Porvoon ammuskelu - jenkkiharrastajia menehtynyt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Jube-setä, 6.7.2010.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

    Samoin mielestäni myös Maxvo2:n ja Naken kannattaisi vähän enemmän pohtia asiaa ennenkin kirjoittaa ja pohtia etenkin sitä että missä yhteydessä kirjoittaa.
     
  2. ccc

    ccc 1st gear

    Ja letkaan tulee varmasti paljon muitakin jenkkiautoharrastajien jatkoksi.
     
  3. scrode

    scrode 1st gear


    Ehdottomasti. Mukana ollaan.
     
  4. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Kun Power Big Meetiä kohden suuntaa nyt yksi suomalaisautokunta vähemmän, niin olisiko sopivan hillitty ja arvokas keino kunnioittaa traagisesti menetettyjen alan harrastajien muistoa, jos Västeråsiin suuntaavat autokunnat kietoisi vaikkapa mustan nauhan autonsa antenniin? Tai jos antennia ei ole niin johonkin muuhun sopivaan paikkaan? Ja miksei harrastajat ihan kotimaassakin.

    Seuraava isompi kotimaan häppening taitaa olla toi meidän Big Wheels täällä Pieksämäellä 1,5 viikon kuluttua. Haluaisiko porukka, että järjestämme tänne jotain? Hiljaisia hetkiä on nähty ja niiden toteuttaminen yleisötapahtumassa on aina hankalaa, mutta jospa vaikka autoharrastajille sopivampaan tyyliin tapahtuman loppuhuipennuksen eli cruising-paraatin startatessa jokainen tööttäisi torvea. Sekä muistamisen merkiksi että osoituksena siitä, että autoharrastajatkin ovat huolestuneita alati raaistuvasta nyky-yhteiskunnasta. Jos noin 500 autoa tööttää yhtä aikaa niin se kuulunee aika hyvin... toisaalta ehkä liiankin hyvin yleisöä ajatellen...
     
  5. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Osanotto uhrien läheisille.

    Käsittämätöntä minkälaista villin lännen meininkiä.
     
  6. daavid-son

    daavid-son Gearhead

    Samaa mieltä. Yleensä nämä uutiset ei kosketa, mutta kun on syntyjään kolmen kilometrin päästä ja lukenu pitkin päivää näitä uutisia. EI VOI YMMÄRTÄÄ MITEN ELINKAUTISESTA VAPAUTUNUTTA TYHJÄTASKUA EDUSTAA HUIPPU JURISTI.
    Tommonen heppu kuuluisi linnaan ELINKAUTISESTI.
    Vaikka en uhreja tunnekkaan tämä on vaan niitä harvoja uutisia mikä koskettaa ja syvältä. Otan osaa suruunne.
     
  7. nakke

    nakke 3rd gear

    Siis mitäs sä oikeen meinaat? Oon kyllä sen verran järkyttynyt tapahtuneesta, että pohtiminen ja yhteyksien miettiminen on hieman vaikeaa. Jos uhrien muistaminen esim. hiljaisella letkalla on mielestäsi vastenmielinen ajatus, niin jää ihmeessä kotiin.
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Hyvä ajatus!
     
  9. SamiL

    SamiL Gearhead

    Luin nuo viimeisimmät. Missä kohtaa ne vaativat pohdintaa?
     
  10. AteV8

    AteV8 Gearhead

    Ai jaa. :eek: No tämä "vertaus" oli kyllä kieltämättä vähän huono ja mauton tähän kohtaan, mutta jotenkin jäi kuitenkin tunne että et tainnut ihan täysin ymmärtää mitä tuolla tarkoitin..?
    Ensi kerran kun moitit minua huonosta asiayhteydestä, niin älä irrota viestiäni asiayhteydestään!
    Toisaalta alan kyllä jo pikkuhiljaa tottumaan siihen että kaikki kirjoittamani otetaan "todesta" tai muuten vaan liian vakavasti. Vielä kun loput OD:sta ymmärtäis olla ottamatta mun juttuja niin tosissaan. :rotfl:
    Sori tämä OT, mutta piti nyt vai oikaista ennen kuin aletaan taas puhumaan lasten päivähoidosta.

    Vakavasta asiastahan tässä on kyse. Niin vakavasta asiasta ettei tätä asiaa pitäisi edes olla. Tuo ulkopuolisellekin pintaan monenlaisia sekavia mutta voimakkaita tunteita, jotka välillä tahtovat kohdentua hieman väärinkin, koskapa ovat niin suuren suuria tunteita että eivät mahdu pieneen ihmiseen.
    Voimia ja jaksamista omaisille!
     
  11. Jäpälä

    Jäpälä Gearhead

    En voi ymmärtää näitä tahoja mitkä "yrittävät" hoitaa näitä jätesakan tapauksia.
    Minä jos joudun oikeuden eteen saan just semmosen mihin varat riittää. Kyllä systeemi haisee, ja PAHALLE haiseekin.

