Postin ja Matkahuollon " parhaita" - topic

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja BRAKE DRUM, 16.9.2012.

 1. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Aikanaan kesätöissä tehtaan varastolla kertoivat, että joskus oli "tyhjänä" tullut junavaunu ollutkin täynnä ruumisarkkuja. Tyhjiä sellaisia kylläkin. Olisihan se herkemmälle kaverille saattanut olla vähän säpsäyttävä kokemus yövuorossa avata sellaisen vaunun ovi...

  Nythän Posti alkaa toimittamaan kotipalvelun virkaakin, joten eiköhän se vainajien "toimittaminen" tapahdu siinä sivussa ihan itsestään.
   
 2. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  Saa nähdä mitä jännää lähipäivinä tapahtuu, semmoisia on nyt nämä jutut olleet.
  Postitullin kautta pitäisi tulla paketti ulkomailta, niin ehkä huomenna on paketti Helsingissä, jos ennen joulua olisi meillä.
   
 3. mpower

  mpower Double Gearhead

  Tanskasta tullut juomapaketti olis nyt noudettavissa.Kieli pitkänä
  olen suupieliä liponut ja hakua harkinnut.4:ssä päivässä tuli!:p
   
  Herje tykkää tästä.
 4. ripatti

  ripatti 1st gear

  Rockautosta tilasin kamaa, tuli kolmessa päivässä hki vantaa kentälle, sen jälkeen dhl kuskasi sitä lentokentältä korsoon 8 päivää. Just.
   
  Roberto tykkää tästä.
 5. rb

  rb Double Gearhead

  ^ No mut tuleehan siitä matkaakin ainakin viisi kilometriä... :odwink:
   
  rane58, Nikuzai ja Jussi289 tykkäävät tästä.
 6. 1320

  1320 Gearhead

  Täällä sama vika, RockAutosta tuli kolme varaosaa tilattua Pickupiin. Jostain syystä kyseinen firma päätti tosin lähettää kaikki omina paketteinaan :odroll:. Joka tapauksessa tällä hetkellä olen siinä tilanteessa, että isompi paketti (syylari) tuli ekana, ja toisen pikkupaketin kävin tänään hakemassa postista.
  Tää kolmas pikkupaketti, joka on seurannan mukaan lähtenyt Helsinki-Vantaalta samaan aikaan sen toisen paketin kanssa seikkailee nyt sitten ilmeisesti jossain lentoaseman ja postin välillä kun siitä ei ole mitään kuulunut... :wc: Tästä toisena saapuneesta paketista tuli kuitenkin jo perjantaina lappu postilaatikkoon, että se on maanantaina noudettavissa.

  Pitää kyllä jatkossakin yrittää vältellä tilaamista RockAutosta, tai ulkomailta ylipäätään kun tää on näin hankalaa. Nyt oli pakko tilata, kun Suomesta ei osia löytynyt...
   
 7. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Mitä hankalaa siinä on? Kyllä se posti osaa hukata ne täältäkin tilatut...
   
  rane58 ja cdv70 tykkäävät tästä.
 8. 1320

  1320 Gearhead

  Eipä kotimaan sisältä tarvii tilata, kun käy suoraan tiskiltä hakemassa. Kyllä tän kyseisen tilauksen kanssa se postikulujen kanssa pelaaminen aiheutti jo verenpaineen nousua, etenkin kun postikulut pomppasi muutamalla kympillä sitten kun siirtyi maksamaan... Syylarin tullauskaan ei toiminut ihan niin kuin se olis voinut, vaan pari kertaa sai täyttää lomakkeen ennen kuin selvisi loppuun asti ilman että se Tullin sivu jäätyy, ja sit vielä tää postin sähellys kaupan päälle....:mad:

  Suosin edelleen kotimaista. Maksoi sit hieman enemmän tai ei, eipähän tarvii itse taistella ja jos sattuu tulemaan väärä osa, niin palautus on helppoa.
   
  rane58, viikinki75, esmi ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Olisko siellä Tullin nettitullaus sivustolla ollut jotain häikkää tai jotain, eihän siihen postitullaukseen mene normaalisti montaakaan minuuttia...vain vaaditut ja tärkeät tiedot pitää täyttää, mitä vähemmän laitat, sen parempi.

