Plymouth Plaza-55 missä olet?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Bandicoot, 29.4.2005.

  1. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Itse muistan auton (omistajineen) 80-luvun lopulta kun se ensimmäisen kerran ilmestyi liikenteeseen monen vuoden rakentelun jälkeen ja silloin se oli avo sivuventtiilikuutosella, katto (ja blower) ilmestyi useita vuosia myöhemmin. Muistelisin muuten että ovet olisivat tulleet muistona jenkkimatkalta eli olivat aidot avo/HT-ovet. Harmi, vaikka valokuvia tuli silloinkin räpsittyä aika paljon niin ahdetusta versiosta ei valitettavasti ole kuvaa arkistoissa.
     
  2. kuula

    kuula Gearhead

    55 plaza

    ko auto oli sbc 400+dyersia pumppu.joitakin kuviakin löytyy,mm kk marketin näyttelystä.oli hauska laite,niin pitkään ku oli... pyörittiin sen aikasen omistajan kans paljon samoissa porukoissa, aika velikulta.... myöh kone mäni muistaakseni salamalle, eli siekkiselle....
     
  3. kuula

    kuula Gearhead

    plaza 55

    kuvat mun albumissa, ei ko autosta oo ees tehty juttua mihinkään lehteen.oli liikenteessäkin aku ankka kilvillä.
     
  4. MOtorPARts

    MOtorPARts 1st gear

    oli osto ja myynti lehden kannessa silloin 90-luvun alussa, taisi olla kuopiossa myytävänä. olipa niin että kuva peitti puolet kannesta. vieläköhän toimituksen arkistosta löytyisi noin vanhoja lehtiä, ehkä vuosi 1992.
     
  5. heistu

    heistu 1st gear

    otinpa esille ku ol männynnä nii etäs etinnässä o vieläin.
     
  6. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Ruskon kirkolta Maskuun huonekalutalon kohdalle 8-tielle johtavan tien varrelta vai? Ruskolta tultaessa vasemmalle puolelle tuolta tieltä johtavan pikkutien päästä ladon pihasta?

    Jos sama, niin muistan auton hyvin. Ei ollut omistajansa ainoa tallenne. Todellakaan.
     
  7. BRB Garage

    BRB Garage 1st gear

    Toi taitaa olla se sama jota ne on korjaillu "rod & Custom"-lehdessä viime vuosina??
     
  8. heistu

    heistu 1st gear

    siis TÄMÄ ON HAKUSESSA!!! :odroll:
    [​IMG]
     
  9. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Ihmeellistä miten joku auto näinkin pienessä maassa kuin suomi voi kadota.
    Onkohan kuusankoski oy ostanut.
     
  10. Pro ´55

    Pro ´55 Gearhead

    Sattui silmään tuo paikkaunta Mikkeli ja ihan hazardina muistui mieleeni eräs auto joka naapuritallin jätkillä oli ajossa noihin aikoihin.
    Myönnettäköön tyhmyyteni etten todellakaan teidä onko kyseessä lainkaan edes saman merkkinen laite ja se selittynee sillä etten ole kiinnostunut kys malleista..
    Jokatapauksessa.. tällaisen kuvan olen sattumoisin napannut tallimme pihalla ja taustalla näkyy jotakin joka täsmää ainakin pikkasen haettuun.
    Avo, -95, Mikkeli, ja ainakin jotkut keulan muodot...
    (Kuvan laite on siis avo. Kuvassa takaa näkyy jonkun käyttökinnerin katto)

    Menikö metsään?
    [​IMG]
     
  11. Qjet

    Qjet 1st gear

    De Soto. Molemmat tosin samalla paikkakunnalla aloitettuja avo-projekteja -70-luvun lopulla.
     
  12. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Hei, taitaapa olla ensimmäinen kerta kun näen tuosta Sotosta kuvan! Siellähän se oli Kuopiossa tekeillä mutta jäi silloin näkemättä, Plazan omistajat vaan olivat tutumpia.
     
  13. lechef

    lechef 1st gear

  14. lechef

    lechef 1st gear

    Hyvin on auto tehny taika-jimit! :eek: :soosoo:
     
  15. cowboysrule

    cowboysrule Gearhead

    PLAZA 55

    :) Tuon plymoutin historiaa LYHYESTI, luulen että se on minun yksilö. Ostin sen aikoinaan varkaudesta, oli seisonu pellossa useita vuosia ja uponnu sinne, vissiin -79 . Tekniikka oli sivuv 6 ja 3 vaiht loikkari manuaali. Hilasin sen tallipaikalle, Kuopioon missä sen kori irrotettiin rungosta, lattia , peräkontin lattia puuttui, kyljet oli märäntynyt esim takaa melkein puolenväliin, ovet ja joka kohta ihan möyhyä. Runko katkesi kun sitä yritin hiabilla nostaa, sen verran tyhmä kun olin, olis voinu siinä vaiheessa lopettaa, mutta niin tehtiin ensin uusi runko , x vahvistus keskelle kun anottiin luvat avoautoksi muuttamiselle. Lattia oli jäykkyyden takia helppo tehdä lämpö patterista, paino ei haitannu se kun oli silloin aateltu sille 6 koneelle cruisailu autoksi. 2 ovisen HD ovet ja takasivu ikkuna mekanismit ynnä muuta tarpeellista hommasin Usasta, n. v -80 kävin itse ne hakemassa, muutama kaveri oli saman tyyppisillä asialla porukassa. Sen verran Usassa käynti vaikutti siellä kun ei kukaan tuijottanu kun ajettiin deville cadillacilla 8.2 l mikä maksoi $500 paikallisella jobbarilla. Että vuonna 90 kun lama alkoi pakattiin kassit ja lähdettiin usaan ja sillä reissulla ollaan vielä. Uusilla ovilla, lokasuojilla, ikkunoilla sain plazan ajokuntoon ilman kattoa, kone ja loota ym jutut käytiin läpi seuraavien vuosien aikana. Sitten tuli perhettä oma firma talon rakennus velanmaksu ym ei jääny aikaa plaza ja v 90 kun muutettiin sieltä möin sen kaverilleni joka ajeli sillä ilman kattoa, aku ankka kilvillä. Hän möi sen tuusniemelle jos muistan oikein. Nykyäänkin touhuan jenkkiautojen kanssa päivittäin www.benzboy.com terv T.I
     
  16. heikkisj

    heikkisj Gearhead

  17. heistu

    heistu 1st gear

    eikö ole vieläkään löytynyt???
     
  18. lechef

    lechef 1st gear

    no kummallinen juttu kun ei meinaa löytyä... :odroll:
     
  19. heistu

    heistu 1st gear

    etsikää etsikää!!
     
  20. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Sama auto mistä cowboysrule kirjoittaa,muistan hyvin kuopion hotrodersin tilossa kun tuohon yksilöön hitsasivat uutta peltiä.
    Se mitä muistan myös heistun pihassa äimistelleeni niin lattiat oli tosiaan vesipattereista tehty ja takakontin kansi niin saakelin painava aivan kuin lyijyllä täytetty.
    Nykyinen omistaja varmaan ei asu suomessa tai se on paalattu ja niin ollen unohtunut.
     

Kerro tästä muillekin!