Pontiac Trans Am 78

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Aukustus, 21.1.2019.

 1. Smirkelimies

  Smirkelimies 2nd gear

  Tohtiiko tiedustella, yksi ehkä keskeisin asia jäi vaivaamaan,

  lyöpikö sutia? :D
   
 2. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Sen verran tästä on lähipiirissä varmaa tietoa että jonku verran omistajalla ainaki päässä kerran meinaa mustasta maalata johonki sateenkaariväriin.... :rotfl::poff:
   
  Gary Grand, LPV ja kuula tykkäävät tästä.
 3. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Itseasiassa just perjantaina pääsi vasta asiaa kokeilemaan, kun oli perällä tarpeeksi sisäänajoa takana. Tuntuhan tuo ykkösen sutivan läpi ja kakkosellakin vielä hyvän matkaa, eikä edes mustat VIIVAT katkennu isommalle vaihtaessa :D Ja siis ihan paikaltaan kaasu pohjaan runttaamalla, jarrua vastenhan nyt sutii toki miten haluaa. Nyt vaihdoin vielä vaihteistoon modulaattorin, nii kylläpä jäsäköity vaihdot sekä täyskaasulla että osakaasulla, sekä vaihtokierrokset nousi molemmissa.

  Perkele, yökkäytti noita pisteosia maalatessakin jo, kun joutui mustaksi maalaamaan. Oon niin allerginen sille, ettei pitkä sylki ollut kaukana :D Ja joo tosiaan maalihommia olisi ensi talvena edessä, värinvaihto. Tai jos joku esittää avokätisen käteistarjouksen tästä, niin tässä vaiheessa vielä saisi itse päättää ulkoisen tyylisuunnan ;) Ei tämä siis missään aktiivimyynnissä ole, mutta Chargeri kuume on taas melkoinen :rolleyes:
   
  Mik4--, Gary Grand, Charger´69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 4. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  sehän menee vain nykytrendien mukaan... täytyy tykätä joko mustasta tai sateenkaari asioista....:D:poff:
   
  chevy 2, Gary Grand, Ilel83 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Jaa täällähän on vihapuhetta aistittavissa, oikeita väripolliiseja :eek::D
  [​IMG]
   
  Mik4--, Gary Grand ja Charger´69 tykkäävät tästä.
 6. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Alkuun kuva viikon takaa Oulun joka perjantaisesta cruisingista. Paikalla oli myös naapurikaupungista vierailemassa ollut ahdettu Firebird :cool: Taustalla oma Ponu.
  [​IMG]

  Lämpöhuolet tuntui helpottavan, kun vaihdoin pari napsua isomman flektin keulalle. Tuommoinen piti alkujaankin tulla viime kesänä, mutta tuli silloin väärällä keskiöllä, eikä hyllyssä ollut muita kuin tuo pienempi ja sen silloin laitoin. Säätyvillä lavoilla, tyhjäkäynnilläkin meinasi lippis lentää päästä, kun kävin pellin alla tunnustelemassa ilmavirtaa :D Nyt ei lämmöt noussut edes liikennevaloissa, mutta seuraavilla helteillä totuus valkenee ratkesiko huolet lopullisesti, vai pitääkö vesipumppu asiaan vielä panostaa lisää. Tässä siis 8 pulttinen pumppu, eikä high flow pumppuja ole oikein helposti saatavilla, ainakaan viime etsinnällä.
  [​IMG]
   
  Gary Grand, rekkamies, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Viime lauantaina pääsin toista kertaa osallistumaan Pontiacilla Ride in Oulu Motor Meettiin. Mahtava tapahtuma alkaa jo olemaan, noin 850 ajoneuvoa kävi tällä kertaa kaikkinensa.
  [​IMG]
  [​IMG]

  Mukavasti on auto pelannut, ei ole tarvinut kuin ajella ja puunailla. Toki pikku hifistelyäkin välillä, joka kuuluu asiaan. Lämpöhuoletkin on menneitä murheita :) Maalaamoista olen alkanut tarjouksia kyselemään. Vähän kahden vaiheilla olen, että maalautanko tämän ja menen muutenkin loppuun saakka tämän kanssa, vai yritänkö myydä ennen maalausta ja alan metsästämään Chargeria tosissaan. Eli ns hiljaisessa myynnissä voisi olla nyt.
   
  rekkamies, Isamu, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 8. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

 9. Karck

  Karck 3rd gear

  Jäi kiinnostamaan toi sun orggis kitkalukko, olisko tallessa ja kaupan?
   
 10. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

   
 11. Redneck61

  Redneck61 3rd gear

  Auto vaikuttais kiinnostavalta, voitko lähettää lisää kuvia vaikkapa yv:llä jos tässä formaatissa on mahdollista.
   
 12. isalmela

  isalmela Gearhead

  Aukustus tykkää tästä.
 13. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Valitettavasti meni kaupaksi lähes heti, kun sen irroitin. Viettää nyt uutta elämäänsä prepattuna muistaakseni impalassa.
   
