Pontiac rullavipat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja HRA-47, 5.1.2010.

  1. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Pontiacin 455 koneeseen tulossa virtaavammat kannet ja samalla ajattelin päivittää keinut rullamallisiin. Harland Sharpin keinuja suunnitellut, mutta niitä kun saa 1.5 ja 1.65 vipusuhteella niin ei pysty päättämään kummat laittaa tilaukseen. Nokkana Compin laahuri hydraulinostajilla http://www.summitracing.com/parts/CCA-51-233-4/. Onko tuo niin mieto nokka että noita 1.65 keinuja kannattaisi käyttää? Nokkaa ei nyt ole tarkoitus ruveta vaihtamaan. Kannet on kairattu toimimaan noilla 1.65 keinuilla. Niin ja sopiiko nuo keinut M/T alukoppien sisään? Kokemuksia kellään?
     
  2. mätkä

    mätkä Gearhead

    Eipä taida sopia M/T-koppien sisään. Pitää olla korkeammat :(
     
  3. ramair4

    ramair4 1st gear

    ei sovi.
    mulla 1.52 vipat ja jouduin laittaan tupla tiivisteet.
     
  4. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Ok, eli koppien kanssa joutuu soveltamaan. Onkos tossa jotain muuta mistä pitäis huolestua? 0.516" laskeskelin että tulis nostoa noilla 1.65 keinuilla. Tuskin venttiilit vielä mäntiin hakkaa tolla nostolla. Mahtaisko nämä olla sittenkin parempi vaihtoehto kun ei mitään kisakonetta olla nyt tekemässä?
    http://www.summitracing.com/parts/CCA-RPM1452-16/
    Noi kait pitäis mahtuakin paremmin?
     
  5. voima

    voima 3rd gear

    Mulla Com Camsin 1.52 teräs rullavipat ja mahtuu,ei jää montaa milliä kopan ja säätömutterin väliin rakoa.mutta nää on ns. puoli rullavipat,eli keskellä on normaali pallo minkä varassa keinu liikkuu,jos on neula laakeroitu keskeltä, niin varmaan säätömutteri nousee niin ylös että koppa ei mahdu.
     
  6. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Tilasin Comp Camsin 1.65 rullakärkiset peltivipat. Toivottavasti tehot ei kovin paljoa laske. :poff:
     
  7. Cherokee!!

    Cherokee!! 1st gear

    Mitä ite huomasin, 1.52 toimi hyvin. preload piti jättää n. 1/3 kierroxeen.
    1.65 toimii hyvin, preload ½ krs ok. Vääntöalue laajeni näillä keinuilla, alla
    mieto single nokka - laahuri siis. Todennäkösesti käy myös samat työntötangot mitaltaan, kannattaa tarkastella asentaessa sillä silmällä, ettei
    jää nyökkäseen kovin venan laidalle . Antaahan se n. 2* lisää "nokkaa"
    ja vähän hengitysnostoakin.
     

Kerro tästä muillekin!