Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

  1. valpas

    valpas Gearhead

    https://www.posti.fi/palvelutverkossa/lahettaminen/#/?lang=fi
    Olen nykyisin käyttänyt tuommosta postin lähetysmenettelyä (just nyt oli huoltokatko)
    Pienin paketti maksaa 7,10 Euroa. (12x36x60cm)
    Enimmäispaino 35kg !!!!!!
    Omalla koneella kirjoittelee tiedot rauhassa. ja maksu verkkopankissa.
    Lappujen tulostus omalla koneella, tai ilmaseks postissa lähetystunnuksen perusteella. (Listalta voi tarkistaa, missä toimipisteessä tulostus toimii. Saas nähdä, toimiiko siwassa?)
    Paketin vähimmäiskoko: 3x15x25cm (ettei putoo kärryn rakosesta)!
    (Yleensä on sovittu maksu tililleni, niin sitten laitan menemään)
    Toimituspaikan osoitteen voi valita listalta.
    Ihan hyvä systeemi.
    Mm. se vastaanottajan puhelin numero pitää laittaa, jotta palvelun saa toimimaan.
     
  2. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Sehän onnistuu. 8vuotta sitten muutettiin rivarista tänne omaan taloon ja käänneettiin postit ja kaikki pelasi oikein siihen asti, kun rivarin seuraava asukas muutti eteenpäin. He tekivät muuttoilmoituksen ja sen jälkeen heidän ja meidän postit menivät heidän osoitteeseensa, Mikkeliin.
    Nieminen ja Savolainen, onhan ne kyllä niin lähellä toisiaan...
     
  3. dart -66

    dart -66 Gearhead

    • Lähetys on luovutettu vastaanottajalle.

      30.03.2016 klo 21:03

      Lahti, Ahtiala 15320

    • Lähetys on noudettavissa Postin noutopisteestä saapumisilmoituksella tai lähetystunnuksella. Pakettiautomaatista nouto vain lokerokoodilla.

      30.03.2016 klo 14:41

      Lahti, Ahtiala 15320

    • Lähetys on rekisteröity.

      29.03.2016 klo 15:46

      HELSINKI

    • Lähetys on saapunut kohdemaahan.

      25.03.2016 klo 11:55

      HKI VANTAA, ULKOMAANTERMINAALI 01000
    Jotain pielessä, kun Rockauton paketti rekisteröity Postin järjestelmään perjantaina, pääsiäispyhät välissä ja paketti kädessä keskiviikkona... Lähtenyt DHL:n kyydissä.
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitähän lie postilla käynyt [hämmästynyt hymiö]

    Paketti saksasta kuten olettakkin voi keskiviikkona kun keskiviikko aamusta tilattu ja torstai aamusta vantaalla
    Sit se yllättävä vaihe
    maisema reittiä sotkamon kautta eksytettynä tänään klo 13 aikaan kotiovella ja vielä soitti ovikelloakin [hämmästynyt hymiö]

    Siis ei postille tyypilliseen tapaan seisonut tätä päivää sotkamossa ja huomista matkalla jonnekkin lajitteluun, siellä sit seisonut maanantain ja tiistaina tänne ja keskiviikkona klo 16 jälkeen noudettavissa asiamiespostista
     
  5. GBS

    GBS 3rd gear

    Taitaa tuo posti toimia kuitenkin paremmin kuin tuo hemmetin ups. :mad:
     
  6. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Saas nähä montako päivää menee ennenku renkaat kotiutuu.
     
  7. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    Viikko meni renkaiden tulos. Piti viel hakee postista vaik kotiovelle tuonti. Ei ees soittanu et oonko kotona.
     
  8. M

    M Gearhead

    Osa DHL:n paketeista tulee postin kautta, osan jakavat itse tai alihankkija jakaa. Sekavaa...
     
  9. M

    M Gearhead

    On tuo Matkahuoltokin hieman outo. Paketin matka Porista Tampereelle kesti 4 arkipäivää, vaikka busseja kulkee useita päivittäin.

