Poliisi tv; kuka ajeli limusinilla tampereella 1999?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mopeman, 5.5.2006.

?

Mikä auto turvakamerakuvassa olisi... (TÄTÄ AUTOA EI ENÄÄ ETSITÄ)

Äänestys suljettu 9.5.2006.
 1. 1962 Cadillac limousine

  0 ääntä
  0,0%
 2. 1963-64 Cadillac perusmalli

  0 ääntä
  0,0%
 3. 1963-64 Cadillac limousine

  0 ääntä
  0,0%
 4. 1959 Oldsmobile

  0 ääntä
  0,0%
 5. 1960 Mercury

  0 ääntä
  0,0%
 6. joku Lincoln

  0 ääntä
  0,0%
 1. RaiRai

  RaiRai Gearhead

  Niin, ja mahdollisesti molemmat. KRP luonnollisesti haluaa myös rajata asioita pois. Luulen että noiden autojen osalta paskakasaa kaivetaan niin syvälle kuin tarpeen, ja ne asiat selviää. Joten nopeuttamiseksi olisi hyvä jos tuota asiaa voisi sivulliset valaista, elikäs kenen ohjustamat pirssit kuvissa mahdollisesti esiintyy.
  Oliko tuossa vielä joku Euroopan johtajien kokous tms. samana iltana, josta illan vois ehkä vielä tarkemmin muistaa?
   
 2. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Ehkä ei ole niin suurta halua imoittautua, jos ei ole ns "puhtaa jauhot pussissa". Tässäkään tapauksessa tekijä ei ole vielä ilmoittatutunut vapaaehtoisesti. Tietenkin jos on omistanut tuollaisen auton tuhonaikaan ja ei ole mitään salattavaa varmaankin ilmoitautuu niin voidaan poistaa listalta.
   
 3. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Niin jossei ole jo kuollut. Helppo silti noi lienee kartottaa mitkä olleet ajokelpoisia tuohon aikaan. Ei niitä satoja ole buickeja. Aspen sitten?
   
 4. -tl-

  -tl- Gearhead

 5. Ss18ss

  Ss18ss 2nd gear

  Rekkarin etukirjain varmaan on N, loput onkin polliisi työtä
   
 6. 0rs0n

  0rs0n Gearhead  mikäli ei ole pitävää Alibia. Olet listalla. Ja vaikka oiski. Et ole poistettu listalta.

  eli ei suositeltavaa ilmoittautua :D
   
 7. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Kummasti se taksikuskin todistus, että tyttö lähti turkkilaisten matkaan, kääntyikin taas amerikanletukkamiesten jahtaamiseksi. o_O
   
  Pertti K ja Nyypäle66 tykkäävät tästä.
 8. oceanic7

  oceanic7 Double Gearhead

  "Tammikuussa 2018 poliisi kertoi epäilleensä turkkilaista miestä Räisäsen mahdolliseksi surmaajaksi jo vuonna 2009. Asiaan liittyi tuolloin kaksi vihjettä. Toinen todistaja kertoi ajaneensa autolla ja nähneensä Tampereen City Sokoksen kulmalla tytön ja hänen tuntemansa pizzeriassa työskentelevän turkkilaisen miehen. Toinen todistaja kertoi nähneensä Räisäsen näköisen tytön Hämeenkatu 16:n kohdalla kävelemässä turkkilaistyyppisen miehen kanssa. Poliisi teki kuulusteluja ja löysi kyseisen miehen, mutta hän kiisti olleensa Räisäsen kanssa tekemisissä. Miestä ei kuitenkaan vuonna 2018 ollut kokonaan poissuljettu mahdollisten epäiltyjen joukosta.["
   
 9. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Mitä tai ketä tässä nyt on jahdattu?
   
 10. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/05a63a7d-506f-49cd-a4d0-eb019e7c22c9

  Buicki ja Aspeni -miehiä. :D
   
 11. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  No kas kun kiisti. Kerrassaan yllättävää.
   
 12. esmi

  esmi Gearhead

  Ei näytä olevan Aspen eikä kyllä Buick 70/80 luvulta! No jos ei tota ole löytynyt, niin Aspeneita ja Buickeja kyllä löytyy ja tosiaan jos ei tutkijat tiedä mistä eroittaa tavallisen ja kuvissa esiintyvän kalliimman version Aspenin, niin kannattaisi varmaan vähän enemmän ottaa asiasta selvää, voi säästää aikaa, vaivaa ja rahaa! Jos meinaavat kaikki käydä läpi,mutta toivottavasti tapaus selviää!
   
 13. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  oli se tolla termillä näköjään. Jahtaus aika vahva sana :D

  tää on ihan eri kuva monestiko siitä puhuttu?
   
 14. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Mobilian tietokantoja selailin, niin sen mukaan 75kpl on rekisteröity uutena Suomeen 1977-1984 Buick Electroja. Tämä tietysti sisältää myös farmarit, joten ei niitä sedaneita ainakaan montaa kymmentä ole ollut 1999.

