Polyesterikitin ja pohjamaalien säilyvyys?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja f34, 8.1.2017.

  1. f34

    f34 Double Gearhead

    Mitenköhän kauan noi polyesterikitit ja pohjamaalit säilyy käyttökelpoisina? Purkin kylessä on yksi vuosi, mutta mitenköhän käytännössä? Muutama purkki tuli tilattua, mutta rojekti tietenkin venähtänyt... Kitti on aivan notkeata, eikä kokkareita.
    Silmävaraisesti pohjamaalikin näyttää hyvältä.
    Uskaltaakohan käyttää kun on reilu vuoden yli-ikäisiä?
     
  2. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Testaa johonki pellin kulmaan ja kato miten käyttäytyy.

    Isä oli justiin paklannu autoaan multa ylijääneellä avatulla pakkelilla joka oli ollu viimeset 8 vuotta kylmässä heinähuoneessa. Vähän se kait oli ollu jämäkkää, mutta hyvin oli kovettunu ja hiontakin oli onnistunu ihan normaalisti. Aika näyttää miten pysyy pitkässä juoksussa..
     
  3. f34

    f34 Double Gearhead

    Joo, testailin, tuntuu tarttuvan ja kovettuvan. Mutta jos lähinnä onko muilla kokemuksia, ettei esim halkeile, irtoa tai pehmene parin vuoden päästä?
    Tokihan niitä on jälkeenpäim vaikea todeta, että mistä johtui.
    Mutta ois mukava kuulla, että jos useampikin olisi käyttänyt ja ei olisi ongelmia ilmaantunut?
     
  4. rampleri

    rampleri 3rd gear

    Pihalla happanee vanha volvo, entinen käyttikseni.
    Sitä tuli vanhalla pakkelilla kaunisteltua about kymmenen vuotta sitten.

    Viime kesänä tuli kateltua romua ja kiinnitin huomiota noihin vanhoihin räpellyksiin.
    Kohdat joissa oli kilikalimaali olivat antaneet pakkeleineen periksi ajanhampaalle.

    Mutta kohdat jotka oli maalattu pensselillä noin 20 vuotta vanhalla ferrexillä olivat vielä siedettävässä kunnossa.
    Toi ferrex saatto olla kyllä vieläkin vanhempaa, sitä oikeeta lyijymönjämaalia.
    Moisen maalin käytöstä sais varmaan nykyään vankeutta.
    On se helvetti ku kaikki hyvä ja toimiva on nykymaailmassa kiellettyä.
     
  5. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Kitti kai sinänsä säilyy hyvinkin pitkään tuurilla, ainakin nii kauan kun sen saa vaik tinnerillä ohennettua riittävän notkeaksi. Kovettaja saattaa sitten kyllä lakata kovettamasta, tai ainakin hidastua reilusti. Mutta jos polyesterin reaktio lähtee käyntiin ja se kovettuu loppuun, niin ei se siitä enää purkaannu ainakaan sen kitin vanhuuden takia. Jotkut on tietty muuten paskoja.
    Pohjamaalit on ihan ok kans, jos ne saa purkista käyttöön sujuvasti ja hyvin sekaisin. Mutta jos joku paikka on jo maalattu pelkällä pohjamaalilla, eikä säilytyspaikka ole ollut kuiva ja lämmin, niin se kannattaa tehdä uusiksi alusta asti. Vaikka näyttäs ihan hyvälle.
     
  6. GS

    GS Gearhead

    Laadukkaat kamat kestää kyllä varsinkin avaamattomissa tai varmasti hyvin suljetuissa purkeissa/”päniköissä”...sanotaanko ainakin 6-8-vuotta ja pidempäänkin. Eli ei vaikutusta varsinkaan lopulliseen käyttökestoon, mutta viskositeetit voi pitkään säilytettäessä hieman kasvaa. Jotkin kovetteet ei välttämättä kestä täysitehoisina kuin muutaman vuoden.
     
  7. evo88

    evo88 1st gear

    Vastuuta en ota mutta sanoisin että voi käyttää jos eivät ole pakkasessa olleet. Ainakin itse uskaltaisin käyttää ja olen käyttänyt vanhempiakin.
     
  8. f34

    f34 Double Gearhead

    Juu, ei ole ollut pakkasessa.
    Tuo oli hyvä tieto, että kovetin saattaa menettää tehonsa.
     
  9. mahotonpena

    mahotonpena 1st gear

    Ja avatussa purkkissa maali säilyy paremmin kun ensin lyö kannen varmasti kiini ja säilyttää ylösalasin niin ei pääse ilma tekee pahuuksia. Tällaisen olen ainakin itse huomannu
     

Kerro tästä muillekin!