Polkuautojen Suomen kartoitus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja TiGGer, 16.1.2006.

  1. TiGGer

    TiGGer 1st gear

    Edelleenkin polkuautot ovat tervetulleita Big Wheelsiin ensi viikonloppuna!

    Järjestämme myös pienimuotoisen polkuautocruisingin lapsille, mikäli osallistujia tulee tarpeeksi.

    Big Wheelsissa valitaan myös paras polkuauto!
     
  2. pontiacgto

    pontiacgto 1st gear

    Poika syntyy vasta syyskuussa, mutta hankin hälle jo 60-lukulaisen punaisen muovikorisen Ferrari Spyderin. Näyttäs olevan käyttöentisöity, renkaista päätellen ihan oikeasti vanha.

    - Peksi
     
  3. Maria

    Maria 1st gear

    Oon vissii kuvannut saman kulkineen Tampereella > KLIK


    Meidän polkuauto on ikävä kyllä reilun tuhannen kilsan päässä ja odottaa rankkaa entisöintiä..


    Jos vaan hankkii uuden jostain..
     
  4. Kasi-Pasi

    Kasi-Pasi Gearhead

    Jep. Moskvitsi oli alkukesästä vähän koetuksella, kun tallibileissä joku känniääliö kaatoi moottoripyörän sen päälle, mut ihmeen vähillä vaurioilla selvittiin. Nyt on koppa taas suunnilleen oiottu, eikä maalauksiakaan tarvinut korjailla! No, tuleehan niitä naarmuja varmaan jatkossakin, kun onhan kyse kuitenkin lasten leikkikalusta! :wink:
     
  5. hoppa69

    hoppa69 3rd gear

    Mulla kanssa tällänen rojekti... vaan vie enempi ajettu. Oikea etu ripustu pettänyt pahasti :(.... Ehkä sekin joskus sit eläkeellä
     
  6. Luigi

    Luigi Gearhead

    Volvo 850 GLT oli,poika vei tädilleen,jäi talveksi ulos ja tätsyn mies peruutti corvetella yli :( .Oli ihan makee,ehjänä.
     
  7. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    Oli jo tuolla toisaalla, mutta siirränpä sen tänne...

    Elikkäs vanha Triang vuosimalliltaan ???

    http://s43.photobucket.com/albums/e391/hyle/Triang/

    Korjasin autosta rutut ja ruosteet ja maalasin sen alkuperäisellä värisävyllä ja valkoisten tekstien mitat, mallit, kirjaimet ja numerot kaivettu selville maalikerrosten alta ja maalattu valmiiseen autoon.

    Ratti ja poljinmekanismit on myös korjattu. Autoon on joskus laitettu venäläiset pyörät, vain vararengas on alkuperäistä peltistä (kapea kuminauha selässä) mallia. Ratti piti tehdä keskiötä ja puolanpätkiä lukuunottamatta uusiksi, onneksi pätkä alkuperäistä ratin kehää oli jäljellä malliksi.

    Pari kysymystäkin olisi:

    Milloinkahan tuollaista autoa on valmistettu (40-/50-luku vaiko joku muu)?

    Saako tuohon jostakin/joltakin alkuperäisiä/alkuperäismallisia peltisiä pyöriä? Jos jollakin moisia on tarjoa minulle.

    Auto oli siis tosi huonokuntoinen ja yliajettu ja siksi uudelleen maalattu, harmi kun silloin ei ollut digikameraa...
     
  8. juhapih

    juhapih Double Gearhead

  9. lake ender

    lake ender Gearhead

    Poitsulla on tallissa 37 ford avo odottamassa ens kesää kunhan koivet riittää polkimille. Kuitua ikävä kyllä...
     
  10. Lutra

    Lutra 1st gear

    Tilasin Ebaystä kummipojalle tällaisen tuossa alkukesästä. Kuvissa puuttuu ajovaloumpiot ja takaa varapyörä :D , toimivia valoja oli työnalla....

    [​IMG]
    [​IMG]
     
  11. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead


    Koriltaan täysin samanlainen, jonka veljeni sai joululahjaksi -68. Aikanaan laitoimme me veljekset sen melko moro-kuntoon, kunnes -98 entisöin sen veljeni silloin 3-vuotiaalle pojalle. Uusi polvi käytti säästeliäästi ja taitaa oma 2,5-vuotias likkakin kohta päästä sen rattiin.

    Äitini mukaan ostettu Leluliike Casagrandesta Turusta tuolloin 60-luvun lopussa. Tapsa's Pedal Carsin Tapsasta oli paljon apua kunnostamisen suunnittelussa. Erot autossamme sinun peliin ovat, että punaiset vanteet ovat pellistä tehtyä "ristipinnaa" ja kumit olivat alkuperäisinä valkoiset. Ne olivat niin kovat ja palasina, että korvattiin moderneilla Brion lastenvaununpyörien valkoisilla kumiosilla. Nuo uudet ovat "profiilisuhteeltaan" hieman matalammat. Myöskän varapyörää ei ole omassamme koskaan ollut, mutta sinulta puuttuva kaatuva tuulilasinkehys kyllä autostamme löytyy.