 14. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Laitoin yksityisviestin :)
   
 15. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Voi olla, että olemattoman kiinnostuksen vuoksi ostajien puolelta jatketaan tämän kanssa vielä, mutta annan vielä hetken olla myynnissä. Yksi suostiteltu aiemmin harrastehenkinen maalaamo sanoi suoraan parin viikon mietinnän jälkeen, että vakuutusyhtiöt työllistävät heitä tarpeeksi, joten ei kiinnosta/jouda tämmöinen projekti nyt. Pitää jatkaa metsästystä ja toivoa, että jossain maalaamossa palvellaan myös harrastajaa vakuutusyhtiöiden lisäksi.
   
 16. max

  max Double Gearhead

  Saitko edes hinta-arviota maalaukselle?Yksi työkaverini noita tekee töidensä ohella.
  Suihkutti muutama vuosi sitten -69 Camaron ja esitti tilaajalle 9k laskun hommasta johon sisältyi hieman peltihommaa.
   
 17. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Sain kyllä hintahaitarin, johon se olisi asettunut. Muuttujia muutamassa paikassa, että mitä pakkelin alta löytyy. 4500-7000€ oli arvio. Tuon verran olen valmis maksamaan, mutta en kyllä euroakaan enempää.
   
 18. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Päivitelläämpäs tännekkin kuulumisia, kun paljon on tapahtunut. Auto ei mennyt kaupaksi, itseasiassa edes yhtään yhteydenottoa ei tullut, vaikka oli useaan kertaan suosikkilistattunakin nettiautossa jne. No sitten poistin sen myynnistä, kun sopiva maalaamo löytyi Iin automaalaamosta. Paikka valikoitui harrastepiirien suosituksien perusteella, sekä maalaamon yleisen myönteisen asenteen vuoksi harrasteautoja kohtaan. Hinta-arviokin mahtui budjettiin, mutta keväällä osaan kertoa enemmän mitä siihen rahaan sai, joten siitä myöhemmin.

  Auton purkuun meni pari viikkoa. Ulkokuoren, sisustan ja konehuoneen purin kokonaan. Tulee siis uusi maali konehuonetta, takakonttia ja ovenvälejä jne. myöten. Pohja ja sisusta jää maalaamatta, koska pohja on hyvä ja sisusta ei näy kellekkään. Koppa hiotaan pellille ja siitä peltitöiden yms jälkeen uutta (toivottavasti) koreaa pintaan hieromaan. Yllärinä purkaessa tuli ainoastaan lattian ruostevauriot äänieristeiden alla. Kalifornian kuivasta ilmastosta huolimatta huonot ikkunatiivisteet ja aikanaan vuotanut lämppärin kenno olivat ruostuttaneet vänkärin lattiaa. Kuskin puoli oli parempi, kun sitä oli syönyt vain vuotavat ikkunatiivisteet. Neljän illan hitsaustalkoot, maali pintaan ja massat pohjaan, homma kunnossa jälleen o_O Jos olisin etukäteen tiennyt lattiasta, olisin hommannut korjauspellit. Itse kun korjauspalat vääntelee, niin rahaa kyllä säästyy, mutta aikaa meneekin sitte enemmän.

  Kuvassa äänieristeet vielä suurelta osin paikallaan
  [​IMG]

  Pikkuveli hitsaustalkoissa. Oli hyvä ilma, niin touhuttiin enimmäkseen ulkona. Hyvä ilmanvaihto oli eduksi, että haihtui hitsauskäryt ja kahden ukon suolistokaasut tehokkaasti :D
  [​IMG]

  Melko karun näköinen se on täysin purettuna. Oli muuten varsinainen markan maalaus suoritettu jenkeissä. Kaikki listat, valot yms oli ainoastaan teipattu maalauksen ajaksi, mitään ei oltu irroitettu :eek: Kuvassa juuri maalarille lähdössä. Veturina oma käyttöauto, vm 2000 Chevy Van Starcraft (express). 255tkm ajettu, olen kolmas omistaja ;)
  [​IMG]
   
  rekkamies, Isamu, isalmela ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Kiva kuulla että säilyi näpeissä.

  Oothan sä tän kanssa jo paljon touhunnu sitä ja tätä, niin miksi luopua? Maalauksen jälkeen etenki tiiät mitä sulla on käsissäs, kun kaikki tehty uudestaan. Uuden ostossa on aina se riski että upottaa taas kätensä paskaan, toki pitää muistaa että osalle se rakentelu on just sitä harrastelua.

  Mut päivitteleppä maalauksesta joutessas.
   
  Aukustus tykkää tästä.
 20. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Totta turiset ja itsekkin sen tiedostan. Kyllä mulle on useampi kaverikin todennut, että elä nyt luovu kun oot niin paljon tehny ja viimein jotain näkyvääkin tulossa. Voihan se olla, että kun ulkokuoren saa mintiksi, niin sitten muuttuu ääni kellossa :) Ei tässä oo muita syitä myynnille ollutkaan, kun Chargeri kuume. Ruotsissa olisi ollut parikin yksilöä mahdollisuuksien rajoissa, mikäli Pontiac olisi mennyt. Mutta nyt taas jatketaan Pontiacin parissa ;) Maalaamosta näytettiin vihreää valoa, kun kysyin lupaa käydä kuvaamassa homman edetessä. Joten päivityksiä tulee ajanmyötä tännekkin.
   
  Charger´69 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!