Plasma-leikkuri

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 1purehell, 7.9.2009.

 1. bbford

  bbford Gearhead

  Katoin tallin sulakkeet ja ne on vain 10a joten taisi jäädä haaveeksi ainakin noi valovirtakoneet. Kuka myy halvinta voimavirta plasmaa?
   
 2. mafo

  mafo 3rd gear

  ainakin j forcen 60a toimii aivan loistavasti
   
 3. bbford

  bbford Gearhead

  En löytänyt niiden sivuilta ton kokoista,mitä tollasella on hintaa? Saksassa maksoi 60a kone näköjään 600e+rahti suomeen 20e.
   
 4. J.Mukkala

  J.Mukkala 1st gear

  Minkäslaisia plasma-leikkureita ootte ostaneet/käyttäneet millä pystyy leikkaan noin 10-12mm hyvin?
   
 5. pantera

  pantera Double Gearhead

  Tigmig 50 tuli ostettua italiasta, maxo n 280e saksan iipeissä ja kotiinkannettuna 40e lisää
  Leikkaa puoltuumasta hyvin.
  Vaatii kuitenkin hitaan 16a automaatin jos yli 45 amppeerilla kauemmin polttaa.
  http://www.tigmig.net/shop/inverter-tag ... ut-50.html
   
 6. SamiL

  SamiL Gearhead

  Wellweldiltä Saksasta ostin CUT-50-voimavirtaleikkurin. Yli 2-senttinenkin menee, mutta ohuemmalla saa helpommin siistiä jälkeä. Pellin leikkauksessa leikkuunopeus on vain käden nopeudesta kiinni. Maksoi n. 450 euroa rahteineen ja saksalaisine alveineen.
   
 7. ajomies

  ajomies 3rd gear

  Siis osaako tähän kukaan vastata. Palkki on n. 8- 10 mm
   
 8. forssu

  forssu Gearhead

  Onnistuuhan se. Tiputtaa vaan painetta ja poltinta vinoon. Arvot riippuu koneesta/polttimesta. Joihinkin koneisiin on erityisiä "Gouging" suuttimia mutta niistä ei ole omakohtasiakaan kokemuksia.

  Tosa "väärän virman" vireo mutta menköö virman piikkii... :D
  http://www.youtube.com/watch?v=WTN8MSTN2BM
   
 9. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Jatketaas tätä vanhaa topiikia
  Olisi aika hommata plasma mutta mikä?
  CEA 26i tai 46i, Esab 36i, Everlast Power Plasma 60 tai 80 vai Hypertherm 30. Kommenteja ko. vehkeistä olisi kiva kuulla.
   
 10. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Täältä pisteet Hyperthermille, itsellä juuri Powermax 30 ja ei mitään negatiivistä sanottavaa. Suuttimet kestää hyvin ja autohommiin voimaa riittävästi. Nelisen vuotta ollut, viimeiset kaksi melkein päivittäisessä.

  Kannattaa laittaa suodatin plasman eteen, ettei oma suodatin rupea ilmoittamaan suhisemalla et puhdista mut...
   
 11. Juntti#

  Juntti# 1st gear

  Itsellä on Everlastin 80amppeerin malli, itse kone on toiminut käsikäytössä moitteettomasti. Itse tehdyssä cnc-ohjauksessa oli pienoisia ongelmia alkuun, kun tuppaa nää laitteet kehittämään hieman häikkää ympärilleen... Vaati ferriitit ohjain moottorien kaapeleihin vaikka oli suojattua kaapelia, koneen takaa maadoituksen, ups-syöttö elektroniikalle jne... Kohta pitää kulkee pajalla foliohattu päässä...

  Everlastin ohjeessa on että se ruuvi koneen takaosasta kytketään maadoitus elektrodiin (vaikka kuparitanko maahan), ei poltettavaan kohteeseen. Ja tämä on ohjeen mukaan nimenomaan häiriöiden takia.
   
 12. forssu

  forssu Gearhead

  Lainaten tässä topikisa aikaisempaa vastausta:
  Jos laitteessa on yli 10mA vuotovirtaa jonkun direktiivin mukaan laitteessa pitää olla erillinen maadoitus liitin. Tämä pitäisi kytkeä 10mm2 kuparilla maadoituskiskoon. Löytyy SFS 6000:sta

  En esim itse kytke ko liitäntää kiinni, mutta tehtaan kanssa olen asiasta keskustellut ja suosittelevat maadaitusta. Esim Millerin koneet ei mene takuusen vika tilanteessa jos maadoitusta ei ole ollut käytössä.

  Ja plasmaleikkurin maadoitus suojaa itse konetta häiriöitä, mutta CNC pöydän häiriösuojaus täytyy kyllä hoitaa CNC ohjauksen raudoissa.

  -Jani-
   
 13. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Tuli päädyttyä Thermal Dynamicksin koneeseen.
   
 14. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Oikein,sehän on made in USA.
  Thermal Dynamics 12 plus on mainio peli peltihommiin ja menee paksumpikin,n.12mm plootu.
   
 15. laakkius

  laakkius Gearhead

  60A Everlast hankittiin pelipaikalle ja hyvältä vaikuttaa noin viikon käytön jälkeen.
   
 16. urho3

  urho3 Gearhead

  Itellä 100a lincoln electric mikä lie tomahawk malli,leikattu 5mm levyä noin 40m ja 25mm levyä ehkä kolme metriä. Suutin on vieläkin kuin uusi että voi kyllä suositella kaikille.Savun muodostus vaan on minusta paljon pahempi kuin kaasulla leikatessa. Niin ja ne levyt oli pienessä ruosteessa eikä se haitannu yhtään.
   

Kerro tästä muillekin!