Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. wormhill

    wormhill Gearhead

    No mennään kaupungille katteleen niin tälleenhän se asia on nytkin eli tilanne ei huonontuisi ollenkaan.
     
  2. Dewpoint

    Dewpoint 3rd gear

    Jos jossittelu kiellettäis lailla, niin mitä kaikki kaiken kieltävät besserwisserit ja sosiaalitanttajuntat sit tekis?
     
  3. PauliP

    PauliP 1st gear

    Vain ase-intoilijat saavat jossitella ja hakea syitä muualta ja muista kuin aseiden helposta saatavuudesta.
     
  4. Petri K

    Petri K 1st gear

    Eli yksinkertaisesti väität että entinen elinkautisvanki olisi jättänyt murhat tekemättä (joista seuraa yleensä se elinkautinen), jos laittoman aseen mukanapidosta olisi ankarampi rangaistus.

    Mikä olisi sittten tuollaiselle tarpeeksi kova rangaistus laittomasta aseesta? Ehkäpä sähkötuoli olisi riittävä peloite? Vai mitä ehdotat?

    Muista nyt kuitenkin ettei edes elinkautisrangaistus ole riittävä peloite toisille estämään murhia.
    Minusta tuo sinun päättelysi ei vain toimi
     
  5. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kyllä. Jos tekijä ei olisi ottanut laitonta asetta mukaansa, teko olisi jäänyt tekemättä.
     
  6. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Jos rikollisia kiellettäisiin tekemästä rikoksia, niin sitten niitä ei tapahtuisi?
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    :mad: juu, ja meidän poika alkoi pienenä usein itkemään jos häntä kielsi jostain. Onhan näitä herranlahjoja sitten joita ei ole kielletty pienenä.
     
  8. Jza

    Jza Double Gearhead

    Et sä oikeasti voi olla noin naiivi. GTA:n alter ego kenties?

    Huumeet on kielletty kokonaan suomesta. A) käyttääkö ihmiset niitä, vai B) eikö ne käytä. Okei, otetaan vaikeampi kysymys. A) saako niitä suomesta kiellosta huolimatta, vai B) eikö niitä saa? Miksi?
     
  9. virta

    virta Gearhead

    Jooo,,että ne kaikki lukuisat käsiaseet on sitten tuiki tarpeellisia.Pölkkypäänä tulee kuitenkin mieleen olisiko rahattoman hevosmiehen vaikeampi saada laitonta asetta jos ei niitä ihan joka talossa olisi.Jos aseita olisi vähemmän ainakin niiden hinta nousisi eikä ehkä ihan joka hevosmiehellä olisi niihin varaa...Työttömyyskorvaus kun ei kaikkeen riitä.
     
  10. montego

    montego 1st gear

    Joo ja pölkkypäille tiedoksi, ei niiden luvattomien käsiaseiden hinta siitä nouse eikä määrä vähene vaikka kaikki käsi aseet kiellettäs, koska pimeillä markkkinoilla mutkan hinta on halvempi kuin kaupasta ostettuna, väitän koska tiedän.

    Tuo paateron arvio on lonkalta heitetty.
     
  11. PauliP

    PauliP 1st gear

    Paaterolla kuitenkin saattoi olla ihan "valistunut arvaus" kyseessä laittomille teille päätyvien aseiden määrästä, hän sentään on se joka vastaa aselupien valvonnasta viimekädessä.

    Onko tämä keskustelu ymmärrettävä niin että aseintoilijoiden mielestä edes riskiryhmässä olevien aseluvan haltijoiden aselupia ei saa evätä?
    Ja miksi ei? Onko intoilijoiden joukossa ehkä niitä joilta voisi aselupa lähteä? Toivottavasti ei ole.
     
  12. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Ja mitähän ne riskiryhmät ovat?
     
  13. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

  14. PauliP

    PauliP 1st gear

    Hienoa, lainaus uutisista:
    Poliisi tarkastaa kaikkien rikoksista epäiltyjen suomalaisten aseluvat. Rikosilmoitus- ja aseluparekistereistä on tehty ristiinajo, jonka tuloksia käydään parhaillaan läpi maan kaikissa poliisilaitoksissa. Tarkastus voi johtaa jopa tuhansien aselupien peruuttamiseen.

    ...

    Tuhatkunta menetti aselupansa ja sen myötä aseensa poliisin käynnistämässä tutkinnassa.

    Poliisi on perunut vuoden aikana yli 940 aselupaa esimerkiksi väkivalta- ja huumerikoksista tuomituilta. Poliisihallituksen mukaan 760 aseenomistajaa sai lisäksi varoituksen. Syynä varoituksiin olivat muun muassa toistuvat juopumuspidätykset.

    Peruutukset liittyvät aselupa- ja rikosilmoitusrekisterin ristiinajoon, joka tehtiin nyt ensi kertaa. Aseluvat päätettiin käydä läpi Kauhajoen koulusurmien jälkeen.

    Poliisi vertasi yli 560 000 aseluvan haltijan tietoja muissa tietojärjestelmissä oleviin tietoihin. Haussa olivat muun muassa rikoksista tuomitut ja päihtymyksen vuoksi kiinniotetut. [/i]

    Tämä on aseharrastajille hyvä uutinen. Aseet pois tuollaisilta.
     
  15. Vuppe

    Vuppe Double Gearhead

    Kyllä ne henkilöiden tiedot on tarkastettu lupia hakiessa mutta jos rikos on tapahtunut sen jälkeen kun lupia on myönnetty niin niitä ei olekaan jostain syystä näkynyt tiedoissa. Näin olen ymmärtänyt.
     
  16. pumpuli

    pumpuli Gearhead

    Samaa mieltä

    Suruvalittelut täältäkin.
     
  17. duster70blower

    duster70blower Gearhead


    aivan totta!!
     
  18. palontie

    palontie Double Gearhead

    Voi vitunvitunvittu :mad: .Kyllä se on meitä asiansa ja aseensa oiken hoitaneita kohtaan väärin nämä ikävät tapahtumat.Asian tekee todella vielä vittumaisemmaksi se että TE jotka ette harrasta ampumalajeja tai metsästystä(ja varmaan osa teistä ei edes ole käynyt inttiä)jeesustelee kaikkea paskaa ettei sotia olisi jos päläpälä..Aseita on maailmassa piste ja joskus ja liian usein niitä joutuu vääriin käsiin.Minä uskon vakaasti siihen että tämänkin k.o aseen myynyt äijä oli joutunut jollakin tavalla painostuksen tai kiristyksen takia luovuttamaan luvallisen aseensa jollekkin paskasakille.EN TODELLAKAAN USKO,ETTÄ KUKAAN SUOMALAINEN MYY ASETTAAN LUVATTOMASTI JOLLE HÄNELLÄ ON VOIMASSA OLEVA HALLUSSAPITO LUPA.
     
  19. pumpuli

    pumpuli Gearhead


    Eriksee asetopiikki on lupa tai ei(tais tuo tampereen mies myyä kuitenki)
     
  20. palontie

    palontie Double Gearhead

    Kyllä asesivustot tulee katsottua läpi päivittäin,se mua ihmetyttääkin kun täällä näitä "asian"tuntioita riittää.
     

Kerro tästä muillekin!