por 15

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja vw79, 24.5.2003.

  1. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    Jos jollain on tunnukset cossu clubille ni vois hakea sieltä hakusanalla por15 jäänmurtajamaali, kun muistaisin että siellä oli monta vuotta sitten juttua tästä maalista ja muistelisin vielä, että jollain oli huonoja kokemuksia peltiä maalattaessa, että maali pysyi mutta pelti oli välistä kadonnut pois..

    ja muistaisin että siellä päädyttiin tulokseen että täys rautaisia alustan osia kannattaa maalata muttei peltejä..

    Voin toki muistaa väärin kun tosta nyt on kuitenkin aikaa ja hatara pää...
     
  2. Granaatu

    Granaatu Gearhead

    Maalailin viime keväänä pohjaa Porrilla, Metalreadyn huuhtelun tein letkulla jonka päässä pistooliruisku. Tallissa kun tein, niin en voinut huuhdella kokonaan kerrallaan, vaan välillä täytyi kumilastalla ajaa enimpiä vesiä pois lattialta ja sitten taas jatkaa. Jos Metal ready kuivahtaa pinnalle, jää siihen yleensä (ilm. jonkun kemiallisen reaktion seurauksena) osittain sellasta valkoista "hilsettä", mikä sitten varisee maalattaessa. Joitain sopivia pintoja pystyy kyllä "huuhtelemaan" vaikka tarpeeksi märällä rätillä, onnistuu. Ja sen mahdollisesti jäävän hilseenkin voi pyyhkästä rätillä pois.

    Gyrus: Nyt varmaan muistat jotain väärin. Ei kai se pelti sen huonompaa metallia ole kuin täys rautakaan. Ehkä siinä on jäänyt vesi sisälle "loukkuun" ja sillälailla pelti kadonnut välistä.
     
  3. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Tuossa viime viikolla maalailin imusarjaa POR 15 moottorimaalilla ja vasta nyt alkaa maali olla kunnolla kuivunut...lämpimässä ja kuivassa tallissa ? :eek:

    Eniten ihmetyttää maalin kummallinen vetäytyminen kaikkiin kolosiin ja nurkkiin imusarjan pinnalta.
    Joissakin koloissa sitä on varmasti monta milliä paksulti ja taas kaikki kohoumat,kannakset ja myös sileä pintaosa kuultaa läpi edelleen.

    Maalilla on erinomainen taipumus silottua itsestään...hyvä niin,mutta samalla maali vetäytyy juuri sitten kaikenlaisiin nurkkiin joka ei ole suotavaa :mad:

    Voi olla että maali kestää sitten bensaa,glykolia ja moottorinpesuaineita yms. paremmin kun Miranol,mutta ei vakuuta kyllä muuten.

    Miranol levittyy ja peittää hyvin,eikä sillä ole tuollaista kummaa vetäytymis taipumista kuivuessaan...lopputulos on parempi sillä.

    No tämä oli eka kerta kyseisellä maalilla ja kenties se toimisi paremmin jos sen ohentaisi ja levittäisi ruiskulla useina ohuina kerroksina.
    Nyt maalasin pensselillä ja kun pinta oli kosketus kuiva vedin uuden kerroksen päälle...ehkä virhe kun ei ollut täysin läpi kuiva.
    Myös imusarjan "tinneripesu" ennen maalausta saattoi jättää pintaan jotakin ja maali jotenkin "vieroksui" pintaa...toisaalta muut maalit eivät reagoi siten. :-?

    No imusarjahan se vain on ja jää lähes kokonaan ruiskun ja mahdollisen ahtimen alle näkymättömiin... :wink:
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulle tuli eilen Kanterilta tilattujen osien mukana katalogi POR 15 tuotteista. Oli jos jonkunlaista tököttiä maaleista ratinkorjauskitteihin. Sellanen asia vaan rupes hirvittämään, kun ne kauppas aineita, jolla läpimätä pohja paikataan ilman hitsaamista. Toinen epäilyttävä tuote oli joku sikakitin tapainen aine, jolla voi kuulemma paikata läpiruostuneita kohtia. Vähän rupes haiskahtamaan huuhaalta. En tosin tuomitse ennenkuin olen kokeillu jotakin tuotetta, mutta kyllä mä ruosteet silti putsaisin pois, jos vaan mahdollista :wink: En paikkais pohjaa lasikuitumatolla ja mömmöillä, mitä amerikkalaiset tuntuu harrastavan aika usein. Noita maaleja vois kyllä tilata ja kokeilla.
    Mä olen maalannu moottorit yleensä 2k akryylillä. Venttiilikopista tulee ainaski paremman näköset, ku maalaa akryylillä ja vetäsee lakat päälle. (kohta joku sanoo, että kromatut ne olla pitää) :lol:

    Miranoli näyttää niin... miranolilta :rotfl:
     
  5. MerryPrankster

    MerryPrankster 1st gear

    Oliko nyt niin että tätä litkua ei saa muualta kuin Mobitivelta? Jos nyt ajatellaan vaikka pääkaupunkikeskeisesti :)
     
  6. mhj

    mhj 1st gear

    RP Ceravalla myy ainakin.
     
