Pontiac Bonneville 1959

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja viikatem1es, 28.10.2019.

 1. viikatem1es

  viikatem1es 1st gear

  Morjensta!

  Pistetääs ketju pystyyn 1959 Pontiac Bonnevillesta. (Myös muu mallisto ja yleistiedot mallivuodelta)
  Juttuhan olis se että olisin vihdoin (mahdollisesti) ostamassa viisysi Pontiacia avona;) ja kiinnostaisi pari asiaa.:)

  - Kuinka monta 1959 Bonnevillea on Suomessa?
  -Kuinka monta avoa?
  -Tekniset tiedot?
  -Luotettavuus/kokemukset?
  -muuta kiinnostavaa
  -lisää tietoa;)

  Veekasissa vuonna 1987 esitelty 1959 Bonneville jonka kautta imetty jo etukäteen tietoa.:)

  Best regards: viikatem1es, "mies joka hoitaa kuoleman"[​IMG]
   
 2. Cortina71

  Cortina71 2nd gear

  59 Bonnevilleja ei kyllä ole montaa näkynyt. Tuo viittaamasi V8:ssa esitelty lienee se 2dr ht varsinais-Suomesta. Muistan esittelyn itsekin. Se oli nettiautossa myynnissä joskus noin vuosi sitten. Toivottavasti jäi Suomeen, hintapyyntö ei ollut posketon. Bonneville avoja ei taida olla yhtään, neliovisena ht:a pitäisi olla jokunen. Sitten joskus oli avo Catalina myynnissä projektina, missäköhän sekin on nyt. Yksi stw on kait Oulussa ja sitten on Catalinoja ainakin 2 dr ht:na pari? Ja Star Chiefeja 4 dr ht:na 3 kpl? Neliovitolppia kanssa tullut pari vastaan, mallisarjoista en tiedä. Mutta vähän siis.
   
  viikatem1es tykkää tästä.
 3. isalmela

  isalmela Gearhead

  Jenkkiautokerholla Oulussa on Pontiac Ventura Sports Coupe 1960. Ollut hänellä tosi pitkään. Voin kysyä jos haluat, että haluaako kertoa kokemuksiaan autosta sulle vaikka puhelimessa?
   
  viikatem1es ja Jooli tykkäävät tästä.
 4. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Onko tämä kuvassa oleva yksilö juuri se harkinnassa oleva auto vai pelkkä kuvituskuva?
  Juuri kyseisestä vuosimallista ei ole kokemusta kun tuo mun avo on -66 mutta oon kyllä tuosta tykännyt ja ollut tosi tyytyväinen.Näitä full-size Pontiaceja ei liikaa vastaan tule tapahtumissakaan joten jokainen uusi yksilö on tervetullut ja liputan vahvasti hankinnan puolesta.:DOsia tuohon -59:iin ja muihin full-size-korisiin saa hyvin mm.Ames Performancelta.Toimitukset pelaa ja palvelu on asiallista.
   
  viikatem1es tykkää tästä.
 5. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Itä-helsingissä oli vielä ainakin alkukeväästä viininpunainen '59 Bonneville, 4D HT.
   
  viikatem1es tykkää tästä.
 6. hantta

  hantta Gearhead

  Kaveri toi joskus 80 luvulla 59 Ventura 4 d sedanin, taisi olla letukkaperäinen kutostekniikka, jos en ihan väärin muista?
   
  viikatem1es tykkää tästä.
 7. viikatem1es

  viikatem1es 1st gear

  Palaan tähän asiaan myöhemmin jos on tarvis.;)
   
  isalmela tykkää tästä.
 8. viikatem1es

  viikatem1es 1st gear

  Se on kuvituskuva.

  Hyvä että liputat asian puolesta.:) Pistän korvan taakse muistiin Ames Performancen, kiitos siitä;)
   
 9. Cocco Bill

  Cocco Bill 2nd gear

  Hienoa:) Jee,vieläkö löytyy uusi kasvo joka kiinnostunut tämmöisista ja se on muuten sitten hatunnoston paikka.
  Toinen nosto sille että niinkin erikoinen kuin -59 Poncho kiinnostaa,harvinaista herkkua täällä malli kuin malli,Bonneville avona ...jaa-a löytyykökään enää vai onko aikoinaan harvat Ruotsista tai USA:sta uustuodut lipsahtaneet aidan taakse vihreimmille niityille aikapäivää eli maatuneet tai myyty ulkomaille?
  Nuorena miehenä muistan Vaasassa tullin verkkohäkissä olleen tuommoisen aika kuluneen oloisen avon,siis n25v sitten ja siellähän oli niihin aikoihin kaikenmoista muutakin hienoutta joista osa vuositolkulla sään armoilla ikkuna auki ,luukut auki,rätti rikki tms pientä..