    Vilpittömät osanotot kaikille keitä tämä tapaus satuttaa.
     
  12. Jonimac

    Jonimac Gearhead

    osanotot!

    ja heikille, minä ainakin huudatan töötin täydeltä jos tämä toteutetaan big wheelssissä!
     
  13. wili

    wili 3rd gear

    Osanottoni menehtyneille ja heidän omaisilleen, ystävilleen sekä kaikille harrastajille.

    Tässä keskustelussa on nyt sellaisia piirteitä joita en olisi halunnut/uskonut OD:llä näkeväni. Palstaa aikaa pitkään olen seurannut ja pitänyt tätä yhtenä harvoista joissa pystytään asialliseen keskusteluun vaikeissakin asioissa, mutta nyt on kyllä mopo karannut monella osallistuneella pahemman kerran käsistä. :oops:

    1. Ampuja oli romani. Hän ei silti edusta koko romaniyhteisöä, minkä takia kaikki pitäisi karkoittaa kuten kommentit alkavat olla.

    2. Ase oli luvaton. Luvattomat aseet on Suomessa kielletty jo aikoja sitten, joten aselakeja kiristämällä ei saada yhtään mitään aikaan, kuten Belgian ja Iso-Britannian esimerkit ovat jo osoittaneet.

    3. Ampuja oli rikoksenuusija, joka oli vapautunut ehdonalaiseen puoli vuotta sitten. Syy ei ole oikeuden, vaan eduskunnan, jonka säätämän lain mukaan elinkautiseen tuomittu voi anoa armahdusta ja oikeus (ei presidentti enää) voi vapauttaa.

    Siitä voidaan ja pitääkin keskustella, oliko oikein päästää teon tehnyt Esa Åkerlund ehdonalaiseen jo 12 vuoden jälkeen (mielestäni ei), mutta se ei tuo henkensä menettäneitä enää takaisin.Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa saa väkivaltarikoksista (lievistäkin) kansainvälisesti vertailtuna lieviä tuomioita.

    Minusta olisi kohtuullista pysyä keskustelussa asialinjalla ilman oman käden oikeudella uhoamista. Kunnioittakaamme menehtyneiden muistoa ja annetaan oikeuden tehdä tehtävänsä.

    Kun näin moni täällä on erimieltä oikeuden linjasta kansan oikeustajuun nähden, niin kertokaa se kansanedustajallenne. He päättävät Suomessa voimassa olevista laeista (muistithan äänestää viime eduskuntavaaleissa?). Sieltä se muutos lähtee, ei täällä uhoamalla.

    -Wili-

    Vielä kerran: äläkää antako tämän palstan vajota suoli24-linjalle, vaan pysytään asiassa. Itse en uhreja tuntenut, mutta tuollainen kuolema on niin turha ja tuskallinen kaikille läheisille. Osanottoni Teille kaikille jotka olitte uhrien läheisiä. :(
     
  14. weard_racing

    weard_racing 1st gear


    Ohan porvoossa ihan omatkin cruisingit.. joka kuun vika lauantai. Sinne..
     
  15. homer

    homer Double Gearhead

  16. SamiL

    SamiL Gearhead

    Hyvä ajatus. Ehkäpä myös joku voisi ottaa mukaansa ylimääräistä nauhaa sinne muillekin maanmiehille jaettavaksi? Kaikkia kun Overdrive ei varmasti tässä asiassa nyt tavoita.
     
  17. Reagan1

    Reagan1 1st gear

    Valitettavasti Suomen lainsäädännöstä puuttuu eräs tehokas rangaistusmuoto, joka olisi estänyt tämänkin rikoksen: kuolemanrangaistus
     
  18. janiluo

    janiluo Gearhead

    Voisko tuosta Buickin kuvasta tehdä ikkunatarran tekstillä muistoa kunnioittaen ja kerätä jonkun kolehdin omaisille hengessä: harrastajat pitää yhtä... Tuon auton kuvan on kaikki nähnyt ja on parempi että muistaa jatkossakin. ..
    :(
    - Jani -
     
  19. SamiL

    SamiL Gearhead

    Yök :x
    Jos kerran tuomiota annettaessa ei saa olla pienintäkään epäilystä tuomitun syyllisyydestä, ei saisi näitä vapautettaessa olla myöskään pienintäkään epäilystä siitä, että vapautettu aiheuttaa vaaraa ympäristölleen.
     
  20. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Tuon jutun kun luki niin todellakin systeemissä on kyllä jotain mätää, se on sanottava.

    "Väkivaltarikoksista elinkautistuomion saaneille ei tehdä vaarallisuusarviointia ennen vapautumista. "

    "- Jos emme halua pitää kymmeniätuhansia ihmisiä vangittuina koko elämäänsä, heitä joudutaan sitten jostain päästä myös vapauttamaan. Siihen sisältyy tämä riski, Lauerma sanoo. "
     

Kerro tästä muillekin!