Power Stroke 6.0

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja pimeroolis, 22.1.2012.

 1. Crea

  Crea 1st gear

  Onko automaattivaihteiston öljyn vaihdossa jotain erikoista? Suodatin ja uus tiiviste ois oottamassa hyllyssä. Paljonko öljyä vaihtuu? Onko turbiinissa roppu? Kyseessä toi 5 pykäläinen. Kuinka usein vaihdatte?
   
 2. Janne76

  Janne76 3rd gear

  On täällä tästä ennenkin keskusteltu, ohjekirjan mukaan vaihto 30000 mailin välein, filtterin patruunan vaihto sieltä auton etupäästä. Toiset vaihtaa sieltä öljypohjastakin sen imusuotimen, mutta huolto-ohjelmaan se ei kuulu.
  Vaihtuvan öljyn määrä on tosin vaan puolet kokonaisesta mitä tulee tulpan kautta ulos, vajaa 10 litraa...
   
 3. Crea

  Crea 1st gear

  Missäs tuo patruunafilsu on? En oo ainakaan huomannut vai onko vanhempien vuosimallien suodatin. Öljypohjan aattelin puottaa pois ja vaihtaa sen ison filtterin sinne. Huolto ohjeet kyllä löytyy workshop manuaalista eikä sielläkään patruunaa mainita. Tekemällähän nämä jutut selviää viimestään :D
   
  Janne76 tykkää tästä.
 4. Janne76

  Janne76 3rd gear

  2003-2007 malleissa on toi suodatin siellä etupuskurin takana jäähdytinkennojen vieressä oikealla. Mutta sullahan on tosiaan uudempaa mallia toi auto...
   
  Crea tykkää tästä.
 5. Subbe99

  Subbe99 3rd gear

  Mietin tuossa, että jännä juttu miten moni harrastaja pistää kätensä p@skaan, vaikka olisi vastaavia autoja saatavilla alan harrastajilta samaan rahaan ja vieläpä kunnossa olevia, joihin on uhrattu aikaa ja rahaa. Omaa katiskaa olen yrittänyt myydä vaihtelevasti ja naurettavin tarjous oli viime suvena 15 tonnia. Ei tunnu kelpaavan kiesi, jolla päästelty vain 110tml ja koneellakin 40 tonnia. Etuperä rempattu 4 tonnilla, fixattu ja paranneltu sieltä täältä, jne. Toki jokainen valitsee oman via dolorosan. :)
   
  Tonto75 tykkää tästä.
 6. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Joo, tässä lienee samanlainen juttu. Muutamia tippoja tasaisesti, joten en panikoi vielä.. Mittatikusta päätellen öljyä on vielä riittävästi.. Ehkäpä jopa liikaakin, koska kylmänä myös mittatikun H-alue on hieman öljyssä. Liika öljyhän voi kuulemma tulla vähän tiivisteistä läpi.. Pitänee katsoa, voisiko tuota öljyä imaista hieman pois pumpulla tuon mittatikun putken kautta, niin voisi varmistua, että onko liikaa.

  Käytin vehkeen kaikkien nesteiden vaihdossa liikkeessä ja ainakin laskussa oli oikea öljy, Mercon SP.

  Jäähdytinnesteenä on Motorcraftin Gold.
   
 7. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Kyllä siinnakin autos pitais ol see patruuna siinnä apumiehen puolen etukulmassa. Mahdollisest sellainen[​IMG]
  kun kerran on 5R110 loota. Ja siinnä sisällä sellaine pienen vessapaperinrullan näköinen suodin. [​IMG] On sit pay-pass tyypinen eli jos tukkeutu, päästä öljyt ohi. Ite vaihdoin öljyt ns läpipesun sydeemilla. Siinnä menee tietya hieman öljy hukka, mut saa ehkkä sit suuriman osan vaihettu.
   
  Muokattu: 9.3.2016
  Crea tykkää tästä.
 8. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Älä nyt, kyllä iso auto pitais tuoksukin vähä [​IMG] Noh kai ne männät jumita siel, hommat uuden sarjan ja sit otat työn alla ja taas mennän [​IMG]
   
 9. Crea

  Crea 1st gear


  Täytyypä tutkia asiaa. Tämä patruuna filsu löytyy siis jostain öljynlauhduttimen juuresta erillinen veto? Seurasin vaan laatikolta meneviä letkuja öljynlauhduttimelle eikä siinä ollut mitään. Youtubessa viteoita kyllä aiheesta. Illalla meen auton alle etsiin uudelleen :)

  Tämä automaattilootan filtteria asia onkin nyt hyvä saada selville ennen kuin tekee mitään.

  Öljyt on ollu tota Valvolinen max lifeä. Täyttää speksit ja hyvin kyllä pelaa. Plussaa myös helppo saatavuus, kun motonetistä löytyy.

  Ainakin tuo laatikon sisänen filtteri on muuttunut 2007-2008.


  WIX 58180 suodin on 2008-2010

  WIX 58624 suodin taas 2003-2008

  Nämä tiedot rokkiautosta. Kuvissa tuo uudempiin sopiva on isompi. Kuvat ei kyllä aina pidä paikkaansa...

