Poliisi autot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Kimmeli, 27.9.2003.

 1. Kimmeli

  Kimmeli Gearhead

  Montakos aitoa poliisijenkkiä on suomessa, iten tiedän sen Mäen ford ja se TM:n lahjoittama aspen, onkos näitä lisää?

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Kimmeli 2003-09-27 23:38 ]</font>
   
 2. Naxu

  Naxu Double Gearhead

  Mulla on yksi. SuPon entinen auto. Kait sekin tuollaiseksi polliisiautoksi luetaan-> onhan sielläkin koppalakkeja istuksinut :smile:
   
 3. bbl

  bbl 1st gear

  Tietääkö joku missä se Tm:n lahjoittama poliisiaspen nykyään on, onko yksityisessä käytössä vai missä? Mahtoko siinä olla 360
   
 4. 383

  383 Gearhead

  cop-1 pitää majaa espoossa.ja aspeni taitaa olla jossain museossa
   
 5. Vicky55

  Vicky55 1st gear

  Polliisi aspeni taitaa olla Vehoniemen automuseossa. 50-60 luvulla on poliisilla ollu ainakin yksi 55-56 Fordi. Euroopan vehkeistä tulee mieleen pari erikoisuutta 356 porsche ja pyhimys volvo. Mobilistissä oli jonkun aikaa sitten juttua Kekkosen autoista niin yhdessä kuvassa oli poliisilla joku 60-luvun lopun mopar taustalla.
   
 6. herrakani

  herrakani 1st gear

  Mä haluisin semmosen sinisen saapin.
   
  kerkko tykkää tästä.
 7. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Poliisilla oli joskus kohtuu runsaastikin jenkkejä. '67 tai jotain kun Tarvajärvi keräs poliisille autoja, niin joukossa oli jonkin verran ainakin dartteja ja valluja, jopa kaksovisia. Yhdestä tollasesta 356 poliisi porschesta mulla on jopa kuva kun se on kyljellään hangessa itäväylällä :smile:
  '70 luvulla muistan ainakin plymouth satelliteja olleen poliisiautoina, samoin ambulansseina.
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  luin kauan sitten joko Kyllikki Saareen murhaa/ tai Bodom järven teurastusta käsittelevää juttua, ja jutussa oli kuvia joissa oli useita jenkkejä. Maijana/kaappiautona oli mun mielestä joku De Soto 50 luvun lopusta. En tiennytkään että sellaisia oli edes olemassa.
   
 9. 454SS

  454SS 3rd gear

  Voisin ehkä auttaa... Kävin perjantaina hakemassa kotikulmilta yheltä "kylähullulta" Fiatin, jätkällä on 57 autoa pellolla rivissä ja siellä sellanen helmi kun Luumäen poliisin Saab 99. Aito poliisisaappi kaikkine vinyylitakapenkkeineen, eikä edes kovin pahannäköisessä kunnossa. Hinnat tuntuu olevan ihan asiallisia ja siellä oli ton Saabin lisäksi kymmenkunta muuta Saabia, Fiateja, pari farmari välikoppa Escortia ym.
   
 10. impala1968

  impala1968 Gearhead

  No mulla on ollut sellainen(kin), olikohan 79 ja plyyssipenkit edessä ja vinyylinen takapenkki :smile: Jotenkin erityisen pirteän tuntuinen peli vaikka oli vaan yhdellä kaasarilla, tosin sen verran oli jarruvikaa että kovin suuria testejä ei uskaltanut ajella.
   
 11. onbuicks

  onbuicks Gearhead

  Moparin paksukuono- deliveryt oli kai valtaosin maijoja tai palolaitoksien autoja.
  Valiant -68 NM-656 on liikkuvan entinen.
   
 12. MoparorNocar

  MoparorNocar 1st gear

  COP-1 ,eli Dodge Diplomat Police Special
  löytyy Espoosta. Auto tuli Suomeen Aro-yhtymän Chrysler-divisioonan ja Kauppalehden ansiosta lahjoitettavaksi Liikkuvan poliisin pääosastolle Helsinkiin Äitienpäivänä 1990.
  Tänne tuonnin taustalla oli ajatus luoda positiivista mielikuvaa poliisista varsinkin jenkkiautoista kiinnostuneiden nuorten keskuudessa ja samalla saada Suomeen yksi tällainen jenkkipoliisien pitkäaikaisimmista ja suosituimmista työkaluista.
  Omistukseeni auto päätyi maaliskuussa 1994
  Poliisivarikon huutokaupassa. (Katselkaahan lehtien huutokauppailmoituksiakin )
  Terveisin Kyttä-1
   
 13. MoparorNocar

  MoparorNocar 1st gear

  Jenkkilähetystön ex Plymouth Gran Fury -85 oli hiljattain myynnissä.Huhujen mukaan se olisi ollut poliisimalli luodinkestävillä laseilla ym. Onko parempaa tietoo?
  South West Trade myi osina yhden -88 poliisi Diplomatin. Keulan osat meni kuulemma johonkin coupe Aspeniin ja ekoilla koe ajoilla luukku aukes vaudissa ja ,... Hoh hoijaa!!! Mahtaaks olla kunnossa?
   