  Tarkkana tietty pitää olla ja jos jonkin laittaa väärin, peruutus "napilla" voit palata taaksepäin, mutta jos ryssit ja haluat vaikka muuttaa saapumisnumeron, niin vaatii tullin toimenpiteitä ennen kuin voit tehdä uudelleen.

  Ennen tuota nettitullausta oli todella kätevä hakea suoraan Postitullista lentokentän kupeesta, siellä oli helppo hoitaa asiat naamatusten ja pystyi epäselvemmänkin tullauksen hoitamaan, mutta säästösyistä lopettivat senkin :odcry:
   
 10. 1320

  1320 Gearhead

  Joo, tämä oli todella kätevä systeemi, muutama paketti tuli sieltä haettua ja homma toimi aina hienosti. Eikä tarvinnut jäädä odottelemaan kun Posti ihmettelee mihin se paketti pitäisi toimittaa...
   
 11. pikkupiru

  pikkupiru Double Gearhead

  lahest lähti ja hurrautti suoraan ohi kuopioon josta huomenna tai ylihuomenna on toivottavasti joroisis edellyttäen ettei käy varkaudes ja sit taas koukkaa kuopioon. Ihan sama mistä suunnasta lähetät ni ei alle puolen viikon tuu perille.
   
 12. pikkupiru

  pikkupiru Double Gearhead

  jaha. mun käsveska piti tulla Joroisiin, On Varkaudes 20km pääs postiautomaatis.
   
 13. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Daa...
  Eilen 9.30 tilasin SWT:ltä Hämeenlinnasta ja tänään 12.49 tuli ilmoitus, että on lähimmästä asiamiespostista noudettavissa.
   
 14. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Eilen 19 aikaan tilasin patjat jysk;istä ja tänään tuli ilmotus 15 aikaan, et tuotteenne on lähetetty teille

  Mietityttää vaan et kuin nopeesti se ois lähteny, kun blackfriday hidastaa lähettämistä

  Ny sit arvotaan et kauanko kestää suomen postilla niiden perille saaminen, ruottista ne on varmasti jo suomeen tullut
   
 15. Ana67

  Ana67 Gearhead

  Paitsi jos sattu luukulle se vanhempi rouvashenkilö joka nussi pilkkua ja urakalla... Muitten kanssa kyllä pääsi sopuun hyvinkin helposti.
   
 16. Aasi

  Aasi 3rd gear

  Elä jauha paskaa. Täällä ei oo ensimmäistäkään sollilaista postin palveluksessa. Piirit vaihtuu kyllä osalla jakajista välillä, se on totta, mutta pääsäntöisesti tietyt jakajat on tietyillä piireillä. Postit kyllä jaetaan mitä jaettavaksi asti saadaan, se että posti ei laatikossa ole kellolleen siihen aikaan kun asiakas sen haluaa ei välttämättä ole jakajan vika. Ylempänä ku päätetään että näin mennään niin sitte mennään niin...
   
 17. NonSenCe

  NonSenCe Gearhead

  paketin lähetys pakettiautomaattiin..

  jos onkin se puhelin numero väärin.. ei tule mitään ilmoitusta!

  ei tekstaria (tietenkään)
  eikä paperista postissa.

  se paketti todetaan postin toimesta ettei voida toimittaa ja sitten se näemmä viedään sinne "oikeaan" postipaikkaan /tai paikalliseen pääpostiin odottelemaan sitä hakijaa..

  hakijaa joka ei siis ole saanut mitään tietoa että se paketti on edes tullut kaupunkiin ja yritetty laittaa pakettiautomaattiin. ei tiedä että hänen puhelinnumeronsa on kirjoitettu lähettäjän toimesta väärin. eikä sitä myöskään saa tietää että se on siirretty postitoimipaikkaan. ei tiedä siis että paketin noutoaika on vain 7 päivää. ja että se laskuri lähtee siitä hetkestä pyörimään kun sitä ekan kerran yritetään laittaa postiautomaattiin. eikä edes 7 arkipäivää.

  paketti odottaa "väärässä" paikassa/ postissa noutajaa joka ei tiedä että se on siellä. pahimmassa tapauksessa ei tiedä että se on edes lähetetty kun oli tarkotus yllätykseksi tai lahjaksi.

  ......................
  "Lähetys on lajiteltu" tampere.

