Pontiac Trans Am 78

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Projektit', aloittaja Aukustus, 21.1.2019.

 1. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Se pittää olla molemmat, tuon joko tai homman kanssa iteki taistelin vuosia että no kumpi se pitäs olla niin totesin lopulta että molemmat niin ei tartte jahkata :rotfl: Mutta vaatiki se sitte ensimmäisen hankinnasta pitkät 8 vuotta että toisen pysty laittaa, ja siinä samassa 8 vuoden ajassa se toinen, eli mun tapauksessa Trans Am, ehti kaksinkertaistaa hintansa :poff:
   
 2. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Mulla on tuo moottoripyöräharrastuskin vielä tässä sivussa, niin ei kyllä millään lompakko ja aikataulu veny kahden harrastejenkin pitämiseen, saati rakentamiseen :eek::D En mää sen Chargerin kanssa luovuta, vielä joku päivä o_O
   
 3. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Vennyyyhän se, se on vaan ajankysymys aina :rotfl:
   
  Aukustus tykkää tästä.
 4. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Noniin, nyt on Ponun maalausurakka aloitettu maalaamossa. Hioivat sen pellille, ei mitään katastrofeja onneksi löytynyt, vain semmoisia mitkä näkyi jo päälleppäin haljenneena pakkelina tai lommoina. Kuskin takakyljessä pahin, sisäpuolelta näkyy pistehitseillä laitettua peltiä ja pakkelit päällä, jotka olivat haljenneet. Liekkö joskus saanut jonkun osuman, joka paikattu huonolla menestyksellä. Keskusteltiin että vaihdetaanko koko paneeli, vai korjataanko. Päädyttiin korjaukseen, kun paneelin vaihdossa oma työnsä ja maksaa sekin rahaa, ennen kuin on suomessa hyppysissä ja vaihdettu.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Toivottavasti homma tästä joutuu sitä vauhtia, ettei mulla tule kiire tämän kanssa keväällä. Tai no tietäähän sen että tulee kuitenkin :D
   
  Rusty, rekkamies, SK- ja 13 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. 440Mag

  440Mag Gearhead

  Niin, minkä vuoden keväästä on puhe :D
   
  Aukustus ja Charger´69 tykkäävät tästä.
 6. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  Ei kannata kysellä mittää, oo vaan hiljaa ettet joudu sekaantuu jotenki tuohon hommaan :rotfl: Munki piti toissakesänä mennä "vaan" kaasari siitä säätämään yks ilta, niin saatana joutu siellä asumaan koko kesän :rotfl:
   
 7. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Tais muuten sopimuslapusta jäähä vuosi laittamatta deadlineen, kuukausi kyllä määriteltiin :eek:

  Luotan siihen, että jonku teknisen pulman varjolla saan sut tallilla pyörähtään, kohta huomaatkin ovien olevan takalukossa ja ulospääsyä ei ole ennen urakan valmistumista :D
   
  Charger´69 tykkää tästä.
 8. Charger´69

  Charger´69 Double Gearhead

  TIEDÄN :poff: Siksi oon muuttanu sun nimenkin mun puhelimeen "TYÖVAROITUS!! ÄLÄ VASTAA!!!" :rotfl:
   
  Aukustus ja Challenger Rtee tykkäävät tästä.
 9. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Peltitöiden merkeissä on työt maalaamossa jatkuneet ja jatkuu vielä ensi viikon, sitten pohjien kimppuun jne. Huhtikuulle luvattiin valmista, joten puuhaa riittää vielä. Molemmat etulokarit käy irti, kun niissäkin vähän hitsailtavaa, konehuoneen ja takakontin puhallus yms. Ei mitään varsinaisia katastrofeja missään, mutta pikku paikkoja sinne tänne iso läjä, kuten pakkelin määrästä osasi jo ennakoidakkin. Kohta ollaan siinä tilanteessa, että pitää katsoa syvälle lompakkoon, että tuleeko showmaalaus vai "normaali"maalaus :confused:
  [​IMG]
  [​IMG]
  Tässä alla esim korjattu takalasin reunus, onneksi peltipaja saman katon alla.
  [​IMG]
   
  rekkamies, Lemmu, esmi ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 10. Tuosta tuli mieleen, että viime syksynä Areenassa oli sellainen leffa kuin Keikkakuski eli The Driver (USA 1978). Siinä oli yhtenä autona hieno 1976 Pontiac Firebird Trans Am:

  [​IMG]
   
 11. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Niinhän siinä on käynyt, kuten näissä aina ruukaa, eli aikataulut on venynyt ja paukkunut. Mutta nyt on taas valoa tunnelin päässä. Peltityöt on kaikki tehty, konehuone, ovenvälit yms on puhallettu ja pohjatyöt ovat käynnissä. Tässä on kaikki tehty viimeisen tapin takaa, eli ei ole oiottu missään työvaiheessa, joka toivottavasti näkyy lopputuloksessa.