    Sitten kun menen noutamaan pakettia MH:n toimipisteestä, niin SVIDDU... Se on lähetetty johonkin SIWA:an... Ja oon ihan normi Matkahuoltoon pyytänyt.
     
  10. -rautis-

    -rautis- Gearhead

    Perjantaina klo 13 vein paikalliseen siwaan pikkutavaran economy kirjeessa(2lk 1,7e) alankomaihin matkalla,lauantaina puoliltapäivin tuli
    viestiä et tavara perillä.Ilmeisesti kusti polkee tuolla myös lauantaisin.
    Jos oisin lähettäny sen tohon lähinaapurikuntaan,se olis perillä vasta huomenna.:cool:
     
  11. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Lähettäjän pitää tietää mihin toimipisteeseen laitetaan..
    MH:lla hommissa vaikka minkälaista vajakkia ja tuntuu olevan ihan toimipisteestä kiinni miten suostuvat tavaran ottamaan kuljetukseen jne.
    Ja määräasema saattaa olla ihan joku muu kuin toivottu.

    Minä en saa MH:n paketteja tilaamallakaan Siwaan, vaan menevät väkisin "viralliseen" toimipisteeseen kotikylällä. ..Joka ei sitten laita saapumisilmoituksia muutamaan päivään tavaran saapumisesta, tai ole auki työssäkäyvän ihmisen liikkeelläoloaikoihin.:mad:
    Pakettien seurantakoodin mukaan olen netistä niitä vahtinut ja käynyt sieltä vinkumassa.

    Aiheuttanut tiskillä muutaman isomman hämmingin jo, kun olen tiennyt missä paketti on, mutta ne ei sitä löydä hyllystään.. Kukaan ei ole hoitanut paketin saavuttamista niiden järjestelmään.:mad::( Ainakaan yks tapaus siellä tiskin takana ei OSAA sitä tehdä..
     
  12. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Ei enää uskalla mitään ottaa muuhun toimipisteeseen, kuin siihen "oikeaan". Muuten seikkailevat pari-kolme ylimääräistä päivää maailmalla ja saa netistä katella viihteen vuoksi, mihin tänään kirjataan saapuneeksi. Ihan sama onko matkahuolto vai posti.

    Eniten on tullut viime aikoina lähetettyä ärräpaketteja, mutta niissäkin nostivat just hintoja. Kumminkin halvin tapa lähettää jotain pientä, joka ei mahdu kirjeenä.

    Asiat meni perseeseen maxikirjeen poistumisen myötä. Eikä pääse enää jättämään aamusin paketteja postin smarttiinkaan, kun S-marketit lyhensi aukioloja. Suomi nousuun. Suuressa osassa myynnistä postit maksaa enemmän kuin tuote.

    terv. pienen harrasteverkkokaupan pitäjä.
     
  13. Formula400

    Formula400 1st gear

    Ei tuossa postin kulussa ole kyllä hurraamista,ostin viime Maanataina korjaamokirjan Lempäälästä ja sovittiin että myyjä laittaa kirjan tulemaan Ouluun postin kautta, myyjä laitto viestin tiistaina että kirja postissa ja tänään tuli ilmoitus että paketti on saapunut.Tuo paketti ois varmaan tullut nopeammin vaikka mopolla tuomalla kuin Suomen postin kyydissä.
     
  14. stana

    stana 3rd gear

    Täällä toimii MH ihan hyvin, ei moittimista. Posti taas on hiukka hidas kun ärrällä on lähiposti, tiistaiaamuna paketti kokkolasta varkauteen jossa keskiviikko ip, saapumisilmoitus jo perjantaina kotona. Onneksi on seurantakoodi jolla sen saa aiemmin sieltä..
     
  15. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ei ku ne kamat kulkee yöllä ja kone lajittelee ne saapumis päivänä, eikä kuten seurannasta päätellen suomaliassa et huomenna huomenna
    Itelle tilasin tavaraa saksasta ja kun invoice oli valmis lähti tavara päivällä käsittelyyn, ja illasta lajitteluun seuraavana aamuna kuljetukseen ja oli suomessa perjantaina aamu yöstä.

