Poliisi Moparit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja Mr.Speed, 24.2.2004.

  1. Mr.Speed

    Mr.Speed Gearhead

    En tiedä onko kyseisestä aiheesta ollut juttua ennen, mutta kysytään nyt kuitenkin. Onko suomen poliisilla ollut käytössä Mopareita?..ja jos on niin minkälaisia? paitsi tietysti Tekniikan Maailman lahjoittama Dodge Aspen :smile:

    http://www.copcar.com/
    http://www.allpar.com/squads/


    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Mr.Speed 2004-02-24 18:00 ]</font>
     
  2. RAAKA

    RAAKA 1st gear

  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    90-luvun alkupuolella LP:lla oli käytössä Dodge(Diplomat??).Rekkarinakin taisi olla COP-1.Missäköhän lienee nykyään...
     
  4. LilRedTruck

    LilRedTruck 1st gear

    COP-1 on Helsingissä harrastajan hyvässä hoidossa. Rekkari on edelleen sama ja auto kaikinpuolin voimissaan ja kesäisin ajossa.
     
  5. LilRedTruck

    LilRedTruck 1st gear

    Tuli just mieleen kaksi -71 Plymouth Satellite:ä jotka oli Liikkuvilla. Molemmat tietääkseni tallessa mutta ainakin toinen ilmeisesti vuosia purettuna, tulleeko enää ikinä autoa ainakaan nykyisen omistajan toimesta(sääli)

    Tuli tuossa -70 luvun loppupuolella kerran ajettua toisen näistä kanssa kilpaa Hämeenlinnan tiellä HUOM.Satellite EDELLÄ ja minä perässä, ei sakkoja he kun yllyttivät.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Liikkuvilla oli myös pari ´61 Plymouthia ja näiden sivujen autoesittelyistäkin löytyy Suojelupoliisin ent. DeSoto
     
  7. Naxu

    Naxu Double Gearhead

    Mulla ompi `56 Diplomat, ex. suojelupoliisi. Ollut supon käytössä uudesta jonnekin 60-luvun loppupuoliskolle asti.
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Faija on joskus päässyt Satelliteen asiakkaaksikin. Oli metallisinisiä, eli orkkis, eikä "poliisiväreissä". Tarvajärven poliisiautokampanjassa n. vuonna '67 poliisille lahjoitettujen autojen joukossa oli myös useita dartteja ja valiantteja. Myös kaksiovisia tolppia.
     
  9. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Kuopion Postivarikon huutokauppa-autorivissä oli 80-luvun lopussa Plymouth Satellite -70, entinen valtion edustusauto (oli ollut käsittääkseni mm. jollakin sairaalalla?), takanaan siis noin 20 vuoden edustusura - asiallista!
     
  10. MoparorNocar

    MoparorNocar 1st gear

  11. dart -66

    dart -66 Gearhead

    yksi -61 Plymouth ex-poliisi kaverin tallin pihassa pitkään........
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Entä -74 Satellite stw? Ambulanssina? Legenda kertoo, että olis ollu joskus Suomessa. Itselläni oli em. auto ja jotkut paikat viittasi vahvasti siihen, että olisi ollut ex ambulanssi... esim. katon (helvetin huonosti suoritetut!)muutokset! onko kellään tietoa?
     
  13. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Oli noita satellitejä ambylanssina enempikin. Mutta, että vielä '74 mallista? SAmaa peruskorillista kuitenkin, ja 70 mallia muistan myös nähneeni.
     
  14. onbuicks

    onbuicks Gearhead

    Uutta tietoa vanhassa asiassa.

    Sain juuri käsiini valokuvan, jossa edesmennyttä kaukaista sukulaisukkelia Erkki Aueria viedään -64 Belvederen takapenkillä vuonna 1967, jossa oikein vilkku katolla. Auton rek. nro. on BDB-97.
    Kuvan takana selostus: Pollarit pölläsi 1967 Kittiläntiellä (Maijasenkylässä). Mitä sitten ikinä tarkoittaakaan. Liekö peli vielä hengissä?
     
  15. Simo

    Simo 1st gear

    http://www.moparkerho.net sivuilta 2005 tapahtumista löytyy kuva FMA:n ACS-osastolta, missä mm. tuo auto oli näytillä. Kilpi ei tosin näy siinä kuvassa.

    Olihan poliisilla maijakäytössä aikanaan myös nittä paksukuono Dodge Fargo ja DeSoto? vehkeitäkin.
     
  16. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Kuopio ja sairaala viittais, että saattaa olla kaverin eka jenkki. Muistan sen joskus ihmetelleen, että mihin mielisairaala tarvi edustusautoa. Lisää voi kysyä nimim. 4d slammer
     
  17. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Mobilistissa oli joskus kuva ton ikäisestä Satellitesta täydessä ambulanssivarustuksessa suomikilvin. Siinä oli minusta helvatanmoinen BXsitruunamallinen tötterö katolla, mutta miten muistelisin, että siinä oli jatkettu akseliväli. Se oli kuvassa julmetun massiivisen näköinen ja kuolasin, että olishan karu lauluauto.
     
  18. Pande_K

    Pande_K Double Gearhead

    Sattui kirjastosta löytymään Jari Auvisen tekemä Suomalainen paloautokirja, joka käsittelee pääosin Helsingin palokuntakalustoa. Siinä on kuvia ja infoa myös Stadin Plymouth-ambulansseista.

    Yhdessä kuvassa on kaksi -70 Belvedere-ambulanssia. Toisen rekkari BGF-63, toisesta en varmuudella saa selvää, mutta voisi olla BMJ-59. Tekstissä kerrotaan, että ambulanssit koritti Heinelin koritehdas Malmössä. Autoja oli jatkettu 60 cm.

    Toisessa kuvassa on -71 Satellite rek. AEP-96. Näitä Helsingin palolaitos hankki -71-73 viisi kappaletta. Nekin olivat Heinelin korittamia. Autot olivat käytössä -83 asti, jonka jälkeen ne poistettin käytöstä loppuun ajettuina.

    Onpa kirjassa kuvat vielä Helsingin palopäällikön virka-Plymoutheistakin: 1969-76 virka-autona oli -69 Valiant rek. AL-738 (tallella Palomuseon kokoelmissa) ja 1976-85 käytössä oli -76 Volare AJB-405.
     
  19. lisol

    lisol Gearhead

    Tampereella, vapriikissa on finpol05 näyttely, siellä on poliisimuseon kokoelmia ja esitellään liikkuvan poliisin historiaa. Vois olla jotain valokuvia.
    Ite en ole käynyt, eli tarkemmin en tiedä.
     
  20. kime2

    kime2 Gearhead

    Noissa ambulansseissa saattaa vuosimalli vähän heitellä,ainakin esim.volvosta tehdyt ambulanssit ei vastaa henkilöautomalleja samalta vuodelta,joten voihan nois jenkeissäkin olla pieniä heittoja...
     

Kerro tästä muillekin!