Postin/Tullin käsittelyajat

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja 67_Camaro, 5.5.2020.

 1. 67_Camaro

  67_Camaro 2nd gear

  Moro!

  Kuinka nopeasti porukalla on viime aikoina kestänyt postin/tullin käsittely? Eli kuinka nopeasti siitä kun olette postitullanneet paketti on lähtenyt Hki Vantaalta kohti kotia?

  Itsellä USPS paketti Jenkeistä tuli tullipostiin viime TO aamulla, tunnin sisällä siitä olin tullannut ja maksanut postin käsittelymaksun. Seurantaan tuli heti merkinnät tullauksesta ja käsittelymaksun maksamisesta, mutta siitä lähtien ollut parkissa Hki Vantaan ulkomaanterminaalissa. Perkele.
   
 2. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Minulla DHL kautta usa paketti kans ollu viime viikosta lähtien jumissa Suomessa tullauksen takia....
   
 3. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Fedexin kautta tuodessa, tullauspäätöksen kun olen lähettänyt viiteen viimiseen pakettiin liittyen parin-kolmen viikon sisään niin samantien on vapautetttu sisäiseen rahtiin ja käytännössä seuraavana päivänä nakattu käteen kotosalla.
   
 4. Poni -69

  Poni -69 2nd gear

  Mulla sama, 27.4. tullasin ja maksoin, käsittelymaksun kans. Sama homma, heti seurannan mukaan kaikki maksettu ja sen jälkeen jumi. Laitoin spostiaki viikonloppuna tullipostiin, kaikki Ok, ota yhteyttä postin asiakaspalveluun. No sain yhteyden postiin, joo täällä kaikki Ok, hän ilmoittaa huolintaan että paketti liikkeelle. Tämä oli maanantaina 4.5. Tänään sitte sain huolinnasta spostin:
  Ja heti alko seuranta päivittymään..

  Hei,

  Teknisen ongelman takia lähetys ei ole vapautunut kuljetukseen. Vapautamme sen pikimmiten. Pahoittelut viivästyksestä.

  Ystävällisin terveisin/ Best Regards

  Posti Oy
  Huolinta
  Siipitie 9
  01530 Vantaa
  puh 020 451 5900
  huolinta@posti.com
  www.posti.fi
   
 5. Jotain mätää tuntuis nyt olevan tuolla tullissa kun paketit jumittaa
   
 6. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Joku tulppa tuntuu olevan tullausrajan allekin jäävissä paketeissa. Seuranta kertoo pakettien lähteneen helmi- ja maaliskuussa, mutta mitään ei näy, ei kuulu.
   
 7. T5

  T5 Gearhead

  Hyvin lähti viime torstaina Venäjältä tullut paketti samana päivänä etiäpäin, kun oli maksut maksanut Postille ja Tullille.
   
 8. sbc350

  sbc350 Gearhead

  Fedexin kautta rockautosta tullu ihan jees paketit, ehkä päivän viivästys tullauksen jälkeen toimituksessa kotiovelle
   
 9. 67_Camaro

  67_Camaro 2nd gear

  Tilannepäivitystä !

  - Soittelin tänään aamusta postin asiakaspalveluun, 20min kuunneltuani jonotusnauhoitetta jossain vaiheessa tuli optio jättää soittopyyntö, siinä kohdassa painoin luurista 9 ja veikkasin että eivät soita takaisin ikinä...
  - n 15min ja soittivat takaisin! Kerroin tilanteen, pahoittelivat asiallisesti, toimittivat että kiirettä on ja voipi olla että on vähän ongelmia saada paketin luovutustietoa eteenpäin huolintapuolelle, ihan kuin aiemmassa "Poni -69":n kommentissa. Tämän lisäksi kommentoivat että heillä taitaa olla vähän haasteita myös tuon postin palvelumaksusysteemin toiminnan kanssa...
  - Sanoivat että lähettävät viestiä huolinnalle että mun paketti on ok luovutukseen eteenpäin
  - Tästä jokunen tunti ja tracking alkoi taas elämään, nyt on paketti lajiteltu ja arvioitu saapumisaikakin ilmestynyt

  Sellaista, pakettia odotellessa.
   
  Poni -69 tykkää tästä.
 10. CCZ28

  CCZ28 3rd gear

  Eilen sain paketin, noin viikon myöhässä.....
   
 11. MJF

  MJF Gearhead

  Tiistaina kahden aikaan iltapäivällä tullasuin yhden usps paketin, tämä keskustelu avattiin muutama tunti myöhemmin :D Koko ilta ja seuraava päivä tuli seurattua seurannasta mitä tapahtuu. Tavallisesti ilmoitus on tullut heti että on vapautettu tullista. Tällä kertaa meni reilu vuorokausi, torstaina oli paketti perillä. Eli vuorokauden viivästys tuli aikaisempaan tullissa. Paketti itsessään reissasi Arizonasta Japanin kautta Suomeen, sellaisia lenkkejä ei ole ennen tehnyt.
   
