Poppiasennuksia jenkkiautoissa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Terosu, 27.2.2008.

  1. chevy76

    chevy76 1st gear

    hmm..Mitähän tähän vastaisi..Eka vanissa oli kevyt setti 2 x 10" SPL dynynbasso takapenkin alla ja 4" erkkasatsi kojiksella koteloituna. 4-lanavainen pääte ajelee sitä. Kevyttä siis.

    Astroon, kuten edellä mainittiin tuli SPL dynamicsin se järeämpi kevlari sarja 6,5" ja 12 pro elementti. Caliberin 2 x 80 pääte etupäälle ja digipääte subille. Subi oli n: 50L refleksissä ja jytäsi

    Seuraavana vani kokikin sitten useita evoluutioita joista mainitsen viimeisimmän..
    3 x 6,5" keskiäänet kojelaudalla. Kuidusta tehnyt asennusrenkaat ja elementit oli Impactin 42mm paksut midit. Sitten tietty 3 kpl diskantteja. 2 x 10 midit ovissa. Takana vain 2 x 4" keskiäänet tuomassa tilavaikutelmaa. Joku No name dvd-soitin, Clarionin MP3-soitin, Nokia 120T digiboxi,Xetecin DSP5800 ääniprosessori 5.1 ääntä varten sekä 7" kuskin näyttö, 8" apparin näyttö ja 14" takanäyttö. 2 x 12" Impactin subia vaimennettuna free-airina hengittämässä auton pohjan läpi ULOS!!! ( S hifikärpänen kun puri nääs :poff: ) 4kpl oli myös Impactin päätteitä ajamassa koko settiä.

    Seuraavassa astrossa oli 5,25 erkkasatsi kojiksella. Blaupunktin Las vegas dvd-soitin, 2 x 12" moncorin Sonic sarjan subia, 7" näyttö kuskilla ja 10" näyttö takana. SPL dynamicsin digipääte ajo subia ja olikohan Xetecin pääte ajamassa etupäätä.

    nykyisessä vanissa on kojiksella rumissa pienissä koteloissa Hertzin HL70 keskiäänet ja Monacorin DT-284 diskantit. Monacorin preset sarjan midit omissa n:6L refleksi koteloissa (potkii.com) Takamatkustajia varten jotkus blaukkarin halpis 6 x 9 jotka löyty hyllystä. Kuski ei kuule näitä :rotfl: :rotfl: Monacorin Sonic sarjan 12" subit x 2kpl n: 100L refleksissä. Mitattu vanissa 800w RMS tehoa 133,2db ja samat elementit farkku mesessä samalla teholla 137,7db..Hieman auto vaikuttaa sointiin :eek: :rotfl: :poff: Päätteinä 2 kpl SPL dynamicsin kuusikanavaisia 4006 mallia. ja yksi D-1200 digipääte ajaa subeja. Alto mobilen karaokemixeri 4-kanavainen jossa 2kpl mikkejä kiinni sekä MDS,n DEV-800U dvd-soitin jolla toistetaan karaokelevyt. Soittimessa on myös USB tikulle paikka ja sitä kautta voi soittaa musaa tai videoita. Edessä 8" näyttö, takana 9" ja ikkunassa ulospäin 7" näyttö ( Pitäähän parkissa lauleskellessa nähdä sanat ulkoakin :rotfl: :rotfl: Blaukkarin Las Vegas dvd-soitin toimii muuten soittimena.

    Vanissa on kojelaudalla orkkiksena 4 x 6 kaiuttimet jotka on hieman hankala vaihtaa. Varsinkin apparin puolelta.

    Kuten tuolla edellä mainittiin, niin kannattaa hankkia hyvä kamat jo alussa ja jos aikoo soitella lujaa, niin hyvät ja tulevat asennukset sekä paljon tehoa päätteeistä. Yläpää vielä täysaktiivisena, eli disseille, kekkareille ja mideille omat kanavat päätteistä. Ei tartte tuolloin paljon elementtejä soidakseen lujaa..
     
  2. itkonen

    itkonen 3rd gear

    On ollut tapana. Kivempi kun tietää että kamat pysyy kiinni.

