Polttoleikkauspillin säätö?

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja juko7, 31.3.2014.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
 1. juko7

  juko7 Gearhead

  Miten säädän polttoleikkauspolttimen oikein ja erityisesti, mistä tiedän milloin leikkaushappea tulee oikea määrä niin että kaikki happi osallistuu palamiseen mutta ylimäärä ei jäähdytä? Poltin happi-asetyleeni Aga x11 ja lähdetään siitä että paineet on suutinta ja levynpaksuutta vastaavat.
   
 2. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Itse säätänyt niin että kuvio pysyy terävänä myös lisähapella.
   
 3. arskatehtaalla

  arskatehtaalla 2nd gear

  Samoin sininen liekki leikkuuhapella suuttimen tyvestä teräväksi. En tiedä on 100% oikein mutta ainakin aika siivoa jälkeä tulee tuolla tavalla..
   
 4. Blower 69

  Blower 69 2nd gear

  Juurikin näin se pitää säätää,eli pilli tulille,ja leikkausliipasin pohjaan,ja sitte happiventtiilistä säätö niin,että sininen tyviliekki ei muuta muotoaan,oli polttohappi päällä tai ei.
   
 5. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Ja ylimääräisestä hapesta ei sinänsä tarvitse olla huolissaan, hieman ylimitoitettu leikkaushappi jättää vähemmän kuonaa siivottavaksi leikkausjälkeen mikäli suutin on hyvässä kunnossa.
   
 6. juko7

  juko7 Gearhead

  Kiitos vastauksista! Täytyypä kokeilla noilla.
   
 7. juko7

  juko7 Gearhead

  Vaihdoin leikkaushappiventtiiliruuvin joka oli saanut siipeensä ja putsasin liipaisinventtiilin ja nyt polttohappi ei toimi ollenkaan. Mikä voisi olla vikana ja löytyisikö jostain räjäytyskuvaa x11:sta?
   
 8. FoCoMo

  FoCoMo 1st gear

  paa pullot kiinni...
   
 9. juko7

  juko7 Gearhead

  Olisi kai pitänyt mainita että kokeilin siis toiminnan paineilmalaitteella ja kun ei se toiminut oikein, käytin sen sitten tänään huollossa. Ei nekään siitä osanneet sanoa muuta kuin että ilmeisesti happiventtiili on saanut siipeensä joskus niin ettei sulje enää kunnolla. Tarvii uuden rungon.

  Kiitos vastanneille työturvallisuudesta huolehtimisesta ja rauhallista kevättä.
   
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!