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  Värivaihtoehdoista kaksi finaalin päässyttä mallia. Hankala saada kuvassa näkymään realistisesti, mutta kaksi tummaa violettia. Hämärässä/pilvisessä säässä näyttää mustalta, auringossa ja kirkkaassa valossa heräävät henkiin. Lähiaikoina lupailtiin värin olevan pinnassa, niin jokunen päivä aikaa päättää väri noiden kahden väliltä.
  [​IMG]

  Muut harrastelut on pitäneet minut kiireisenä, niin ei ole tumput suorina tullut seisoskeltua :D

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]

  Pysykää kanavalla ;)
   
  rekkamies, Visa, Lemmu ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 12. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Komeeta!

  Ainakin tuossa kuvassa oikealla oleva värinäyte kolahtaa kovempaa :) Violetti on hyvä valinta.
   
  Aukustus tykkää tästä.
 13. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Tinailut ja pakkeloinnit viime nypäläyksiä vaille valmiina ja ruiskumuovit pinnassa. Vielä höylällä koko auto läpi, hiontaväri pintaan, sille hionta ja pintaväriin.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  teippi-mikko, markoyt, rekkamies ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 14. Smirkelimies

  Smirkelimies 3rd gear

  Aukustus, arskazone, markoyt ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Ei ole entisöintimeininki ollut millää tasolla tämän auton kanssa, niin käytettävissä ollut väripaletti on ollut täysin oman maun mukainen :) Pääsin jututtamaan työnjohdon lisäksi yhtä työntekijää, joka tämän metallihommia oli tehnyt. Tuumasi vain, että melko rytö oli heille tullessaan pintapelleiltään kauttaaltaan. Epäili myös, että vasemman takapaneelin vauriot voisivat olla peräisin haulikosta. Nämähän, kuten monet muutkaan autot eivät ole aikanaan jenkeissä olleet minkään arvoisia, niin voisi vaikka pitää paikkaansakkin.
   
 16. Smirkelimies

  Smirkelimies 3rd gear

 17. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Tuttu sarja on, tuli katsottua silloin heti kun ilmeistyi :) Jonkin verran on Trans Ameja noissa jenkkiohjelmissa muutenkin ollut esillä lähivuosina, niin varmasti osaltaan auttanut nostamaan näiden haluttavuutta ja arvoa sitäkin kautta.
   
 18. Aukustus

  Aukustus 3rd gear

  Nyt on Pontiacin kori maalissa ja kasaushommat pääsee alkamaan! Pinnat täysin ruiskun jäljiltä ja fiksaamatta, vähäiset roskat poistetaan ja pinnat kiillotetaan, kun olen kasannut auton. Äkkiseltään tarkasteltuna erittäin ammattimaista jälkeä suoraan ruiskusta :cool: Puskurit, spoilerit, levikkeet jne maalataan lähiviikkoina, kun ykkösmaalari palaa lomilta. Siihen saakka voin tekniikkaa, sisustaa yms laitella paikalleen.
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Seevu, rekkamies, LPV ja 16 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 19. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Missä tripla-tykkäys?

  Onpa muute erikoine väri, ja tämä erittöin hyvällä. Saatanan komia!
   
 20. markoyt

  markoyt 3rd gear

  Juu oli kyllä tiedossa että hieno tulee.Kommentoidaan tänne kun toisella Foorumilla ei pysty....eka kerta 10 vuoteen ku ylläpito estää käyttäjänä kommentoinnin ku ylläpitoa ilmeisesti muistutettu jäsenyyden puuttumisesta.....
  Väri näyttää nyt jo hyvältä ja paranee vaan kun tulee asiaan kuuluvat vanteet jne.
   

Kerro tästä muillekin!