  "Lähetys on noudettavissa Postin noutopisteestä saapumisilmoituksella tai lähetystunnuksella. Pakettiautomaatista nouto vain lokerokoodilla"
  paikkana: oma postikonttori. (eli menikö se sinne pakettimaattiin vai ei?)

  "Saapumisilmoitusta ei voitu toimittaa vastaanottajalle. Vastaanottajan tiedot olivat puutteelliset. Lähetys on noudettavissa lähetystunnuksella."
  paikaksi merkitty: SSI 00000. eli mikäs tämä sitten on? pakettiautomaatin koodi? sinnehän sen piti tulla. tuolla aiemmin mainittu pakettiautomaatista nouto koodilla.. onko tuo se koodi? ei o.

  "Lähetys on edelleen noudettavana." ssi 00000. eli missä tää ssi on?

  ----------
  jos on sattumalta se JJFI koodi niin sen avulla voi sentään alkaa arvailemaan että pakettia on yritetty toimittaa johonkin.. tosin ensin tosin pääpostiin (jonne sen ei olisi pitänyt missään vaiheessa mennä, miksi se olisi siellä nytkään?) ja sitten tuohon erikoiseen koodinumeroon. paketin uusimmissa päivityksissä ei lue paikkaa missä se on.. pitää päätellä että se on tuolla kolme ilmotusta aiemmin mainitussa paikassa.
   
 18. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ai et ne sol;lin suomussalmelle postin jakeluun auki olleet paikat oli kusetusta?
  En yhtään kyllä epäilekkään.


  Ainakin mulle on postinjakajan toimesta sanottu, et tympeintä on ettei ole aina omaa jakopiiriä vaan ne vaihtelee
  Mutta myönnän kyllä et on voinut olla sairauspaikkausta tai muuten sattunut siirto sille hetkelle ja jakajalla ollut käsitys tai samaan aikaan on voinut olla puhetta et piirit alkaa vaihtumaan

  Kuitenkin ollaan puheiden varassa tätä asiaa käsittelemässä


  Ja sen tiiän ettei se ole sen reittinsä tuntevan jakajan ongelma ollenkaan, jos postia ei vaan tule kajaanista jaettavaksi tai se on lajiteltu väärin
  Mutta aina aloittelevilla on ongelmia ja maakunnassa ei taida kuitenkaan ne reitit olla helpoimmat jos jonnekkin hossaan jaellaan ja posti on käännetty vaikka perikunnan omakotitalolle jolla ollaan viettämässä hiihtolomaviikkoa.
   
 19. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  palautus on helppoa,esim gm laturi.latasi liikaa,pyysin et lähettää säätimen niin vaihdan itse ja sillä selvä,ei käy ,pitää lähettää laturi testattavaksi ja vain yksi firma kuulemma hoitaa takuu jutut,jono yli kk,voi vittu,otanko töistä lomaa kk,maksoin itse 30 uudesta säätimestä niin sain äkkiä toimimaan.syyläri vantaalla rei-itetty,sposti usaan.meni vartti kysyivät otanko rahat takaisin vai miten,vastasin et syylärin tarviin,laittoivat uuden,meni muutama päivä,ac kenno oli väärä ,ei johtunut minusta eikä toimittajasta,oli tehty tehtaalla sekoitus,lähettivät toisen ja ei tarvinnut toista palauttaa.toimiipa huonosti takuut usassa.suomessa aletaan etsimään syyllistä ja kaiken huipuksi maksullinen numero .
   
 20. Aasi

  Aasi 3rd gear

  Siihen paikka hommaan en viiti alkaa kantaa ottamaan, en muuten ees muistanu että niitä oli haussa :D oli ehkä vähän turhan räväkkä tuo mun aloitus, syytetään aamuäreyttä ja maanantaita.

  Kaikilla ei varsinaisesti ole omaa piiriä, osa kuitenkin pääsääntöisesti ajaa tiettyä reittiä ja tekee tiettyjä hommia. Lomien aikana ja sairastapauksissa sitten saattaa muuttujia tulla, esim mulla on kaksi reittiä mitä yleensä jaan ja välillä oon paketin jaossa ja ryhmänvastaavaa tuuraamassa.

  Reilu vuosi sittenhän täällä kävi myllerrys ku lajittelu menetettiin ja reittejä meni uusiksi, ja toki se on alussa kahtelussa kun uusi linja opetetaan. :)
   
  Nikuzai tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!