 14. Anonymous

  Anonymous Guest

  South West Tradella oli myös 90 luvun polliisi Caprice, se oli ajettavassa kunnossa, ja sillä nähtävästi myös ajettiin. Väritykseltään valko/vaaleen sininen. En tiedä mikä sen auton kohtalo sitten lopulta oli
   
 15. xtremer

  xtremer 1st gear

  Mikä oli syynä, että jo 4 vuoden jälkeen piti valtion luopua autosta meinasko se syödä valtion talouden kuralle vai ... ?

  Aika hullua tuommonen minusta, olisivat nyt pitäneet pirssin.
  20 vuoden päästä tommonen olisi jossakin autotapahtumissa ollut oiva järjestyksen valvonta väline =)
  Pistetään sitä rahaa valtion toimesta typerempiinkin asioihin.
   
 16. Muki

  Muki Gearhead

  No minä myin tuon auton (NRY-22) kaverilleni muutama viikko sitten. Ei siinä sentään luodinkestäviä laseja ollut :smile: eikä se ollut varsinainen poliisimallikaan, mitä tuli valmistus/varustelukoodeja sekä itse autoa tutkittaessa esille. Itse asiassa melko plain Jane Gran Fury, jossa tosin oli radiopuhelinten kaiuttimien ja mikkien jälkiä verhoilussa mm. a-pilareissa ja jotain tavaraa oli ollut kiinni katossakin sisäpuolella.

  Veikkaisin että se on ollut am. suurlähetystön talonmiehen vaimon veljen pojan partiokaverin kauppa-autona, tai sitten turvamiesten käytössä.

  Auto oli ja on edelleen melkoisen hyvin säilynyt yksilö. Se sijaitsee nykyisin Lohjalla. Matkaa sillä on taitettu about 160-170 tuhatta mailia.

  Ajelin sillä yli 10 tuhatta mailia tänä kesänä. Veikeä vehje, 318/at/8-1/4 kampi-ikkunoilla ja automaatti-ilmastoinnilla. Sisusta kuin uusi. Oli ikävä luopua siitä, mutta tarvitsin A rahnaa B vähän isomman kulkineen.
   
 17. MoparorNocar

  MoparorNocar 1st gear

  xtremerin kysymykseen liittyen.No sehän se oli syynä eli rahapula vei
  COP-1 vasaran alle (onneks ei paalaimeen)!
  Taustalla oli kyllä monenmoista muutakin murhetta.Rikkoivat muun muassa orkkis koneen .
  Keksivät sitten virittää vaihtokonetta eli ei menny leimasta läpi ja kulki 2,5 sekkaa hitaammin 0-100 ku vakiona!? (vähäpäästöisenä maahan tuotu auto!)
  Aika onnistunu viritys :smile:
  Amerikasta ostettaessa autoja oli vain kaksi jäljellä ja tämä yksilö ainut valkoinen. No harvemmin parhaat jää viimeisiksi eli tässäkin tehtaalta pikku vika , tuulilasin tiivisteen alapuolinen pelti oli jäänyt liian lyhyeksi (Suomeks susi) No eipä maahantuojan korjaamolla osattu kantaa vastuuta/korjata!?
  (Koskelan Tapsa osaa:Autohuolto
  Auto-Kulta Oy)
  Polliisit ei tykänny ajaa ku tuli vettä sisään ja radio lopetti toiminnan ku sulake paloi!
  Mielestäni lahjoittajien olisi pitänyt kantaa suurempi vastuu auton toiminnasta , koska poliisien määrärahat eikä tietotaito
  voi riittää näin ainutlaatuisen auton hoitoon! (Askin öljypohjan pultitkin väännetty niin et sutivat tyhjää = ei kovin tiivis)
  Et sillee, Arolla sanoivat että helmiä sioille !
  Poliisilla sanoivat että eivät olleet niin ihastuneita tästä lahjoituksesta ja ei puhettakaan että saisi hälytysvaloja tai hakuvaloa auton mukaan - kasku raaskivat pampputelineet jättää ja muutaman puhalluspillin.Pitäisköhän lahjoittaa takas?
  Lisätoivomus oli etten toisi esille auton olleen poliisilla! Painakaa muistin tyhjennys nappulaa luettuanne tämän!
   
 18. Anonymous

  Anonymous Guest

  Poliisi-ysiyseissä pitäisi olla tuplakaasarit, niihin asennettiin jo tehtaalla poliisi-special paketti, jopa kansikin on reippaasti erilainen kuin normaali 99:ssä. Tehoa niissä oli uutena n.135 hv normaalin 100 tai 108 sijasta.
   
 19. cstm

  cstm 1st gear

  No voiko tätä lukea poliisi autoks, ford custom 500 1964 tehtiin aikanaan poliisi autoks isolohkolla heavy duty alusta isot rummut jarruissa, mutta ikinään auto ei virkatehtäviin päässy vaan aikansa seilattua meriä pääty suomeen 40kpl montakohan vielä hengissä? itellä yks
   
 20. herrakani

  herrakani 1st gear

  Mä olin tommosta poliisisaabia aikanaan tossa vaimolle ettimässäkin. Kaikki mitä löyty, oli ollu leimassa viimeks joskus 80-luvulla, suurinpiirtein huutokaupasta suoraan pellolle seisomaan ajettu. Ei viittis käyttöautoks hankkia semmosta, missä on enemmän tekemistä kun ns. harrasteautossa :smile:
   

Kerro tästä muillekin!