    Ratin jouduin korvaamaan modernimmalla valkoisella kun ei taitoni riittänyt alkuperäisen laittoon. Muutenkaan en täydellistä entisöintiä viitsinyt harrastaa, vaan laitoin esimerkiksi kylmästi 8mm uniballit ohjausniveliin niin saatiin jokin tolkku umpiväljään systeemiin.

    Autosta löytyy autenttisia kuvia ja 8mm kaitafilmiä 60-70-luvuilta.
     
  12. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

  13. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Saakos noita lastenvaunujen "rengasprofiileita" mistään esim metritavarana, kun on tuossa
    "työn alla" aito ja autenttinen -20luvulta tai ehkä viimeistään -30 luvun alusta peräisin oleva -20luvun kilpurin näköinen polkuauto ja originaalirenkaissa ei enää ole hirveästi lapsille kertomista...

    Ja vielä näitä laitteita on hyllyssä odottamassa 1 kpl entisöintiä joka on jonkun sortin kustomi, ehkä etäisesti vois kuvitella jotain mercuryä +yksi ei kovin vanha mutta kovin kulunut jeeppi.
     
  14. Stahl-Ville

    Stahl-Ville Gearhead

    Ainakin joihinkin vaunumerkkeihin saa pyöriä varaosina vaunuliikkeistä. Joissakin on jopa ilmakumipyörät. Vaunumallisto on muuten nykypäivänä tajuttoman laaja. Itse menin Briolle Raisioon kysymään apua. Siellä oli jonkinlainen maahantuojan takuukorjaamoverstas, missä kaverit ottivat huoleni asiakseen. Pyörät, joista "kumiosat" otettiin, olivat aavistuksen pienemmät, mutta kuumassa vedesssä lämmittämällä pehmenivät niin, että sain vedettyä jeepin vanteiden päälle.

    Nyt vaan ping pong-menetelmällä kadulta pongaamaan vaunuista sopivan näköisiä pyöriä, kuten Pekka Leino aikoinaan E21 BMW:n vilkut Vetteen valitsi. Toivottavasti ei äiteet hirveästi säiky, kun oudot sedät kyselevät ihme kysymyksiä pienokaistensa vaunista :)
     
  15. Pii Tii Kruusör

    Pii Tii Kruusör 1st gear

    Speedway Motorsilla on tosi hyvät valikoimat vanhojen polkuautojen varaosia, tosin aika hyvissä hinnoissa. Tässä esim. joku vastaavan näköinen jeeppi: http://www.speedwaymotors.com/product.a ... ept_id=549

    Tilasin sieltä hiljattain mm. meidän muksun käyttöentisöityyn ja kevyesti hotrodattuun Mosseen taakkatelineen takaluukun päälle. Taisi olla alunperin Mustangin lisävaruste. Kyse on siis tästä pelistä: http://public.fotki.com/KooJii/oliver-1 ... ikkat.html

    Hitto kun missattiin tuo polkuautojen kokoontuminen. Mosse oli kesällä Savonlinnan vauhtikisojen yhteydessä järjestetyssä näyttelyssä ja sai pienimmiltä kävijöiltä aika paljon huomiota osakseen. :)
     
  16. Pii Tii Kruusör

    Pii Tii Kruusör 1st gear

    Teidän Javelinin kuva löytyi myös Bongaa.comista Forssan picknickin kuvissa: http://www.bongaa.com/fi/tapahtumat/hot ... 107&order=
    Hieno peli! En ensin tajunnutkaan, että se on venäläisestä piikkinokasta rakennettu.

    Niin, ja näyttihän siellä olevan Kimin Kustomikin: http://www.bongaa.com/fi/tapahtumat/hot ... 279&order=

    Ja pari uudempaakin laitetta. Taitavat tosin olla potkuautoja eikä polkuautoja: http://www.bongaa.com/fi/tapahtumat/hot ... 116&order=
     
  17. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Jos ketään kiinnostaa alkuperäisessä-hienossa!- kunnossa oleva Tri-Angin polkkari 50 luvulta niin multa voi kysyä. Hintaa 750€
     
  18. jus57

    jus57 Gearhead


    Joo.ja Kimi`s Kustom tallilla kiertää hurja huhu,että kustomi olisi kaupan 1570€ ..... :lol: :lol: :lol:
     
  19. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Kuuluuko mattolaituri hintaan ?
     
  20. jus57

    jus57 Gearhead

    polkuauto

    No eihän vielä tuohon hintaan.... :D :D
     

Kerro tästä muillekin!