    Perjantainahan sitä ei voi käsitellä aamusta vaan odotteli viikonlopun yli ja maanantai päivällä lajitteluun, tiistaina illasta kuorma-autoon ja keskiviikko illasta löysivät sen sotkamosta, noh torstaina se tosin tuli perille

    Mutta kun aikoja katteli niin erikoisesti oli et aamusta klo9 kirjattu sit odottaa seuraavaan päivään lajitteluun ja seuraavaan päivään illasta lähtee liikeelle jos paketti ei ehdi kulkea linjastosta niin et kykenisi aamusta kirjatutumaan ja illasta lähtemään, niin jossain vois ehkä parantaa tahtia
     
  16. Marklin

    Marklin Double Gearhead

    Toisinaan toimii melko lailla moitteettomasti; eilen klo 14.37 tilattu SWT:ltä Hämeenlinnasta osat ja tänään klo 12.59 tuli ilmoitus, että ovat noudettavissa täällä päässä postista.
     
  17. Huhankolli

    Huhankolli 1st gear

    Se on niin että noita lähetysluokkia on erilaisia. Us centeristä tilasin tavaraa, ja maksoin kotiinkuljetuksesta. No lähetysluokka (olisko a?) oli sellainen ettei kuskin tarvi soittaa asiakkaalle. Kun en ollut kotona, oli paketti mennyt ärrälle. Eli maksoin ihan turhasta.
     
  18. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Hullulta tuntuu välillä miten nopeasti tavara kulkee maailmalle...
    Työpaikalta sökähti erään italialaisen automerkin testeri. Viime viikon torstaina laitoin sähköpostia Giuliolle että hakekaa vehje ja korjatkaa. Perjantaina kuriiri haki paketin, ja tänään tiistaina kuriiri toi paketin takaisin puolen päivän maissa.
    Eli Jyväskylä - Italia - Jyväskylä alle 2 kokonaista arkipäivää (toki viikonloppu siinä välissä) ja siinä välissä Giorgio oli myös korjannut sen vekottimen, melko uskomatonta... o_O

    Sitten kun lähetät tavaraa Suomen sisällä... No näitä esimerkkejä on toki tullutkin jo monta sivua, mutta viimeisin osu eilen omalle kohdalle kun asiakas soitti ja kyseli missä v**ussa tavarat viipyy jotka viime viikon alussa tilasi... Postin ohjelmasta katsomaan, siellähän ne postissa on maanneet päivää vaille viikon mutta eivät ole viitsineet ilmoittaa, ja asiakkaan asiakas jo naama punaisena niitä osia odottanut kun auto seisoo korjaamon pihalla, ei hyvä...
     
  19. valpas

    valpas Gearhead

    Helkkari, toimihan se Siwaposti!
    Toki vartti meni, kun tyttö kyseli sähköpostilla toiselta ohjeita, miten etukäteen netissä maksetun paketin tarrat saa tulostettua (Ihan outo systeemi Siwapostin henkilökunnalle..... Nyt tietävät) .
    Suurin ongelma olikin se, että O olikin 0 (siis olikin nolla, eikä iso O-kirjain) eroa on vaikea nähdä, jos ei ole yhtä aikaa nähtävillä molempia. Ennen on ollut alussa kaksi kirjainta, ja sitten neljä numeroa. Kun tulee se ilmoitus sähköpostiin tai puhelimeen, niin pitää siinä kirjoittaa viereen malliks nolla, että näkee kumpi se oikeesti on.
    Postin aukioloaika piteni huomattavasti. Paketin saa jättää vielä ennen klo 23.
    Klo 21 oli minun takanani odottamassa kolme henkilöä. Päivällä on ruuhkaa enempi. Minä en joutunut yhtään odottamaan. Takana olevat vähän tuskailivat.
     
  20. pikkupiru

    pikkupiru Double Gearhead

    joku busines juttu siin oli.
     

Kerro tästä muillekin!