Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

 1. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Joopa joo taas. Viime tiistaina tilasin jenkeistä osia. Osat oli torstaina Helsingissä, mutta vasta tiistaina tuli ilmoitus ja maksoin tullit saman tien. Vieläkään ei ole osat kädessä... :mad:
   
 2. mesev8

  mesev8 3rd gear

  Tein suullisen sopimuksen matkahuollon kanssa että kaikki mun nimellä olevat paketit tulee määrättyyn paikkaan,niin viimeksi sain ajaa n 100 kilsaa sen paketin perässä ennen kun sain sen,että siitä viisastuneena en enään lähetä enkä tilaa mitään matkahuollon kautta.
   
 3. RB-440

  RB-440 1st gear

  Ei nyt ihan mene otsikon mukaan postin eikä matkahuollon piikkiin, eikä tämä kuuleman mukaan mitenkään ainutkertaistakaan ole, mutta pari ulkomaanostosta tuli tehtyä sikäläisistä verkkokaupoista.

  Kaikki meni muuten kivasti, rahat meni tililtä ja tavara lähti tulemaan kohti kotiosoitetta, kunnes täällä kotomaassa kuriiri kävi vaan kääntymässä pihassa ja paineli sitten niine hyvineen matkoihinsa. Tavarat sain lopulta käydä itse hakemassa Vantaalta, kunhan omin pikku kätösin selvitin nettipalvelun kautta, että missähän ne tavarat oikein mahtaa olla ja sen jälkeen piti vielä erikseen puhelimitse sopia, että ne kamat tosiaan on siellä terminaalissa kun menen niitä hakemaan.

  Vaikka ulkomainen nettikauppias muuta väitti, ei kuulemma kuulu kansallisen kuriirien palveluun soitella asiakkaalle, että auto olisi nyt tässä ovipielessä, tuleeko joku kuittaamaan tavarat. Eli kun maksavalla asiakkaalla ei ole aavistustakaan muusta kuin arvioidusta toimituspäivästä, niin pitäisi vissiin päivä tai pari seisoa pihalla tumput suorana odottamassa, että koskas se kuriiri suvaitsee saapua.

  Sinänsä hassua, sillä aina kun emännän firmaan tulee tavaraa, niin aina osaavat kuskit hiukan etuajassa soittaa, että onkohan joku ottamassa kamat vastaan, kun olen pihassa joskus puolen tunnin päästä tms. Jotenkin sitä vaan oletti, että myös nettikaupan asiakasta kohdeltaisiin samalla tavalla, mutta olenhan mä ennenkin väärässä ollut.
   
 4. eilhik

  eilhik Gearhead

  Ihana Matkahuolto / Valtsu.
  24.3 tilattu tuotteita toinen tuli jo 26pv ja sen jälkeen kysellyt missä toinen paketti luuraa niin ei kuulemma näy kuin kirjattuna kuljetukseen no muutamia kertoja kyselty ja nyt järjestelmä sitten kaikessa fiksuudessa ilmoittaa palautetuksi11.4 eli jätetty noutamatta , Kiesus mitä meininkiä ei ole tullut savumerkkiä ei tekstaria eikä muuta tiedoksi missä Lähipaketti luuraa (nimensä mukainen palvelu)
  Parempi jättää tulevaisuudessa suoraan matkahuoltoon joka sentään tällä kylällä toimii asiallisesti tuo valintatalo on aivan turha "välikäsi" välissä kun vajaa kilometri väliä noilla ja ovat ennenkin ryssineet tuossa välissä kuljetuksen mihin lienee maailmankolkkaan.

  Saksasta tulee nopeammin ja jopa seurantakin toimii kuin nämä "palvelevat" kotikutoiset kuljetusliikkeet yrittävät toimia isompien toimintamallien mukaan siinä edes onnistumatta.
   