  7. lake ender

    lake ender Gearhead

    Juu ja tilaa mobitiveltä :wink:
     
  8. Futurage

    Futurage Gearhead

    Voiko POR 15 päälle tosiaan maalata muulla maalilla? Alustan osia, tukivarsia jne kun ajattelen, niin toi chassis coat on mun makuun liian kiiltävää.On paljon lähempänä kiiltävää kuin mattaa.Parhaimman näköinen
    olisi oikeasti puolikiiltävä/puolimatta, sanotaanko silkinhimmeä ?
    Toimiiko homma jos alle vetää POR 15 ja päälle paukkupullolla silkinhimmeää?
     
  9. Elevator

    Elevator 1st gear

    siihe huuhteluun tuli itsellä käytettyä vesi-imuria harjapäällä ja vettä lorottelin letkusta sopivaan tahtii että imuri kerkes imee poies, aikas näppärää.

    Sen por15 päälle voi maalata, muillaki maaleilla kun suhauttaa jotain 2k primer maalia ohuesti ku por15 on viel nihkee. sellasen harson siis toista maalia päälle, siihen tarttuu sitten liimat ja maalit, näin oon ymmärtänyt!
    Korjatkoon minua viisaammat. Itte sain tän vastauksen ku soitin mobitiveen.
     
  10. HP

    HP 1st gear

    voisikos tuo metal ready käsittely ajaa saman asian kuin fosforihapottaminen?
     
  11. v-v

    v-v Gearhead

    ainakin ätäkkää ainetta toi Metal Ready on, tuli kokeiltuu laittaa purkkiin tota ja ja n.5cm pitkä 10mm ruosteinen pultti--->2vko ja se pultti oli siellä purkin pohjalla semmosenä mömmönä :eek:
     
  12. mhj

    mhj 1st gear

    Taitaa tulla kommentti jälkijunassa, mutta eihän toi chassis coat ole ollenkaan kiiltävää, chassis coat black taitaa olla se koko nimi. Blackcote on sitten se niiden kiiltävä maali. Ainakin Por15 omien ohjeiden mukaan muita maaleja voi vetää päälle, mutta varsinainen pohjamaali ei saisi olla aivan kuivaa, vaan hiukan vielä nahkeaa. Kuiva maali pitäisi välihioa. Tässä kuvassa on juurikin sillä chassis coatilla maalattuja rungon osia. Pensselillä siis, ylätukivarsi tosin on Eastwoodin spraymaalilla, Chassis Blackillä maalattu, mutta kiilto on aikalailla sama.

    Metal Readyssä on kai aikapaljon sitruunahappoa, vetää kuitenkin sileän metallin mataksi ja kirvelee p***sti, jos joutuu pikkuhaavoihin tms.
     
  13. the slut

    the slut 1st gear

    onko kukaan kokeillut tota marine cleania...... :oops: tämä nyt poikkeaa vähän aiheesta vaikkakin on porrin tuote tämäkin.pitäis pestä isohko moottorivene.olisko marine clean siihen hyvä myrkky?
     
  14. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ei se sovi ku pikkulohkojen pesuun.
     
  15. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Kyllä tuo nimi ainakin viittaisi vahvasti tuonne venepuolelle, mutta jos olet testannut ettei käy, niin ei kait sitten...
     
  16. the slut

    the slut 1st gear

    :eek: olipa näppäriä vastauksia....onko muuta tietoa?
     
  17. eski

    eski 1st gear

    proseduurihan menee että pestään marine cleanilla, hapotetaan pinta metal readylla, en oo aina edes pessy pois ja sitten port-15 ruoste-estomaali pohjalle.

    Sitten chassis coat black jos mustaksi haluaa, esim jarrusatulat, etc..

    Tai sitten tie coat primer ja sen päälle sitten jotain muuta maalia.

    Tämä sitten ihan kokemuksella ja ohjeina mobitivelta ja por-15:n sivuilta.
     
  18. Pahis

    Pahis 1st gear

    Onkos kellään tietoa miten porrilainen käyttäytyy koritinan kanssa? Vai onko turhaa sutata sitä muutenkaan tinan päälle?
     
  19. frankie

    frankie 1st gear

    Mites on, estääkö tuo Metal Ready yhtään ruosteen etenemistä, kun muutama paikka on sellaisia, että ei pääse täysin ruostetta poistamaan.

    Eli siis jos ruiskii Metal Readya ja päälle Por15:ta?
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Sikäli kun olen oikein ymmärtänyt, niin ei estä. Metal ready on happoa, jolla käsitellään paljas metallipinta ennnen maalausta POR15:llä kiinnitarttumisen parantamiseksi. Eli itse asiassa se kiihdyttää ruostumista (=hapettumista) jos tarkkoja ollaan. Mutta tuo Por15 estää (tai ainakin hidastaa) ruostumista ja on nimen omaan tarkoitettu kohteisiin, joista kaikkea ruostetta ei saa pois. Käy toki muuallekin.

    Ja varmaan saman huomasit itsekin kun luit tuoteselosteet :wink:
     

Kerro tästä muillekin!