiinni ja värkki imaisi cd:n sisään, mutta siihen se myös jäi; näyttöön ei saanut eloa, eikä ääntä ulos, cd sentään ulostautui ihan normaalisti. Kun savua ei tullut eikä sulakkeitakaan paukkunut, niin testasin vielä muutamalla muullakin, kaikilla sama tulos, eli cd kelpaa mutta ääntä ei ulostu eikä levy (äänestä päätellen) pyöri.

    Ja kyllä, ne kaiutinpiuhatkin oli kiinni.

    Lopulta sitten kasasin sen vanhan kasettimankan, iskin sen kiinni ja taas soi. Onks tää nyt niin että tuolla on johdotukset päin peräreikää, vai mistä tällainen johtua voisi? Ja miten helvetissä tällaista vois lähteä setvimään..?
     
  2. Jantteri

    Jantteri 1st gear

    Kokeileppa ihan ensin vetää radion maajohto suoraan johonkin korin metalliosaan kiinni. Nimim. samanlaista ongelmaa oli viikonloppuna, korjaantui uudella maadoituksella.
     
  3. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Niin olihan nyt ihan varmasti kytketty sekä päävirta että muistinvirta??? ja oikein; miinus miinukseen ja plus plussaan...
     
  4. guru

    guru Gearhead

    selvänä oleva sammkko HIK

    kuulostas että +12v tulee mutta acc ei eli viralukontakaata tuleva

    siis savusko se pinohiiri ennenkun YKSIKÄÄN piuha oli kiinnni vai jälkeen----katso auton sulakkeet
     
  5. kippis

    kippis Gearhead

    mulla oli tossa takapenkin alla oleva kaiutinjohto nirhautunu poikki niin että silloin tällöin otti koriin kiinni ja aiheutti oikosulkuja. silloin kun näin kävi niin jvc meni mykäksi, täysin virrattomaksi eli se suojasi itsensä sillä tavalla.
    soitinta kuskattiin moneen kertaan huoltoon (oli takuu) ja siellä se aina toimi silleen kun pitääkin. sitten älysin sen takapenkin alta katsoa ja :wink:
    kokeile vaikka ensin yhdellä kaiutin johdolla että rupeeko toimimaan...
    siis olettaen että muut johdot on oikein.
     
  6. Wolfheart

    Wolfheart 1st gear

    -Noista kytkennöistä en tiedä yhtään mitään muuta kuin sen että siihen kasettimankkaan meni vain yksi liitin ja näihin cd-soittimiin jaettiin se kahdeksi sillä oikein hifiliikkeestä haetulla piuhalla jonka liittimet edustivat sitä mallia ettei niitä saa väärin kytkettyä millään, siis edes ristikkäin. Siitä mitä piuhoja niissä sitten tosiasiassa menee mulla ei tosiaan ole pienintäkään käsitystä (ja siinä se ongelma varmaan onkin). Kasettipeli joka tapauksessa toimii näyttöä myöten.

    -Savuttamisen se savukone aloitti heti kun molemmat liittimet oli kytketty (viitaten siihen yhdestä liittimestä sillä hifiliikkeen pätkällä haaroitettuun johtonippuun), virta-avaimeen ei ehditty koskea.

    -Auton sulakkeet oli ehjiä, savuttaneesta soittimesta kärähti sulake (muut cd-soittimethan eivät savuttaneet eivätkä myöskään polttaneet päreitään). Tuota auton sulakkeitten kärähtämättömyyttä myös aavistuksen ihmettelen - eikös niiden pitäisi ensimmäisenä periksi antaa..?

    Ja tulin sitä testanneeksi sekä yhdellä että kahdella kaiutinjohdolla että myös ilman kaiutinjohtoja, ei vaikutusta. Maallikkona tarttee kysyä että se siis tosiaan on se levyn sisäänveto ja ulostus erillään muista toiminnoista? Kun se sentään pelitti jokaisessa (sitä savuttajaa lukuunottamatta, ei tullut mieleen testata).

    Pitänee testata tuota maadoitusta, kiitti vinkistä.
     
  7. xmavasa

    xmavasa 1st gear

    Kannattaa myös tarkistaa niistä liittimistä, että soittimesta lähtevä punainen +12v johto ja auton oma +12v johto kohtaavat. Ja sitten vielä että soittimen keltainen heräte ja auton heräte myöskin kohtaavat. Jos punaiset johdot pelkästään osuvat toisiinsa, mutta keltaiset ei, niin hyvin mahdollistakin että imaisee levyn sisään ja ulos, mutta mitään muuta ei tapahdu. Tuliko niihin viimeiseksi kokeiltuihin soittimiin valo ruutuun?
     
  8. Rytari

    Rytari Gearhead

    paitsi että punainen on heräte ja keltainen jatkuva virta soittimessa
     
  9. xmavasa

    xmavasa 1st gear

    Kappas. Kylläpä meni v*tuiksi :poff: Mutta siis periaate sama. Jatkuvat virrat yheen niinkuin myös herätteet...
     
  10. Make.S

    Make.S Gearhead

    Ite vedän laiskana kaverina mankan keltaisen ja punaisen suoraan virtaan, saa kuunnella rammaria vaikka avaimet taskussa...
     
  11. xmavasa

    xmavasa 1st gear

    Tapa tämäkin 8)
     
  12. Ana67

    Ana67 Gearhead

    Näinhän se on ruukattu tehdä :rotfl: , mutta jotkut nykymankatpa ovat niin ovelia että tyhjentävät akun moisella kytkennällä 8) .
     
  13. Make.S

    Make.S Gearhead

    Empä ollut tollaisesta vielä kuullukkaan.
    Tässähän joutuu rammarin virittämiseen varaamaan jo koko lauantain ja mäyräkoiran, jos oikein herätteenkin joutuu erikseen kytkemään. :D
     
  14. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Noinhan muistaakseni tein minäkin... Tosin sitä muistin virtaa en muistaakseni kyllä laittanutkaan kiinni.
    Ja ei ainakaan vielä oo tyhjentynyt akku vaikka on pari päivää seissytkin ja ollut radiokin huutamassa.
    Eikä oo edes mikään kovin iso toi bensa-Vanin akku :)
     
  15. Rytari

    Rytari Gearhead

    mä taas laiskana juurikin kytken herätteen herätteeseen ja virran virtaan kun en jaksa erikseen napista soitinta aina sammuttaa tai laittaa päälle vaan se tuolla kytkennällä toimii juuri silloin kun olen itse autossa.
     
  16. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    No kukin tavallaan... Itse kun tykkään työmaalla tai pihalla (jos ei satu olemaan sähköt siinä vieressä) kuunnella ratiota, ja vähemmän silloin "ylimääräisiin" sähköä menee kun vaan pelkkä rammari soi...
     
  17. Rytari

    Rytari Gearhead

    juu, samaa vikaa täälläkin, mulla on vaan aina ollu semmosia autoja missä on virtalukossa se ns. "1" asento missä ei ole päällä mankan lisäksi juuri muuta kun ehkä sähkölasit pelaa niin se on toiminut kätsysti silleen.
     

Kerro tästä muillekin!