 5. thomaso

  thomaso 3rd gear

  No jos saa kotimaiset pakettipalvelijat välillä huutia niin mä voin tässä välissä kehua muiden maiden vastaavia laitoksia. Sielläkin nimittäin osataan. Olen aiemmin tilaillut useaan otteeseen Englannista musalaitteita ja niiden varaosia. Kuriirina on toiminut tnt ja kaikki mennyt ok. Eräällä kerralla musalaitetoimittaja päättikin sitten käyttää englannin omaa postilaitosta, Royal Mailia. Osoitetiedot paketissa okein kuten tähänkin asti mutta lajittelussa tapahtui sitten valitettava virhe. Vantaan sijasta paketti lähti Vanuatulle, tyynen meren saarelle. Paketti oli ollut matkassa pari viikkoa kun rupesin sitten toimittajalta kyselemään asiasta. Saivat selvityksen että jossain se nyt menee mutta ei ollut varmuutta missä. Toimittaja lähetti uuden paketin joka saapui muutamassa päivässä. Parin kuukauden kuluttua saapui sitten kateissa ollut paketti. Kaikki tavarat tallella, paketti avattuna useaan otteeseen ja sisällä useita selvityksiä avauksesta ja varmaan 20 leimaa eri maista ja postitoimistoista eteläiseltä pallonpuoliskolta. Paketissa oli vielä reikä josta kaikki kamat olis voinut ravistaa ulos mutta silti kaikki tallella. Tuplia ei tarvinnut palauttaa kun asiasta tiedustelin, kaikkia kovasti vaan nauratti.
   
 6. RB-440

  RB-440 1st gear

  Yhden sortin ihmesuoritus havaittu: Tavara tilattiin tukkurilta Matkahuollon kautta maanantaina ja tuttu Matkahuollon täti antoi paketin tiistaina, kun oli muuten käyntiä konttorilla.

  Perjantaina tuli postissa Matkahuollon logolla präntätty kirje, että pakettinne on saapunut, neljän päivän ilmainen säilytys kestää seuraavaan tiistaihin saakka. Perinteistä tekstaria tai puhelinsoittoa ei ole tullut vieläkään.
   
 7. Joe Hunt

  Joe Hunt Gearhead

  Toi suomalainen tyyli tuolla tullissa kyllä kyrpii niin ettei veri kierrä kropassa :mad:
  Rockautosta tulee paketti seurantapalveluiden säestyksellä parissa päivässä Suomen tulliin ja sitten alkaa noin viikon kestävä radiohiljaisuus "customs clearance" kunnes etanaposti tuo käteen lapun,jolla voit alkaa selvitykset ym.V..U! Voi asian tehdä vaikeaksi tämä meidän suuren kotimaan byrokratia.
  MUTTA,viime kerralla älysin käyttää tilauksessa(Rockauto) täppää "pay customs ..",tilauskaavake laski tarvittavat maksut n 0,5 sekunnissa ja paketti FedExillä kouraan erittäin jouheasti ILMAN tullivetkutusrunkkausta Suomen päässä - Suosittelen!Jää ainakin suomen "kiusa se on pienikin kiusa"-tullaustoimet veks.
   
 8. toyopet

  toyopet Gearhead

  Postissa kävi vähän sama homma. Viime perjantaina hain osapaketin, lauantai löin osat autoon ja maanantaina tuli postin lappu, että osat ovat noudettavissa.
   
 9. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Torstaina 15:04 otettu MH:ssa vastaan paketti ja samana päivänä 19:04 se olisi ollut jo noudettavissa.
   
 10. toyopet

  toyopet Gearhead

  Nyt täytyy kehujakin antaa postille.
  Tänään tunti sitten postinjakaja soitti, että onko meillä ketään kotona puolenpäivän aikaan vai voiko pakettia jättää esimerkiksi naapuriin tai äidilleni, joka asuu vähän matkan päässä. Hetki siinä juteltiin ja tajusin kysyä, että missäs se teidän lajittelupiste on ja sitten kävikin niin, että toivat suoraan sieltä tähän työpaikalle paketit, matkaa muutama sata metriä.
  Kiitos, näin asiakaspalvelu parhaimmillaan toimii.

