Polttoleikkauspillin säätö?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja juko7, 31.3.2014.

Ketjun tila:
Ketju suljettu.
  1. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Miten säädän polttoleikkauspolttimen oikein ja erityisesti, mistä tiedän milloin leikkaushappea tulee oikea määrä niin että kaikki happi osallistuu palamiseen mutta ylimäärä ei jäähdytä? Poltin happi-asetyleeni Aga x11 ja lähdetään siitä että paineet on suutinta ja levynpaksuutta vastaavat.
     
  2. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

    Itse säätänyt niin että kuvio pysyy terävänä myös lisähapella.
     
  3. arskatehtaalla

    arskatehtaalla 2nd gear

    Samoin sininen liekki leikkuuhapella suuttimen tyvestä teräväksi. En tiedä on 100% oikein mutta ainakin aika siivoa jälkeä tulee tuolla tavalla..
     
  4. Blower 69

    Blower 69 2nd gear

    Juurikin näin se pitää säätää,eli pilli tulille,ja leikkausliipasin pohjaan,ja sitte happiventtiilistä säätö niin,että sininen tyviliekki ei muuta muotoaan,oli polttohappi päällä tai ei.
     
  5. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Ja ylimääräisestä hapesta ei sinänsä tarvitse olla huolissaan, hieman ylimitoitettu leikkaushappi jättää vähemmän kuonaa siivottavaksi leikkausjälkeen mikäli suutin on hyvässä kunnossa.
     
  6. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Kiitos vastauksista! Täytyypä kokeilla noilla.
     
  7. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Vaihdoin leikkaushappiventtiiliruuvin joka oli saanut siipeensä ja putsasin liipaisinventtiilin ja nyt polttohappi ei toimi ollenkaan. Mikä voisi olla vikana ja löytyisikö jostain räjäytyskuvaa x11:sta?
     
  8. FoCoMo

    FoCoMo 1st gear

    paa pullot kiinni...
     
  9. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Olisi kai pitänyt mainita että kokeilin siis toiminnan paineilmalaitteella ja kun ei se toiminut oikein, käytin sen sitten tänään huollossa. Ei nekään siitä osanneet sanoa muuta kuin että ilmeisesti happiventtiili on saanut siipeensä joskus niin ettei sulje enää kunnolla. Tarvii uuden rungon.

    Kiitos vastanneille työturvallisuudesta huolehtimisesta ja rauhallista kevättä.
     
Ketjun tila:
Ketju suljettu.

Kerro tästä muillekin!