Plasma-leikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 1purehell, 7.9.2009.

 1. v 100

  v 100 1st gear

  No mikäs ny, eikös se vanha herra kyllä myy kaasua ainaski
  pitkin rannikkoa, ja pientä hieromista sen patun kans kyllä se siitä
  herkee on se jo varmaan kaksyt vuotta antanu sponssia sprinttiin
  tiedät varmaan kelle?
   
 2. Holley

  Holley Gearhead

  "Mit 220 V betrieben und eine Absicherung von 16 A" eli onkos tuo nyt niin kuin valovirtalaite 16A sulakkeelle? Harrateautotalliini kun tulevat 230V harrastesähköt ja esim. Kempin pikku-Miggerikin toimii valovirralla. Lisää vaan suotta investointikulua, jos joutuu leikkurin takia lisäämään sähköt voimavirralle. Sulake saattaa olla 25A, muttei ainakaan enempää kuin se.
   
 3. Damned

  Damned Gearhead

  Miten ison sulakkeen tuo tarvitsee?
   
 4. forssu

  forssu Gearhead

  ACDC Super 200P menee ainakin hitaalla 16A sulakkeella.
   
 5. pantera

  pantera Double Gearhead

  mulla on 16a automaatti c-käyrällä
   
 6. Damned

  Damned Gearhead

  Tämä selevä.
   
 7. turbo 245

  turbo 245 Gearhead

  16A on siinä ja siinä, kun leikkaa 50A virralla. Muutaman kerran on automaattisulake lauennut, ei tosin taida olla "hidas", 45A menee hyvin.
   
 8. opelisti

  opelisti 1st gear

  terve tilasin kanssa jforcelta cut-50 plasman ja huomenna poitäisi kokeilla tuota siinä koneen takana kun on "ylimääräinen" maadoitus paikka niin mihin tämä pitäisi liittää? työkappaleeseen?
   
 9. KapteeniSolisluu

  KapteeniSolisluu 1st gear

  Oikea liitäntä selviää käyttöohjeesta.

  "Kuluttajansuojalain mukaan vastuu käyttöohjeesta on viime kädessä myyjällä. Kuluttajalla on oikeus
  saada selkeä käyttöohje suomeksi ja ruotsiksi, ja myyjän velvollisuus on toimittaa se hänelle. Jos
  käyttöohjeen käännös puuttuu tai sen toimittaminen kestää kohtuuttoman kauan, kuluttajalla on oikeus
  vaatia kaupan purkamista."
   
 10. opelisti

  opelisti 1st gear

  tämä ei nyt vastannut kysymykseeni mutta täytyy soittaa sinne jforcelle vielä huomenna ja kysyä asiaa..

  juu sain käyttöohjeet suomeksi ja saksaksi joissa oli kuvat mutta en silti käsitä mihin se kuuluisi liittää ja pakkauksessa ei ole kaapelia mikä siihen kuuluisi.

  Olen ennenkin käyttänyt ceboran plasmaleikkuria töissä mutta en ole tälläistä "ylimääräistä" kaapelia tavannut.
   
 11. opelisti

  opelisti 1st gear

  ensimmäiset kokeilut tehty 10mm mustaan ja 5mm rosteriin tuli tehty. leikkaahan se nyt tarvitaan vaan lisää harjoitusta niin sillähän tekee vaikka mitä.
   
 12. forssu

  forssu Gearhead

  Sanon liitäntää direktiivi liitännäksi. Koneet on suojamaadoitettuja mutta luulisin että joku fiksu direktiivi määrää koneeseen ko liitännä. Myyjän pitää tietty sanoa että liitännästä vedettevä kaapeli maapalloon, mutta tuskin sitä kukaan vetää.
   