  EDIT:

  mutta lähettäjä oli herännyt myöhään. Lähettäjän laittama viesti seurantakoodeineen tuli puhelimeen tunti sen jälkeen, kun paketti oli jo minun auton perässä. :lol:
   
 11. RB-440

  RB-440 1st gear

  Kuukausi sitten Matkahuollossa lähetetty paketti ei koskaan mennyt perille, eikä sitä löydy enää mistään.

  Tekevälle sattuu, mutta nyt saisi kuulemma täyttää korvausanomuksen. Tuo "anomus" vaan sen verran särähtää korvaan, että taitaapi lähteä ihan vaan lasku ilman sen kummempia anomisia.
   
 12. palontie

  palontie Gearhead

  Itella kuljettanut jo 7vrk varmaan vajaa 10grammaa painavaa kirjekuorta jossa olis mulle shimmiprikkoja ilmastoinnin kompuraan...
   
 13. RB-440

  RB-440 1st gear

  Täähän on kiva systeemi, luulisi että tavaran arvollakin jotain merkitystä olisi. Ainakin auton osien kilohinta kun tuppaa ylittämään kaikki muut arvometallit.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 64447.html
   
 14. El 60

  El 60 Gearhead

  Paketissa tietty lukenut päällä meripihkaa ja sterling-hopeaa :) Nyt on dösäkuskilla leuhka sormus.
   
 15. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  fed exin paketit tuli kirjattuna,liekö matkalla alkaneet häviämään.(suomessa ennenkin)
   
 16. soppa79

  soppa79 3rd gear

  Miksi ei kuljeta vakuutettua tavaraa???

  Pöllönen antaa neuvoksi, että arvokas rahtitavara kannattaa vakuuttaa. Kuljetuksen vakuuttaminen pitäisi selvittää vakuutusyhtiön tai yksittäisen kuljetusliikkeen kanssa. Matkahuollosta kyseistä palvelua ei ole tarjolla.

  – Matkahuolto ei kuljeta vakuutettua rahtia, Pöllönen sanoo.
   
 17. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead
  Mites onko se muuttunut, et posti ei korvaa jaettuna kadonneita paketteja vain kuljetuksessa vaurioituneet

  Eli jos rekassa putoaa lattialle niin siitä saa tapella korvausta, mut jos pate jakaa sen väärin niin ei ole postin ongelma se on jaettu ja vakuutus ei korvaa
   
 18. Hai

  Hai Gearhead

  Olisikohan siksi, että jos vakuutusyhtiö joutuisi korvaamaan jotain asiakkaalle, niin sitten se alkaisi tutkimaan MH:n mahdollista huolimattomuutta.
   
 19. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  ^^tarkoittanee varmaan jotta mh kautta ei ole mahdollista ostaa vakuutettuna lähettämistä. vidusdago se pöllänen tietää jos vainoharhaisena itte vakuuttaa tavaran...
   
 20. Mudracer

  Mudracer Gearhead

  Tilasin paattiin pikku osan, pari päivää ja tuli tekstari.
  Pakettinne on saapunut Taivassalon matkahuoltoon :rotfl: . Se on aabaut 60 kilsan päässä mun osotteesta :rotfl: .

  Yks hemmo lähetti jortaanin ja maksoin postin rappusille asti. Eilen tuntematon numero oli koittanut tavoitella ja tänään oli postilaatikossa lappu jossa olevaan puhnumeroon ei juuri nyt saada yhteyttä :mad: .
  Vittu jenkeistä kun tulee paketti rappusille niin ei kukaan soita etukäteen vaan postinais yllättää aina kalsongit jalassa pyllähtämällä sisään koputtamatta :rotfl: . Koiratkaan ei enää sano sille mitään kun ovat tottuneet :mad: .
   

Kerro tästä muillekin!