  Hyvä että tuli keskustelua ni tulee ihmeteltyä tarkemmin.
   
 10. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Juu, nii se vissi muutuikin siinnä 07-08 välis toi suodin juttu. Toi narukelä yhdisteti sen sisäisen suodimen kans. Jos ei sitä siel linjastos ole, sit see on siinnä laatikos sisäl, sen ison suodimen kans samas. Mita öljymerkki sulla siinnä mitatikun päähen on merkattu? Ite olen jääny merkkiuskolliseks. Eli käytän Motorcrafti öljyä seka suodinta. Niiten saatavus on suht hyvä jos vähä viiti ennakoi. Eika ole sen kallimpia. Kattelin kans sitä max life mut mua jäi epäilyttä see että täyttä kaikki specsit että Dexroni että Merconi kaikki eri merkit. Mut kun lukee sen laatikon vaatimuksia, sit ei etes muita Mercon tuoteitä saa käyt kun SP. Kun sen laatiko erikoisuus on sähköiset solenoidi. Noh ota sit täst selko [​IMG] . Mut jos see pelaa, mikas siinnä.
   
 11. Janne76

  Janne76 3rd gear

  Ihan asian vierestä, onkos täällä Foortti ja muiden jenkki kuorkkien harrastajien kanssa järjestelty joskus jottain meetinkiä? Kokoonnuttais vertailemaan kalustoa tai jotain...
   
  Tonto75 tykkää tästä.
 12. Crea

  Crea 1st gear

  Tikussa on mercon LV ja kyllä tuolla jenkki foorumeilla on aika paljon juttua valvolinen käytöstä. Suurin ongelma näissä taitaa olla ettei huoltoja tehdä. Sillon kaikki hajoaa.
  Mut jos helpommin sais tota alkuperästä öljyä ni sitä kyllä laittasin kans.
  Joku tapaamis hässäkkä ois kyllä hauska. Alottelevana harrastajana kiinnostas kyllä.
   
 13. Crea

  Crea 1st gear

  Ei sieltä patruunaa löydy, täytyy se uskoa. Filtteri on vaan lootan sisällä.
   
 14. Janne76

  Janne76 3rd gear

  Se on ehkäpä ollu jonkinlainen lisävaruste, vuosimallista riippuen, koska omassa ohjekirjassanikin lukee patruunan vaihdon kohdalla "if equipped", eli löytyy jos löytyy....
   
 15. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  http://www.jagclub.net/keskustelu/viewtopic.php?t=5123 [​IMG] [​IMG]
  Toi LV korvas SP, mut ei olnu niin hyvää kun luultin, kuulema tuotu SP takaisin käyttöön.
   
  Tonto75 tykkää tästä.
 16. Tonto75

  Tonto75 2nd gear

  Jees jees, nyt rokkaa kun herkisteltiin!
  Eivät olleet jarrumännät bakeliittia, olisko kelpo myyjäkuoma vaihtanu satulat sitten vai mitä taikasauvaa lie heilauttanut.
  Ja olikin molemmat puolet jumissa hiukan, pilotin puoli vähän pahemmin.
  Jotain se reparoitsija smirklaili satuloita (ei siis rälläköinyt!) ja tunki öljyä mäntien luikasteeksi. Ehkä ei kuitenkaan paloille ja levyille. :rolleyes:

  Vaan pimeroolis, sie kun oot kunnostautunut kuvien laittamisessa tänne foorumille niin auttaisitko aasia (vai aaseja?) kun ei vaan VIELÄKÄÄN löytynyt sitä diesel-/vesiseparaattoria ja tyhjennysproppua. Siinä silmäili kaks pitkän linjan automekaanikkoa ja minä sähläsin lisäks ja ei löytynyt. :eek:
  Tiedän juu että about kuskin paikan alla, runkoputken kupeessa tjsp.
  Varoitusvalo ei pala, olis vaan ollu yksin tein hauska lorotella sieltäkin vedet pois kun auto oli nosturilla.
  Liekö Excursioneissa sijoituspaikka sama kuin avolavoissa?
   
 17. Janne76

  Janne76 3rd gear

  [​IMG]
  Alkuperäinen aukeaa kuusioavaimella, jos vaihdettu kätevämpi tulppa niin aukee sormin.
   
 18. Tonto75

  Tonto75 2nd gear

  Hyvä hyvä, kiitos!
  Laitetaan korvan taakse.
   
 19. Tonto75

  Tonto75 2nd gear

  Ei ole näkynyt tässä vuoden aikaan mitä olen täällä pyörinyt, mutta kannatan ehdottomasti ideaa. \,,/ \,,/

  Pitäs väsätä joku polli missä kyseltäisiin yleistä kiinnostusta.
   
 20. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Tapahtumat -osion puolelta kun laittaa hakuun US Truck Meeting, niin huomaa, että viime vuosina puolen vuoden välein järjestetty meetinkejä. Viimeisin lienee ollut viikko sitten..?

  Kesän meetinkiin olisi tarkoitus lähteä, jos auto kunnossa.. ;-)
   
  Janne76 ja Tonto75 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!