  Tottakai oikeasti olen sitä mieltä että rikolliset täytyy saada vastuuseen ja varmasti katoamisen selviäminen olisi omaisille jonkinasteinen helpotus, mutta silti jollain pimeällä tavalla kiehtoo ajatus ettei tämä mysteeri selviäisi koskaan, vaan vaan Raisa pysyy hukassa ja myyttisiä mustia jenkkiautoja etsitään vuodesta toiseen eikä niitä ikinä löydetä. Jos kirjottaisin rikosromaanin, niin siinä nuori nainen "tekisi Raisat" ja salaperäisiä mustia amerikanautoja pyörisi poliisien johtolangoissa...
   
 15. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Ei muuta kuin aspeni ja buickki-miehiä kiusaamaan, ajoitko paikassa x noin kakskytvuotta sitten yöllä ja näitkö tai otitko kyytiin tän näköisen tytön. Kukapa sellaisia muistaa, jos asiasta ei ole muistettavaa tai kuin normaalisti suomalaisittain, auton omistaja humalassa, joku ajaa ja muut örveltää. Kukapa joukosta mitään muistaisi.

  Mut on se vaan kumma, että näiden kuvien saamiseen yleisölle menee parikytä vuotta....
   
  Nyypäle66 tykkää tästä.
 16. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  Noissa turvakameran kuvissa näkyy jotain sen aikaisia käyttiksiä. Miksei niitä kukaan etsi?
  Ihan jos vain jotain rötöstä lähtisin tekemään, niin tuskin ottaisin alle sellaista autoa, joka muistetaan vielä 20 vuoden päästäkin.

  Ihmisten muistikuvat on vain käteviä. Jos on joku satunnainen äkillinen tapahtuma, jolla on vaikkapa 10 silminnäkijää. Siitä saadaan 10 erilaista kertomusta, jotka muuttuvat vielä ajan kuluessa niin, etteivät ne ne ole loppujen lopuksi ollenkaan alkuperäisen tarinan kaltaisia. Kaikki muuttuu mielikuvituksessa, suunnat, vaatetus, kellon ajat, ihmisen tuntomerkit.

  Jos tuona iltana on ollut jenkkiautoilevaa nuorisoa liikkeellä ja joku "silminnäkijä" on nähnyt nuoria naisia nousevan vanhaan mustaan jenkkiin. Sitten muutaman päivän(?) (miten pian Raisan katoamisesta tuli julkinen asia?) kuluttua alettiin muistelemaan, niin mieleen on jäänyt tämä, ihan ehkä toisiin ihmisiin liittynyt tapahtuma ja sitä kerrotaan sitten silminnäkijähavaintona.
   
 17. Karpov

  Karpov Double Gearhead

  Ja malli kun selvästi on 80- niin noi 77-79 voi sulkea pois. Niitä tosin on vielä vähemmän.
   
 18. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Eíköhän olisi parasta, että tekijä saataisiin kiinni ajoi sitten jenkillä, ladalla tai vaikkapa taksilla.
   
  Karpov, esmi, Sounderi ja 1 muu tykkäävät tästä.
 19. Stang_81

  Stang_81 Double Gearhead

  Olisi. Mutta tässä on jo kulunut niin paljon aikaa että voi olla että silminnäkijät ja tekijätkin on jo voineet menehtyä. Luulenpa että tämä tapaus jää mysteeriksi.
   
 20. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Niin, kyllä tässä jäljet on varmasti jo aika hyvin jäähtyneet. Toisaalta eihän siitä niin hirveän montaa vuotta ole kun se joku noin vuonna 1982 kadonnut varusmies löytyi jostain sataman säiliöstä, mutta sellainen tietysti on ultraharvinaista ja jos/kun henkirikos on tässä kyseessä, niin ruumis varmaankin on jollakin tapaa piilotettu tai hävitetty.

  Pakko itsekin ihmetellä miten heikosti tätäkin tutkivat poliisit tunnistaa autoja, kun tuossa viimeisimmässä kuvaparissahan on selvästi kaksi erilaista biiliä. Luulisi ettei tarvi kyllä autoistakaan olla kiinnostunut huomatakseen, että siinä on kaksi erilaista "esinettä". No, toisaalta en kyllä itsekään erota uusia autoja, että onko kyseessä Volvo XC60 vai joku Kia...samanlaisia putkuloita kaikki.

  Tuon Electran ja Aspenin/Volaren yksilöinti ja tuon hetkisen omistajan selvitys vaatii vain listauksen maahantuotujen autojen runkonumeroista ja sen jälkeen Trafilta tiedot mitkä näistä autoista on ollu liikennekäytössä ja leimattuna (tai ei ainakaan paalattuna) ja kenen omistuksessa tohon aikaan. Sen jälkeen haarukodaan ensin Pirkanmaalle sijoittuvat yksilöt ja soitellaan tyypit läpi niin eiköhän ne löydy...vois ainakin sulkea vaihtoehtoja pois. Tuskin se Raisa usaemmassa jenkkiautossa on saman tunnin sisään istunut, jos on noussut ensimmäiseenkään.

  Se October Swap oli ollut tuosta edellisenä viikonloppuna, tuli tarkistettua vanhoista Veekaseista mutta olipa tuo tieto kyllä täälläkin.
   
  falcon1 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!