    Aika lailla samaa haen itsellenikin, kymppituumat Freeairina ovissa ei oikein deppahommiin kelpaa, mutta musiikinkuuntelussa tuntuvat kyllä pelaavan. Mulle saundi on aina ollut painetta tärkeämpi vaikka kohtuukovalla tykkään kuunnellakin kun kuuntelen.
     
  3. Lerssinen

    Lerssinen Double Gearhead

    Nimin 148 mitattua db:tä kinkäpissä :oops:
     
  4. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    ^^ Amatööri... :D

    OT, mua ärsyttää se että aina, varsinkin amerikkalaisissa "tiede" sarjoissa, kuulijoille kerrotaan mahdollisimman dramaattisesti kuinka esim jossain autossa poppi soi jopa 160dB voimakkuudella ja vertailun kohteeksi ilmoitetaan että suihkuhävittäjä pitää 170dB ääntä. Tavallinen katsoja ei sitä ymmärrä että 10dB muutos on tehonlaskennassa 10-kertaistuminen. Tai että eroa on VAIN 3 desibeliä... :odroll:
     
  5. volvo200

    volvo200 1st gear

    perhana täälläkö olikin tällainen topikki

    mulla on suburbanissa ITKOSEN vihjeestä rakennettu setti
    edessä molemmissa ovissa 10"rokkari P3SD210
    subeille on vahvistimena P600.1DB
    ja stingerin 1F konkka näytöllä SPC111

    koelaudalla majailee T152S erillis-sarja
    taka-ovissa P153C koaksaalit
    näille vahvistimena T600-4

    soittimena toistaiseksi alpinen CDE-9880R

    soi ihan kivasti :D
    molemmat vahvistimet löysivät paikkansa vänkärin penkin alta ja kondensaattori on kuskin penkin alla

    dynamattia meni oviin 2 pakettia ja 1 pakka vibroa niin pitää melut sisällä
    kuvia tulee kunhan löydän välipiuhan kameraan

    kaverin colony parkkiin on tulossa soundsreamin tavaroista koottu setti
     
  6. wabos

    wabos 1st gear

    autona on caprice classic sedan.

    eteen on varattuna jo tuossa hyllyssä focal a3 3-tie erillissarja ja taakse spl dynamics ext 5.2.

    soittimen virkaa toimittaa alpine cda-9884r jossa on 3x4V linjalähdöt + subin tason säätöä jne.

    subi puoli on vielä hiukan auki. vaihtoehtoina on 2x12" spl dynamics xtr d4 tai spl dynamics 1x15" xtr d2.

    päätteet tulee olemaan spl dynamics s-4006 etupäälle. takapää, näillä näkymin ihan soittimen päätteen kautta? ellei sinne sitten tule pientä spl dynamicsin peruspäätettä.

    subille/subeille spl dynamics d1200 digi.

    piuhoitus 50mm2 päävirta jakoblokeille plus/miinus puolelle. ja siitä eteenpäin sit 16/21mm2 piuhoilla loput n.0,5-1m

    riittävä määrä kaiutin piuhaa ja linjapiuhoja jne.

    noita hifejä on tullut rakennettua ennenkin vähän autoon kuin autoon.

    mutta nyt suurin kysymys mulla on tossa capricessa että mihin istutan 6½" midit. kun en välttämättä haluisi niitä asentaa oviin? yhtenä vaihtoehtona olen miettinyt "keskikonsoolia" eli tekisi siihen keskikonsolin, johon tulisi kaksi "koteloa" mietityttää vain se äänen sijainti sitten...

    ja noi kick panelien paikat taas on sen verta ahtaat, etten sinnekkään niitä välttämättä halua.

    subi(t) tulee refleksi koteloon josta putket hattuhyllylle.
     
  7. Laaseri

    Laaseri 1st gear

    Tarttis saada tuohon Duramaxiin päivitystä, osaisiko joku suositella turun alueella tekijää joka tekis ja suunnittelis. Itse ei kiinnosta, ehdi eikä kärsivällisyys riitä, sais kerrankin vehkeet jotka on kunnolla tehty kun joku ammattilainen tekis. Tarpeet lyhyesti:

    -Penskoille takaniskatukiin näytöt ja taakse siis oma DVD-soitin/kuulokkeet. mahd.Pleikkari?
    -Ison orkkis-soittimen tilalle joku nykyaikainen, isolla näytöllä oleva. Peruutuskameralla varustettu? Digiboksi?
    -Pehmeästi soiva järjestelmä, joku 2/3-tie sarja eteen ja 10" subbari pienellä kotelolla tai freeairina.
    -Suht näkymätön ja tilaa viemätön asennus.
     
