Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. Putte

    Putte 1st gear

    No niinpä istuukin. Kaikkea ei voi muistaa, jotenkin vaan jäi Murasen kohdalla toi armahdusprosessi mieleen, mutta sehän ei mennytkään läpi.
     
  2. jknR

    jknR Gearhead

    ^ Jari Judin on tainnut olla lusimassa noin 25 vuotta yhtämittaa. Toivottavasti tämä porvoon ampuja pystytään pitämään poissa suomen katukuvasta vähintään yhtä kauan.
     
  3. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    mikä toi on? sahapukki?
     
  4. Putte

    Putte 1st gear

    Ei ole ollut yhtä mittaa lusimassa, kun on voinut vankilan ulkopuolella tehdä 1996 murhan, josta sai elinkautisen tuomion. Istunut nyt noin 14 vuotta yhtä soittoa.
     
  5. Buick55

    Buick55 Gearhead

    Ei ku lasten puuhapuiston lelu :odroll:
     
  6. BRAKE DRUM

    BRAKE DRUM Double Gearhead

    nollatutkimus --- tutkitaan onko Porvoon ampuja ympäristölle vaarallinen.
     
  7. VSOP

    VSOP Gearhead

    Niin. Maalaisjärjellä ajatellen on aivan selvää, että jos tilillä 5 vainajaa ja 2 läheltä piti, niin kyllähän tuo vaarallinen olio on.

    Tämän päivän paikallislehdestä (Porvoo) just luin, että tuo vaarallisuusarvio tehdään siksi, että JOS on vaarallinen, niin joutuu istumaan sen 15 v, muuten istuu vain kaksi kolmasosaa... Prkle, että kismittää tämä(kin) tapaus aina vaan. Miksi rikollisilla on niin paljon oikeuksia ja meillä tavallisilla ihmisillä, varsinkin valtaväestöön kuuluvilla pakertajilla, on niin paljon velvollisuuksia ???? Ei ymmärrä..

    Toinen juttu, mitä en ymmärrä; kun muutama viikko sitten Elibabet Rehn piipitti televisiossa, että kun nämä maahanmuuttajat ja romanit yms tulevat Elisabetin mukaan niin vaikeista oloista ja ovat nähneet jo niin paljon, niin heiltä ei voi odottaa samaa lainkuuliaisuutta kuin meiltä.... Pitää kuulemma ymmärtää..
     
  8. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Älä nyt rupee rebeli kehittään mitään messiaskompleksia! :wink:
     
  9. C-barge

    C-barge Gearhead

    Tottakai Muranen istuu, sen listimä hemmo oli kuitenkin sosiaalidemokraattinen kunnanvaltuutettu, et ei varmaan meidän nykyisen suvaitsevaisen ja avarakatseisen presidentin aikana tuu katuja tallaamaan.

    Tossa porvoon tapauksessahan maksimirangaistus syytteen mukaan on 15 vuotta, jos mielentilaturkimuksessa todetaan tekijä olleen alentuneesti syyntakeinen niin se voidaan ottaa tuomiossa huomioon jolloin siitä putoo kait kolmasosa veke. Oikeus voi myös jättää sen huomiooonottamatta, mut se on aika harvinaista. Niin kävi esimerkiks Jammu Siltavuoren tapauksessa jossa hemmo sai tuomion "täysjärkisenä", mut lusimisen jälkeen laitettiin mielisairaalaan pakkohoitoon.
     
  10. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Toivottavasti ampuja todetaan niin sekopäiseksi mielentilatutkimuksessa että istuu loppuikänsä pakkohoidossa. Vapautukoon muuhun yhteiskuntaan vasta lautapaidassa.
     
  11. C-barge

    C-barge Gearhead

    Mitä todennäköisimmin ei todeta, on melkosen harvinaislaatuista Suomessa. Eikä sitäpaitsi Suomessa ole mitään elinikäistä pakkohoitoa olemassakaan. Parhaassa tapauksessahan voidaan todeta teon hetkellä ymmärrystä vailla olevaksi jolloin jätetään rangaistukseen tuomitsematta ja laitetaan pakkohoitoon, ja sit todetaaankin parin kuukauden päästä parantuneen jolloin sitte pääsee sairaalasta. Käytännössä tuskin noi käy, mut teoriassa se on mahdollista.
     
  12. DUCK TAIL

    DUCK TAIL Gearhead

    Ois oikeastaan hyvä että se vapautettais, joku varmasti täyttäisi kansalaisvelvollisuutensa. Ihan pari päivää riittäisi.
     
  13. C-barge

    C-barge Gearhead

    Mikä siinä jos linnassa istumiseta tykkää.
     
  14. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    tuollaiseen törmäsin
     
  15. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    C-barge vai ei meillä ole pakkohoitoa? Tästä on ollut ennenkin puhe. Kakun jälkeen henkilö joutuu hourulaan ja on siellä niin kauan kuin lääketieteellisesti toisin todetaan. Se on vaaleanpunainen paperi. En sano nimiä mitä olen itse siellä nähnyt, mutta ei ne vapaaehtoisesti siellä ole niin kuin minä olin kun lanttu rupes hajoo.
     
  16. C-barge

    C-barge Gearhead

    En mä oo misssään sanonut, ettei meillä ole pakkohoitoa. Mutta sitä yleensä käytetään hyvin vähän noissa rikosasioissa, mikä on erittäin hyväkin asia koskei se ole ikäänkuin minkään tuomiovallan takana. Toisaalta on kauheen vaikee noin niinku oikeudellisesti ymmärtää et oikeus jättää mielentilatutkimuksen tuloksen huomioimatta ja määrää vankilaan, mut sit vapautumisajan koittaessa toimitetaankin suoraan pakkohoitoon. Silloin ei ikäänku noudateta omia periaatteitaan.
     
  17. homer

    homer Double Gearhead

  18. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kyllä. Käytännössä pitempi kuin elinkautinen. Sen jälkeen toi on niuvanniemessä tjsp.
    Puolustus ei aio valittaa tuomiosta. Ihmeellistä täällä suomessa.
     
  19. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Kakku on pitkä, mutta saakin olla. Toivottavasti istuu koko ajan viimeiseen minuuttiin.
     
  20. jknR

    jknR Gearhead

    Joo se on se ns. pyttytuomio. Toi äijä vapautuu 2025. Joku sille sitten varmaan kaataa väkisin pillereitä kurkkuun, viinaa perään ja lyö aseen käteen. Niin sitä joku taas pääsee hengestään. Tuollaisesta rikoksesta pitäisi mun oikeustajun mukaan istua 30 vuotta.
     

Kerro tästä muillekin!