Pontiac 389 55-64 mäntiä mistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja GARAGE_INC, 6.11.2011.

  1. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Eli '63 vuoden 389 koneeseen pitäisi keksiä ylikoko männät. Ajattelin että helppo nakki, onhan noita mäntiä joka talossa tarjolla... Mutta esim summitin myymät KB:n männät ovat pikkupräntin mukaan tarkoitettu kuitenkin '66 vuodesta eteenpäin. Erona on koneiden kannet , vanhassa 14 asteen kannet ja uudessa 20 asteen kannet. Ja mainitaanpa siellä vielä ettei toimi nuo männät tuon vanhemman yhdistelmän kanssa (ilmeisesti osuu ) .

    Eli mistäs nyt sitten männät, orgis kansilla haluaisin päästellä kuitenkin.

    Entäs mitä kaikkea pitää ottaa huomioon jos kuitenkin joutuu vaihtamaan kannetkin? mitä muuta menee uusiksi? tikut? nostajat yms? imarit yms ainakin mutta se ei haittane sitten enää.
     
  2. sbf

    sbf Gearhead

  3. tero79

    tero79 3rd gear

    pontiac 389

    vai sellasta! voin kokemuksesta sanoo et paljon helpommaks tulee vaihtaa koko kone! mutta:eek:vat joskus poranneet 389:n 400:sen stanu männille! paksuvalu lohko joten nou hätä! ja jos oikeen hätä tulee ni chevyn 396 perheestä löytyy sopiva kandi mahollisesti! männäntapin reikää joutuu hiukan koneistaan!
     
  4. laakkius

    laakkius Gearhead

    Summitin sivuilla vaan on ihan pikkunen virhe, siinä missä lukee later kuuluis lukea earlier... :wink:
    Tässä linkki KB:n sivuille missä on oikeeta infoo: http://www.kb-silvolite.com/assets/auto ... atalog.pdf
     
  5. GARAGE_INC

    GARAGE_INC Gearhead

    Ok? ihmettelin kyllä, miksi vuosimallihaku antoi noi männät. Onkos tuo kansien aste asiakin sitten toisinpäin mitä kuvittelin?
     
  6. laakkius

    laakkius Gearhead

    Kyllä se taitaa olla just toisinpäin, 20 astetta -67 asti ja siitä ylöspäin 14 astetta. Periaatteessa kaikki 389 ovat tolla samalla kulmalla, -67 vuonnahan tuli 400 sen tilalle ja siinä kulma onkin eri.
    Mun 389 koneesta jäi hyväkuntoiset .030 ylikoossa olevat männät veiveineen, jos kiinnostaa.
     

Kerro tästä muillekin!