Plussa maattoisesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Dartsan, 27.9.2005.

  1. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Pitäisi saada tuo mööpeli käyntiin, mut ei tule kipunaa. Virtalukko on purettu muitten toimesta, eikä piuhoista ota selvää.

    Virtalukolle tulee neljä piuhaa. Yhteen "tulee" 6 volttia. Eli on siis yhteydessä akun miinukseen.

    Yksi menee napin kautta startille. Kun tämän ja em. piuhan yhdistää, niin startti suostuu pyörittämään.

    Kaksi on tuntematonta piuhaa. Toinen menee todennäköisesti puolalle. Ja yhdelle en keksi tarkoitusta/määränpäätä.

    Eikös sen pitäisi lähteä käymään, jos vetää akun miinus navasta puolan miinukseen piuhan ja starttaa? Puolan plussasta menee piuha jakajalle.
     
  2. janzamar

    janzamar 1st gear

    +&-..ja startin heräte sekä puola.
     
  3. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Mutta kuinka nuo "kytketään"? Miinus on ilmeisesti se piuha, jolle mittari näyttää 6 V, kun toisen anturin laittaa koriin kinni. Se piuha kytketään startin heräte piuhaan? Vai miten? Tökkäänkö vielä puolalle menevän samaan syssyyn. Ja mitä teen plus piuhalle?

    Jos on tyhmä niin ei tajua! Minä siis.
     
  4. Fairlane69

    Fairlane69 1st gear

    Yhistä piuhat silleen että saat virrat päälle ja sit yhistät niihin herätevirta piuhan vissiin se 6v.
     
  5. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Ni niinhän minä teinkin. Tai ainakin kuulin tekeväni. Eli jätin sen plussan pois siitä nipusta. Yhdessä olivat miinus, startin heräte ja puolalle menevä. Pitääkö se plus laittaa runkoon? Tai jo sitä kokeilin mut ei lähde.

    Pitäisikö sen pelata jos vetää suoraan akun miinuksesta puolan miinukseen?

    Tekisi vain mieli ajaa tuo talliin, ennenkuin sitä alkaa purkamaan. Antaa lisää intoa, jos vertaa että sen työnnät talliin ja alat heppaamaan.
     
  6. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Et vissiin ole pahemmin joutunut säätämään sähköjen kanssa?!?
    Mikähän kulkine on kyseessä? Onko tosiaan plus runkoinen? Tosta 6v päätellen tosi vanha tai volsu.
    Nyt kun olet saanut sen starttaamaan niin puolalle pitää saada jännitettä sille puolelle mikä EI mene jakajalle jakajan kärjen sulkeutuessaan yhdistävä puolan runkoon.
    Eli Suomeksi vedä siihen puolan napaan joka EI mene jakajalle johto akulta. Jos Plus runkoinen auto vedä akun miinus jos miinus runkoinen vedä plus ja muista jos se kone lähtee käyntiin niin se sammuu kun nyppäät johdon irti jakajalta jos et ole jättänyt sitä alkuperäistä johtoa kiinni ja se jostain ihmeen syystä antaakin jännitettä.
     
  7. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Kulkine on 48 Desoto.

    Tässä taas lauantain kunniaksi olen taistellut hänen kanssaan. Luotettavalta taholta kuulin, että jos on tarvike puola niin pitää laittaa "väärinpäin". Eli puolan miinukselta jakajaan ja plussaan vetää piuha akun miinus navasta. Mut ei pelaa näinkään.

    Puolan mittasin ja pikkunapojen välinen vastus oli 1 Ohmi. Puolan johdon töpseliin ei ollut yhteyttä kummallakaan. Eikä töpselistä mennyt yhteyttä maihin. Eli se on kunnossa. Eikö?

    Kärjet aukeaa ja menee kiinni, eikä siellä ole piikkiä. Tämä nyt vaikuttaa taas siltä että pitää soittaa Mopar-kuiskaaja paikalle, niin se täräyttää tuon tulille.

    Ja vaikka välillä näiden kanssa joutuu tappelemaan, niin joskus menee kuuppa niin sekaisin miettiessä, että ei meinaa kotiinsa löytää. Ja mitä pitempään miettii sen isommaksi ongelman päässään kasvattaa.
     
  8. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Se puola on paskana, jos teit mittaukset oikein.
     
  9. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    HuHuu Ville mikset vastaa puhelimeen? Kirjoitan tänne ku et vastaa. Saatiin Buick nippuun eilen mutta sähköt kateissa. Tulipellin liitos oli mulla irti kansirempan aikana ja nyt on virrat hukkasessa. Soita!
     
  10. Dartsan

    Dartsan Gearhead

    Tein ilmeisesti väärin. Eli pikkunapojen välinen vastus oli 1 ohmi. Puolan johdon töpselistä pikkunapoihin on 7.7 kilo-ohmia. Tai siis näyttää 7.7 200k asteikolla.

    Mielenkiinnon vuoksi: Miten puola yleensä mitataan? Minkälaisia arvoja pitäisi olla? Pitääkö puola olla paikoillaan vai irrallaan autosta? Kuulin joskus et pitää mitata kuormitettuna. Mut eikö se sillon riko mittarin?
     

Kerro tästä muillekin!