  Kun puhutaan 60v vanhasta autosta niin luotettavuusjutut mennee vitsistä,veikataan jotta ehkä jotain pientä häikkää jo ilmenee mutta eiköhän 389 alunperin pellin alla muistelisin ja automaattejahan ne varmaan käytännössä kaikki muutamaa yksittäistä poikkeuskappaletta lukuunottamatta olleet.
  Osat perinteisesti paljonkin tyyriimpiä kuin massatuotantomäärien Chevyissä ja pisteosien suhteen kuin neulan etsimistä heinäsuovasta koska aika on harventanut ne vähätkin ja mitä USA:sta purkusosia löytyy ei ole ALE hinnoiteltu,kunto on mitä on enkä usko uustuotantoa juurikaan löytyvän näihin.
  Hieno malli kerrassaan,tyylikäs kuin mikä ja vaikka en tuommoista ole omistanut niin ruskean-60 2Dht Venturan kohtaloa tuli pakostakin seurattua naapurissa ja kyydissäkin oltua ,se ajettiin ympärivuotisella käytöllä ennätysnopsasti aika huonoksi ja voi sitä ääntä jopa -30c kylmäkäynnistyksissä ja näkyä kun se lumikasan alta pakotettiin liikkeelle aamuisin...siis ruostesuojaamaton huippuhieno 1 om California kärry ympärivuotisena käyttiksenä maalla suomessa,toivottavasti ihmepelastui jotenkin parempiin käsiin kun olikin yhtenä päivänä vaihtunut toiseen vauhtihirmuun,pystylyhytyiseen rattivaihteiseen 200D :hen.
  Semmoista se oli kun halvalla sai jos vaikka mitä ihmeitä Kekkoslandiaan ja pideltiin kuin jotain Corollaa.
  Itse olin pitkään kaupoissa hienosta -64 Grand Prix mallista mutta ei rahkeet riittäneet...
   
  Muokattu: 29.10.2019
  isalmela tykkää tästä.
 10. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Se on totta että osat on kalliimpia kuin mm.Chevyissä ja varmasti purkuosat on vaikeammin saatavia.
  Kuitenkin juuri selailin mielenkiinnosta tuota Ames Performancen kataloogia ja aika hyvin on saatavilla -59 vuosimalliin pisteosia uustuotantona joten siitä ei homma jää kiinni.Äkkiä saa luottokortti kyytiä kun kaikkea kivaa alkaa tilailemaan.:D
   
 11. rb

  rb Gearhead

  Ja itävantaalla metsku punertava Star Chief flättäri.
   
 12. toyopet

  toyopet Gearhead

  Jos en keväisiä keskusteluja ihan väärin muista, niin tuolla naapurikylällä on jonkinmoinen '59 avo pontiac, hommattu sen Virossa kolarissa tuhoutuneen punamusta 2D HT:n tilalle.
   
 13. FuryIII '71

  FuryIII '71 Gearhead

  Sama väritys ja flättäri tuo minunkin mainitsemani, mut ainakin kopassa oli bonneville merkit.
   
 14. hot rod man

  hot rod man 2nd gear

  kaveri just myi -59 catalina flättärin jonnekki päin suomee... valkonen oli väriltään... keväällä haettiin mäntsälästä, ja nyt jo myi eteenpäin...
   
 15. -late-

  -late- Gearhead

  Yhden tallin ylisen tiedän iloisessa itäsuomessa. Siellä makoilee muistaakseni 4d, 2dHt ja avo, kaikki projekteja. 4dHt on silloin tällöin ajossakin. Mallisarjoja en muista mut pääosa ainakin on Catalinaa tms. "alempaa sarjaa". Kaikki on ollut omistajallaan jo vuosia, 4dHt kilvissäkin jo jotain 25v.
   
  hot rod man tykkää tästä.
 16. MHytola

  MHytola 1st gear

  Oikein muistat. '59 avo Bonneville. Totaali projekti. Pultsari poltti sen Chigacossa samoihin aikoihin kesällä 2018 kun me jouduttiin onnettomuuteen Virossa. Joskus ennen tulipaloa tämä oli myynnissä, kuvia tuolla: http://www.collectorcarads.com/Pontiac-Bonneville/88009
  Kaikki sisustan sinkkipainevaluosat ovat sulaneet kuten myös koritinat ja sähköt tietenkin. Avon normaalit ruostevauriot takaluukun pohjassa ja jalkatiloissa. Voin laittaa kuvia jos joku kertoo miten.
   
 17. Ace66

  Ace66 2nd gear

  Kuvien lisäämisessä en osaa auttaa mutta jos joku osaa niin laita ihmeessä kuvia.Kuulostaa mielenkiintoiselta projektilta.:)
   
 18. isalmela tykkää tästä.
 19. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Minne se teidän kolaroitu 2d ht päätyi? :( Oliko se sama, mikä oli joskus vuosia sitten v8:ssa? Ikäviä juttuja.
   
 20. MHytola

  MHytola 1st gear

  [​IMG]
  2dht Catalina "Comanche" juuri ennen kolaria. Olin juuri hiukan kustomoinut sitä tuliterällä '60 etupuskurilla. Onneksi en ennättänyt vaihtaa siihen uutta takapuskuria... Se oli veekasissa 90 tai 91, samassa lehdessä kuin Mehtälän? Pro Street Caddy. Ja tekniikan maailman koko aukeman kuvassakin joskus. Comanchen raato on minulla tallessa, siinä on paljon osaa jota voin hyödyntää mutta en ole vielä pystynyt purkamaan sitä. Toisaalta hommasin juuri '60 avo Bonnevillen rungon tekniikoineen. Sen avulla voisin ehkä joskus palautta Comanchen tien päälle.

  Tässä on kuvia Bonniesta vakuutusyhtiön varikolla:
  https://www.copart.com/lot/40657538/Photos
  Autossa oli vaikka mitä roinaa mm. jättimäinen rotanloukku ja grilli (silläköhän se sytytettiin).

  Ja tässä myöhemmistä vaiheista
  [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!