  8. Multislayer

    Multislayer 3rd gear

    Spl dynamics on hyvä merkki.
    12" pro soi ihan napakasti mut ei toista kovin matalaa, 15" pro toistaa tosi matalalle ja kovalla paineella. Jos on tilaa kahdelle 12"lle niin laittaisin mielummin 15" hyvin viritetyllä kotelolla. Mutta jos teet helmholzin resonaattorin niin muista säätää subsonic suodatin lähelle viritystaajuutta. 15" ei kestä kauaa ääriasennosta ääriasentoon luukuttamista. :oops:
     
  9. volvo200

    volvo200 1st gear

  10. jukeli

    jukeli 1st gear

    Moro. olisin neuvoja vailla. Elikkä -92 chevyni alkuperäinen ratio ei toimi. Päälle kun sen laittaa kuuluu pieni "naps" kaiuttimista muttei mitään muuta... asemat näkyy jne. muttei kuulu. Mistäs vikaa lähden etsimään? Vai kannattaako edes etsiä? Vaan uusi soitin?
     
  11. jukeli

    jukeli 1st gear

    Tai tietääkö kukaan mistä saisi sovituspalan (vai mikä se nyt oikealta nimeltään on) siihen kasettisoittimen paikalle niin voisi asennella uuden soittimen kokonaan. En ainakaan US partsilta löytänyt.
     
  12. edsel.fi

    edsel.fi Gearhead

    motonetistä löytyy aikamoinen määrä sovituspaloja ties mihin.
     
  13. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Onkos jollakulla tietoa/kokemusta 6 tuumaisista subeista?
    Ei nyt jenkkiin tulossa, takajalkatiloihin aattelin värkätä pienet kotelot ja tollaset kutoset menis sinne mukavasti koteloineen...
     
  14. pekka.j

    pekka.j Gearhead

    Mun ekaan XJ cheroon jotain tuli värkättyä. Etusettinä oli focalin 6,5" erkkarit, vahvari takapenkin alla jemmassa, subina 10" mikälie takakontin kylkeen värkättynä. Ei nyt mikään varsinainen kukkanen, mut huomattava parannus orkkis settiin ja ennen kaikkea täysin tilaa viemätön.
    [​IMG]
     
  15. Herje

    Herje Double Gearhead

    Monacorin 6tuumanen raptori on ainakin tosi hyvän kuulonen pikkusubi.

    Ainakin mitä olen kuunnellut niin oli pienessä bandpass kotelossa.
     
  16. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Yleisluontoinen kysymys kajareiden asennuksesta: Onko haittaa jos magneetti ottaa kiinni koriin? Kickpaneleihin tulee kiinni ja tilaa on hemmetin vähän...
    Edit: Sen verran selvennystä etttä tein suuntaavat korotukset mutta en halunnut tehä mitään linnunpönttöä joten magneetti kurkkaa hieman ja SAATTAA ottaa kiinni kulmalla...
     
  17. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    mulla tollaset ( pitää vaihtaa kankaat ku asentaa nykyseen)

    [​IMG]

    [​IMG]

    eessä normi 5x5 kajarit. vähän härkki asentaessa lämpömittaria ja kuopissa pomppiivat mut paikallaan pysyy.
     
  18. rane58

    rane58 Double Gearhead

  19. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Ei erityistä haittaa mutta jos luukutat kovaa saattaa elementti/auton runkopelti hiukan väristä ja magneetin osumakohdasta voi kuulua jokin pieni hankaus tms pärinä ääni. Anna siis varmuuden vuoksi korille sen verran lekaa että rakoa jää noin milli. Toinen vaihtoehto on laittaa jotakin teippiä väliin ettei metalli ole metallia vasten mutta tietysti kannattaa katsoa ettei riko elementtiä väkisin kiristämällä, jos se ei meinaa mahtua paikoilleen ilman väkivaltaa.
     
  20. simeoni

    simeoni Double Gearhead

    Ok, eli ei ongelmaa. Nyt kun mittasin niin ainakin 1cm pitäis jäädä tilaa taakse, ehkä enemmänkin...
     

Kerro tästä muillekin!