 12. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  90% tai enemmän rahtia matkustajien ohessa kuskaavista koneista on pitkäaikaisparkissa. Aliexpressin tavaroitakin saa näemmä odottaa pitkään.
   
 13. MK1

  MK1 Gearhead

  samaa tarinaa kun muillakin,viime tiistaina tilasin ja fedexin mukaan olis nyt ke täälä,mutta usps onkin toinen juttu,25.4 jääny paketti makaamaan illinoisin keskukseen eikä liiku mihinkään,aski piti olla kasassa jo...
   
 14. Herje

  Herje Gearhead

  USPS paketti maannut seurannan mukaan jo 15.3 lähtien Chicagossa :wc:
  Taas nuukuus kostautui.
  Piti jo tilata samat osat Moparshop.de kautta ja sieltä tuli viikossa.:lol:
   
 15. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Ollu viimesen 10v tasaisen varmaa sekoilua posti-tulli akselilla million milläkin tekosyyllä…
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 16. Slant Sickness

  Slant Sickness Gearhead

  Olipa kerran tullipostilaisilla siakaskysely käynnissä. Etukäteen oli ehkä parhaimman näköinen tullipostilainen lentopostin pihalla vastassa kun sinne ajeli aamukasiksi, jolloin paikka aukeni. Sisällä ei sillä kertaa tullut ainutta kertaa komentelua "mene ensiksi tuonne luukulle jne" vaan ihan miltä tahansa luukulta sai palvelua ja hymyn. Ja homma rullasi joutuisaan, ei tarvinnut jonottaa tai odottaa. Ja lopuksi se ulkona vastassa oleva kyseli kaavaketta samalla ruksien "minkälainen oli asiakaspalvelukokemuksenne".

  Oli tuolla kertaa vähän semmonen fiilis kun Sleepy Sleepersien Putkabileet -kappaleessa.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 17. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Gearhead

  Se paikalla käynti oli aikanaan hienoa. Ei sen perus "palvelun" takia, mutta ainakaan posti ei päässyt sekoilemaan pakettien kanssa. Töistä lähtiessä tai ruokatunnilla kävi noutamassa paketit. Parasta oli kun alkoi nettitullaus mahdollisuus, niin tullasi sen valmiiksii netissä, sitten kävi vain noutamassa sen paketin. Nopea homma, helpoin vaihtoehto minule.

  Toki ei se kaikille sovi ja nykyaikasen tasapuolisuuden nimissä on hyvä että kukaan ei sieltä nouda ja vantaalaisen paketti kestää tulla kentältä 10km saman ajan kuin sodankylään hevosella.
   
  Gary Grand tykkää tästä.
 18. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Ny alkaa v-t-t-a-a.. Olen vartoillut Ponun vaihteensiirron vaijeria jonniin aikaa. Tilattu 5.4.2020 . Toimitus ok ja viimeinen havainto seurannasta 16.4. kun oli lähtenyt kohti vanhaa mannerta. Sitten ei mitään. USPS:n kautta matkustaa. Toimittaja ottanut yhteyttä USPS:ään.

  Meiltä ei näemmä pystytä hoitamaan kuin lähtevää postia... näin oli posti ilmoitellut USPS:lle

  Finland – 3/23/2020
  "Finland’s post advises that it will only be able to transport outbound mail destined for the following countries, with delays to be expected due to limited capacity:

  All EU countries, with the exception of Cyprus, Greece, Ireland, Malta, Slovakia, and Spain.
  Australia, Canada, China, Israel, Japan, Norway, Russian Federation, Serbia, Switzerland, United Kingdom, and the United States.

  Finland’s post is declaring a situation of force majeure and suspending acceptance of mail items destined for all other countries until sufficient transport capacity becomes available. Transit mail cannot be accepted to any destination country unless subject to a bilateral agreement
  ."
  jotta näin.. ja tätä en löytänyt posti omilta sivuilta.
   
 19. Herje

  Herje Gearhead

  Ihan ei täysin Lontoo taivu, mutta tarkoittaako tuo että eivät jaa ulkomailta tulevia paketteja?o_O

  Itellä on ollu jo 15.3 asti tulossa usps kautta osia ja lukee seurannassa että matkalla.:confused:
   
 20. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Taitaa käytännössä tarkoittaa että paketti odottelee lähetyspäässä postireitin avautumista...
   
  Herje tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!