Pitkien valojen vaihdin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Jarde1, 21.4.2006.

  1. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Pitäisi laittaa Fordiin pitkät valot, eli siinä ei ole toiminnassa kuin lyhyet valot. Alunperin siinä on ollut lattiakatkaisin pitkille valoille, mutta se on otettu pois. Nyt on ostettu se katkaisin (tais olla kolme liitintä), mutta kuinka niitä piuhoja nyt pitäisi vedellä, ja mihin väliin releitä pitää laittaa ja minkälaisia releitä. Eli apua tarvittaisiin paljon, jos joku vois ihan piirroksen avulla selventää niin aina parempi. Ja vielä sekin tuli mieleen, että tässä autossa on neljä lamppua, kaksi päällekkäin, niin kummat on lyhyet ja kummat pitkät, vain palaako pitkillä esim. kaikki lamput yhtäaikaa.
     
  2. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Tarvikemallin katkaisijassa yleensä taitaa olla niin, että keskelle tulee se virta joka sitten reunimmaisten liitinten kautta ohjataan valojen piuhoihin. Juurikaan ei ole väliä kumpiko menee kumpaan laitaan, niin kauan kuin molemmat toimii. Sitten kun ei toimi, niin joutuu miettimään kumpiko on rikki mutta ei sen kummempaa.

    Releet sinne lähelle valoja eli vaihtokatkaisijan jälkeen. Niiden kytkennästä saa joku muu selittään. Tiedän itsekin kyllä miten mutta en nyt osaa kirjallisesti ilmaista itseäni :D

    Jos tuo on sellainen vanha foordi eli 60-luvun puolta väliä niin siinähän saa olla kaikki pitkiä ja lyhyitä. Ja pimeällä kannattaakin olla.
     
  3. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Se on nimenomaan 60-luvun puolivälin Fordi. Mutta tarttis lisää apua, pitäis viikonlopun aikana saada tehtyä.
     
  4. Siis oliks se uus kytkin lattiamallia? Jos niin todennäköisesti siinä on yksi input virroille ja sit lähi ja kaukovaloille nastat. Kannattaa hommata esmes Biltemasta johto+relesatsi, mis on kaikki valmiiksi kytkettynä ja tuot ohjausvirran siltä jalkakytkimeltä. Tulee paremmin tehoja lampuille. Eli ohjausvirta kabiinin puolelta ja päävirrat kulkee vain konehuoneen puolella. Luulisin et siinä Bilteman satsissa on hyvät kytkikset millä homma hoituu maatiaiseltaki.[/u]
     
  5. widenius

    widenius 1st gear

    Joo. Kannattaa siis ettii ensin se valojen rele, joka vois olla kuskin puoleisen lokarin päällä tai siis siinä laidassa. Siihen viereen sitten se pitkien rele kiinni ja johtoja laittamaan eli lyhyitä väliin ja siitä sitten valoille ja kytkimille.

    Tota tuli mieleen sellainen että jos ostat lisävalosarjan niin siellä on tarkat kytkentä kaaviot valojen kykemisestä ja saat vielä lisärit samaan syssyyn. Jos kerta laitat erillisen katkasimen etkä laita sitä "viikseen" kytkennän pitäs olla suht helppoa.

    Kytkentäkaavion saadessasi netistä, kaverilta tai lisävalojen mukana saat tehtyä kaiken helposti.

    - toivottavasti vähä autto -

    PS: jos et ole ennen valoja asennellu, HOMMAA!! se kytkentä kaavio. Se on selkeä ja helppo ja näkee kuinka helppoa valojen asentaminen oiskeasti on :)
     
  6. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

  7. widenius

    widenius 1st gear

    Joo. Siinäpä näyttäis olevan tuo kaavio! Kannattaa, jos haluaa selkeyttää, vetää nuo maajohdot samaan runkoruuviin. Huomasin et helpottaa myöhemmin jos ja kun joutuu vielä värkkäämään valojen kanssa. Metri pari lisää kaapelia ja kiittää myöhemmin. Nopeuttaa monta asiaa... :)
     
  8. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    Tuohan on Bilteman "valonvahvistinsarjan" kytkentäkaavio.
     
  9. widenius

    widenius 1st gear

    Jeps jeps, mutta eiköhän tuo silti auta aika paljon valoja laittaessa...
     
  10. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Kyllä tuosta oli paljonkin apua. Saatiin eilen illalla laitettua pitkät valot toimintaan.
     
  11. Rubberduck

    Rubberduck 1st gear

    No varmasti auttaa. Se Bilteman vahvistinsarja muuten on aika näppärä jos autossa ei aikaisemmin ole releitä ajovaloille.
     

Kerro tästä muillekin!