 13. opeliepeli

  opeliepeli 1st gear

  Stahlwerk ct 520

  Tekeekö kyseisellä vehkeellä mitään, vai ostanko suosista pelkän plasman?
  Mietin vain kun se on valovirtakone, niin mitkä ovat todelliset suorituarvot. Paljonko plasma jaksaa leikata? Meneekö se luvattuun 12mm:n levyyn?
  Kiinnostaisi tuo puikko ja tig, kun on samassa paketissa.

  Vai tyydynkö vain pelkkään plasmaan (cut50 tai cut60). Pääasiallinen tarkoitukseni on leikata auton peltejä + 4-5mm levyä. Mut joskus saattaisi olla tarvetta paksummallekin (naapurissa maatalo, jonka vehkeitä korjailen..)

  Kertokaa ihan rehellisesti mielipiteenne yhdist.koneesta, tiedän että porukoilla on sellaisia.

  Dängju
   
 14. opeliepeli

  opeliepeli 1st gear

  Unohtui koneen malli. Se olisi Stahlwerk CT-520...
   
 15. Pohjiz

  Pohjiz 1st gear

  Moi ! Tilasin jforcelta tollasen cut-60 voimavirta plasman ja tänään tuli matkahuollosta viesti et noudettavissa. No hain koneen ja asentelin letkut ja kaapelit ohjeitten mukaan, tyhjensin kompuran säiliöstä myös vedet !
  Kompura käyntiin ja paineet sääsin n. 6 bar ja sit pitikin alkaa leikkaamaan koemielessä 1.5mm levyä.
  Painoin kahvan liipasimesta, ilmaa puhaltaa mut ei minkäännäköstä kipinää tunnu iskevän ja koneeseen syttyy välittömästi häiriön merkkivalo, suuttimen kärki on n. 1mm leikattavasta kappaleesta. Merkkivalo ei sammu vaikka odottas 30min. Mikähän tossa nyt mahtas olla vikana vai teenkö jotain mahd. väärin, kun ei oo aikasempaa kokemusta plasmaleikkureista ? Ohjekirjassa lukee jotain sytytyksen releestä mut mut. Täytyy huomenissa soitella tonne jforceen ja kysellä apua.
   
 16. SamiL

  SamiL Gearhead

  Omassa - tosin toisenmerkkisessä kiinalaiskoneesa - piti säätää koneen sisällä olevien kärkien kipinäväli sopivaksi, niin alkoi syttyä paremmin.
   
 17. ajomies

  ajomies Gearhead

  Onnistuuko plasmalla uran tekeminen palkkiin, siis niin ettei menen läpi? On sellainen paikka ettei rälläkkä sovi, eikä pilleillä uskalla!
   
 18. wj

  wj 3rd gear

  Jos laitteessa on yli 10mA vuotovirtaa jonkun direktiivin mukaan laitteessa pitää olla erillinen maadoitus liitin. Tämä pitäisi kytkeä 10mm2 kuparilla maadoituskiskoon.
  Löytyy SFS 6000:sta
   
 19. bbford

  bbford Gearhead

  Onkos porukalle kertynyt enemmän kokemusta tuosta jforcen multi205 tig/plasma koneesta? Onko se muuten valo vai voimavirta kone? Haluaisin voimavirta koneen,meidän tallin valovirta puolen sulakkeet tahtoo paukkua silloin tällöin eikä nyt just muista kuinka isot siellä edes on. Eli,meneekö plasmalla mukavasti esim 10mm levy paloihin ja onko kukaan hitsannut alumiinia tolla?
   
 20. jani10106

  jani10106 1st gear

  hiljattain ostin jforcen multi sarjan koneen,tosin pykälää pienemmän.
  plasmaa kokeilin 10mm lattarautaan,ja kyllä se katki meni.
  muuten en ole vielä konetta sen enempää käyttäny,mutta vaikuttashan toi ihan toimiva kampe olevan. hintalaatu suhde tämmösiin harrastelu hommiin on ihan kohdallaan,ettei muuta kun kaupoille vaan. :)
   

Kerro tästä muillekin!