pontiac 400 -75 tahtoo tehoa!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja JYLPPYK, 26.10.2007.

 1. JYLPPYK

  JYLPPYK 1st gear

  Joo! On tollanen matalapuristeinen vakio kone ,puristukset 7.2 pitäis saada 9.5-10.Kone on x6/110cc.kansilla.Tiedossa olisi -67vm kannet joissa 72cc.
  Onko mahdollista nostaa puristuksia kansilla vai vaihdetaanko männät? :eek: :eek:
   
 2. kuula

  kuula Gearhead

  pontiac

  Kannen vaiholla ruttu nousoo heleposti, edellyttäen että sisällä on suht tasalakiset männät.
   
 3. JYLPPYK

  JYLPPYK 1st gear

  Kiitosta vaan ! tehot jota haetaan olisi n.300-330 koneessa perfomer+ 600 holley.Pitää hommata vielä peltisatsit
   
 4. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Mittaa myös ne puristukset ensin, jso toi 7.2 ja noi tilavuudet on totta, niin nousis ruttu liki kymppiin tolla kansien vaihdolla, se on rautakansille kenties jo vähän runsaasti, jos ei oo asiat mutuen optimissaan? Mitenhän ne kannet noin virtauksellisesti natsaa keskenään? Ja nokka olis varmaan syytä vaihtaa myös.
   
 5. Jasca

  Jasca 1st gear

  Älä sit hirveesti pety, jos noilla palikoilla dyno kertooki paukkuu olevan vaa jotain kahenpuolensadan luokkaa. Niit aikuisten-oikeit-hevosii siis, ei Esson-baarin koneja.
   
 6. GeeTeeO

  GeeTeeO Gearhead

  Mulla olis hyvä nokkapaketti tarjolla ! Tsekkappa "Myydään osat ja tarvikkeet". Tehoa irtoaa taatusti enemmän. 6X kannet on hyvin virtaavien maineessa ja istukat on lyijytöntä bensaa varten, kevyt porttaus, 750 kaasari ja alakerran perusremppa, niin humma per kuutiotuuma hyvinkin mahdollista.
   
 7. Antti.K

  Antti.K Gearhead

  RPM

  Simunassa olisi täydelliset RPM alukannet hyllyssä, niillä sitten kyllä tulee tehoa.
  t,Antti.K
   
 8. mätkä

  mätkä Gearhead

  Noilla 72cc kansilla tulee pontiacin nelisataseen 9.5 huiteille puristukset ja se on ihan hyvä. ihan perus palotilan koko vuosina 68-71. virtauksissa ei juurikaan oo eroja jos nämä vm.67- kannet on ns isoventtiili kannet eikä 326:sesta tai 350:sestä koneesta. Pontiaciin huonosti tarjolla muuta kuin tasalakisia mäntiä joissa tietty venttiilien kolot. Eli kansien vaihto tosiaan on se helpoin vaihtoehto. Parempaa nokkaahan kovemmat puristukset tietty huutaa jollei siellä jo vuosien saatossa ole vaihtunut joku ränttätänttä kärsä?
   
 9. cuda69

  cuda69 Gearhead

  ja muista että pontiakin kone porsii yli 4tuh kierroksilla,ainaski meidän ramin pontson 400 ei kestäny yli 4000r. :rotfl:
   
 10. kuula

  kuula Gearhead

  Ja on halapoo ku saippua :poff:
   
 11. kime2

  kime2 Gearhead

  Meidän "keikka-pontiacin" 400:ssa on puristukset tehtaan ilmoituksen mukaan 10,75:1(en ole avannut konetta,mut puristuspaineet luokkaa n.15bar) ja nokkana compin 268he ja imusarjana performer ja kaasariksi omistaja hommasi 750dp holleyn ja hyvin yhteen sopivalta paketilta tuntuu etenkin nyt peltisarjojen asennuksen jälkeen,ompa kardaanikin katkennut kuminpolton yhteydessä :rotfl:

  Täytyypä siitäkin katsoa tuo kansien numero.
   
 12. mätkä

  mätkä Gearhead

  10.32:1 Tulee puristuksia vakioporauksella vakiomännillä 72cc kansilla. Laskin juuri. Ei noi Pontiacin koneet sentään 4000 kierroksella räjähdä :)
  Mopareista lentää keinuvivun palasia kun kierrokset nousee yli viiden ja puolen tonnin :poff: Sitäkin on sattunut täälläpäin
   
 13. kime2

  kime2 Gearhead

  Aivan,itsekin epäilin tuota 10,75:1 ilmoitusta tyypilliseksi jenkki-ilmoitukseksi,aivan kuten esim.340 moppen kohdalla jolle ilm.10,5:1 ja hädin tuskin kymppiin yltää ja sama tuntuu pätevän letukankin kohdalla :soosoo:
  Täällä päin on taas noita letukan peltiveivejä mennyt kuin leipää ja pontiacki sen kun porskuttaa rajoitin 6000r/min 8)
   
 14. Ck

  Ck Gearhead

  Kyllä sitä jemeliä oli melkein 6500 ennenku napsahti :rotfl:
   
 15. B.B.Chevy

  B.B.Chevy Double Gearhead

  No johan noi räjähtelee :rotfl: Onneks ei sit oo normaalisti kierrätetty letukan pataa eli bbc:tä kun 7500-8000 rpm välille ennen isommalle vaihtoa niin hyvin on kestäny :poff:
   
 16. amalo

  amalo Gearhead

  Mistäs tää nyt sitten tahtoo kertoo? :lol:
   
 17. mätkä

  mätkä Gearhead

  Tämä johtuu kateellisten mopar- miesten panettelusta :rotfl: No, vitsi vitsi :p
   
 18. voima

  voima 3rd gear

  Mulla rajoitin 5800 rpm.eikä mitään ongelmaa,pitää nostaa ensikesäksi 6200 rpm :)
   
 19. kuula

  kuula Gearhead

  pontiac

  Ja mulla ol 6500 rajotin, hyvin kesti neljä kessee :rotfl: :rotfl:
   
 20. mickey

  mickey Gearhead

  kyllähän ponu kestää hyvin kunhan on rempan yhteydessä tarkastanut että alapään välykset on kohdallaan ja laakerilinja suorassa, kunnon pultit ja sinkkipitoista öljyä. thats it. ja sitä vääntöä...
   

Kerro tästä muillekin!