Polkuautojen Suomen kartoitus?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TiGGer, 16.1.2006.

 1. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Meidänkin kundille löyty tommonen polkumosse kohtuullisen sopivasti, puutelistalla ratti ja tuulilasi ainakin. Kellään joutilaana, tai hyviä ideoita mistä tuollaiseen voisi sosialisoida ratin? Eiköhän värkki jonkinlaisen kunnostuksen käy läpi tässä talven aikana...
   
 2. pas2

  pas2 Gearhead

  Polkumosse-renu on, tuunattu.
   
 3. kj

  kj 2nd gear

  Kävin Valmekalta (Hämeenlinna) ostamassa polku Valmetin ratin Mosseen.
  On kuulemma saatavana ihan varaosana. ;)
   
 4. Chevy ´53

  Chevy ´53 Gearhead

  Metallikeräyksistä löytyy käsisäätöisten teollisuusventtiilien säätöpyöriä, ne on ihan näppäriä pikkuratteja. Käy myös English wheelin säätöpyöräksi.
   
 5. MarkoT

  MarkoT 2nd gear

 6. Antti the Mato

  Antti the Mato Gearhead

  Tämmönen tuli tänään väkästeltyä pojalle, kun oli vähän ylimäärästä energiaa jääny jostain. Saas nähdä onko kevääks kunnossa...

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 7. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Isojen poikien polkuauto :eek: Poijat teki fullsize polkupyörän/auton viime keväänä. Kaikki tekniikka ja lattia jne pois ja neljälle miehelle polkimet. [​IMG]
   
 8. el borrachitos

  el borrachitos Gearhead

 9. Jusmo

  Jusmo Gearhead

  Eilen sain kotiin uuden ostoksen, Tri-ang Miamin. Oli kuulemma ehkä menossa romumetalliks... Pellit suorat, pientä pintaruostetta löytyy.

  Puuttuu (ehjä) ratti, tuulilasinkehys ja kojelaudasta ehkä joku katkaisija (valoille?) Olisin kiinnostunut ostamaan edellämainitut osat jos joltain löytyy. Varmaan osat samanlaisia kuin Tri-ang Bermudassa.

  Tarvetta olisi myös vanhemman mallin polkumossen puskureille (alumiinia?) ja kahdelle pölykapselille.
  Ja sitten vielä uudemman mallin polkumossen kaksi pölykapselia ja tuulilasinkehys puuttuu.. :odroll:
   
 10. usvamoppe

  usvamoppe 1st gear

  Entisöinnissä 60-luvulla Anttilan postimyynnistä isoveljelle tilattu Oranssi putkirunko (ilm. made in Italy). Merkki voi olla "Giordani". yhtä umpikumia kaipais vanne 140 x 35mm. Penkin malli on unohtunut. Oisko kellään kuvaa ehjästä autosta menneisyydestä?? Kuva löytyi! Kiitos http://70-luvulta.blogspot.fi/ ylläpitäjälle!! [​IMG]

  Kuvissa alla tilapäis rengastus... :-?

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 11. KooJii

  KooJii 1st gear

 12. pee5

  pee5 3rd gear

 13. aric-z

  aric-z 3rd gear

  pojanpojalle löytyi mosse paikkalliselta kirppikseltä. pientä pintaremonttia ja siistimpi ratti stigan tilalle.

  [​IMG]
   
 14. kapa

  kapa 3rd gear

  Tein pojalle keväällä -60 avocaddyn. Se on tosin takaa lykättävä / ohjattava
   
 15. Lintzi

  Lintzi 2nd gear

  Ostin jokimaan rompetorilta pojalle samanlaisen, tosin aika paljon rujommassa kunnossa. Ratti täytyy jostain siihenki kehitellä ja varmaan maali päälle kun joku on pilannu hienon ruosteen suihkimalla harmaata pohjamaalia sinne tänne.Lommoja en ala viimesen päälle oikoo,sopiipahan iskän lintan kans samaan talliin.Keulaan tarvii valot,maski ja ehkä puskurit eteen ja taakke. Ei pitäis kyllä kiireen iskeä tässä projektissa (tai no katotaan vaan... :D) pojalla kun on ikää kohta 3 viikkoa.
   
 16. kj

  kj 2nd gear

  Se on TODELLAKIN aloitettava ajoissa ettei Juniori kasva siitä ohi... :)
  Meillä on toi -51 Studebaker vielä lähes kalkkiviivoilla... :oops:
   
 17. Lintzi

  Lintzi 2nd gear

  Nyt sain alotettua tätä projektia, poitsulle tuli puoli vuotta täyteen. Tavote olis että keväällä olis valmista. En kyllä tosin vielä tehny muuta ku purkamista, seuraavaks pienet pohjatyöt ja oranssi väri. Ja keksin myös mistä saa tehtyä ne umpiot keulaan... :wink:
   
 18. kj

  kj 2nd gear

  Pidä Lintzi kiirettä!!!
  Tuo meidän Studebaker on edelleen "kalkkiviivalla"...
  Toivottavasti Junnu ei kasva siitä ohi...
   
 19. Lintzi

  Lintzi 2nd gear

  Kyllä se kevääseen mennessä valmistuu, jos alkaa näyttää ettei ehdi ni sit saa iskän romut odottaa vuoroaan. Studesta ois kyllä hauska nähdä kuvia? Hörpin tässä tuota litrasta karhua saunan päälle, sen tölkin pohja näyttäis oivalle umpio-aihiolle... :wink:
   
 20. Lintzi

  Lintzi 2nd gear

  Tättärää! Mosse alkais uhkaavasti valmistumaan. Ei puuttuis juuri muuta ku ratin kiinnitys, ja jonkunlainen tankosysteemi että saapi vedettyä perässä. Laitoin lattian umpeen alumiinilevyllä ja poistin "voimansiirron" käytöstä näin alkuunsa...Sorruin sitte oikomaan ja jopa kittaamaan suurimmat lommot, toki sen verta hutiloiden ettei mitään liian siistiä pääse tulemaan. Ratti muotoutui vanhasta ralliratista (1e rompetorilta) ja ketjusta hitsailin kehän siihen. Tarvii ehkä päällystää se kehä jollain, meinaan ite oisin tuon ikäsenä melko varmasti tunkenu sormet jumiin sinne ketjun lenkkien väliin... :D Mukavaa vaihtelua kun mahtuu ihan kämpässä sisällä näpertää, eikä tartte tonne pakkaseen lähteä näpit jäässä kiroilemaan. 8)
   

Kerro tästä muillekin!