Power Stroke 6.0

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja pimeroolis, 22.1.2012.

 1. smgt

  smgt 2nd gear

  Ei taijja eero enää järjestää kun joutuu mökin itse maksamaan vähäisten osallistujien takia.

  Ite on kolmesti kainuusta ajanu nuihin turisemaan ja hauskoja reissuja ollu. Harmi ettei nykyään harrastajat liiku lähikauppaa kauemmaksi...
   
  Tonto75 tykkää tästä.
 2. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Nyt oli ilmeisesti ollut vähän porukkaa.. Oliskohan ajankohta vaikuttanut? Aika monella hiihtoloma tuossa kohti ja tämän takia perhereissua tms. En tiedä.. Aikaisemminhan talvimiitinki oli järjestetty helmikuussa..?
   
  Tonto75 tykkää tästä.
 3. Tonto75

  Tonto75 2nd gear

  Menköön samaa jatkumoon näiden huomaamattomuus kun ei tänään sitä separaattoriakaan löydetty..

  Jos jotkut viitsisivät Pohjois-Karjalaan ajella (Outokumpu) niin mulla olis täällä kohtuullisen kookas rintamamiestalo jossa riittää lattiapinta-alaa muutamalle Voortiukolle (ja -akalle) ja lähistöllä on sitten useampikin lomakylä.

  Missäs tätä keskustelua jatkaisi? Siellä US Truck Meeting-ketjussako?
  Vai täällä?
   
  Eskobastion tykkää tästä.
 4. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Lisaan siihen Janne76 kuvalle viel sellaisen Billin videon ite päästän siit tyhjennyspropust naftan poies ennen kannen avaamista [​IMG]
   
  Tonto75 ja Janne76 tykkäävät tästä.
 5. Crea

  Crea 1st gear

  Muokattu: 10.3.2016
 6. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Hyvää juttu kun asiat selvia. Sit on varma öljytilaavuuskin kasvanu. Toisalta enempä töitä on sen kans, kun öljyvaihdon yhteytessä joutu joka kerta pohjan irrotama. Mutta sitä ei sit tarvi taas kovin usean tehtä.
  Omas autos kans täyty perehtyä jarruin. Kun on olnu avamattomia siitä saakka kun ostin sen auton, eli ainakiin 5 vuotta. Nyt on alkanu männät vähä jumita. Palois on pintaa viel riitavast, kun edellinnen jenkiomistaja oli laitanu paikalle jotkut kevlaripohjaset jarrupalat, mitka ei meinaa kuluu ollenkaan. Ja pysy vanteetkin puhtaat, kun niistä ei irto sitä musta pölyä. Ja on rupenu etupää jarrut vähe vatkama kans. Uudet keraamiset palat ja siihen soveltuvat levyt tilattu. Laitan ilmeiset alkuperäiset uudet bakeliitimännät..., tai noh sitä katotaan viel. Jarruneste on kans määrä vaihta. Alkuperäinen on DOT 3, meinaan pist kuiteenkiin DOT 4 vähintään. See täyty tehä silloinkiin, kun vaihtaa metalliset männat tilalle, DOT 3 kuumankestavuus on huono. Sita miitin asja kannata harkit, mikapa ettei.
   
 7. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Eiköhän se kannata jatkaa tuossa US Truck Meeting-ketjussa, niin näkyy helpommin muidenkin merkkien harrastajille. Pelkillä 6.0 Powerstroke-harrastajilla voisi osanotto olla aika pientä.
   
 8. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Ford-miestä koetellaan nyt siten, että kabiiniin tulee vaaleaa savua tuulilasin vasemman reunan ja kojelaudan välistä/tienoilta ehkä ilmastointikanavasta. Aluksi alkoi eilen pienenä omituisena hajuna ja tänään tuli sitten visuaalinen elementti mukaan.. Mitään tietoa mikä voisi olla kyseessä?
   
 9. Janne76

  Janne76 3rd gear

  No perkule, toi on kyl vaikee. Jos olis tullu oikealta puolelta niin olis luultavasti lämppärin puhallin, mutta vasemmalla puolella voi olla jotain ikävämpää kun siel on toi sulakerasia.
  Valokatkaisiakin voi kärytä jos on ryöstetty sieltä jotain valovirityksiä. Noi on kyllä molemmat melko alhaalla mut kai se savu ylöspäin nousee...
   
  Eskobastion tykkää tästä.
 10. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Joo, lämmityslaitteen kenno tarkastettu ja ei näytä olevan vuotoa, siisti kenno ja se laatikko, jossa se on, on pohjalta kuiva.

  Pitänee ottaa tuota sulakerasia/junction box pois paikoiltaan, niin näkee, onko sen takana mitään.

  Jos ei tuolta löydy, niin sitten onkin mielenkiintoista.. Periaatteessahan tuonne vois tietenkin konetilan puolelta tulla läpivientiaukoista vast jotain..?
   
 11. Eskobastion

  Eskobastion 1st gear

  Jep. Tulikin mieleen, että olin nähnyt tuolla sulakepaneelin alla jonkin katkaisijan. Merkinnöistä päätellen valojen korkeudensäätömoottoreille. Katkaisijan ja johtojen liittimet olivat menneet oikosulkuun osuessaan johonkin jalkatilan vasemmalla puolella olevaan metallinpalaan.

  Olisi pitänyt älytä poistaa tuo katkaisin käytöstä heti auton saatuani, koska se lienee mennyt oikosulkuun jo edellisellä omistajalla..

  No säästyipähän rahaa ja voi ostaa uudet iskaria ja puslaa alustaan. Viikonloppuna ymmärsin mitä death wobble tarkoittaa.. ;-)
   
  Janne76 tykkää tästä.
 12. Janne76

  Janne76 3rd gear

  Siellähän ei ole mitään ketjua vielä kesän meetingille, ovat aina tehny uuden ketjun joka tapahtumalle. Nyt vaan Tonto75 aloittamaan uutta ketjua...
   
 13. smgt

  smgt 2nd gear

  Ei muutaku omaa meettinkiä pystyyn. :cool:

  Tota eeron miittinkiä koitettiin facebookissaki joka kerta pickuppi ryhmässä mainostaa mutta vähäseksi sielläki mielenkiinto jäi.
   
 14. Tonto75

  Tonto75 2nd gear

  Mulla sitä edelleen puuttui täppä tuolta asetuksista eikä ole meiliin tullut ilmoituksia viesteistä joten vähän myöhässä tulee tää.

  En ole kovin innokas rupeamaan "järjestäväksi tahoksi" ainakaan isomman tapahtuman osalta.
  Lie sitten laiskuutta, joku toinen voisi syyttää "kiireitä". ;)
  Ja taloudellista riskiä en viitsi ottaa, ikävää jos joku on jäänyt tappiolle.

  Toisaalta, eipähän topicin aloittaminen hirveästi vaatisi. (On taas savolaisella comme ci, comme ca - tilanne, heh..)

  Itse tuossa joku viesti taaksepäin mainostin tätä Outokumpua, josta löytyy lähistöltä edullista majoitusta. Joensuuhun matkaa 40 km. Ja muutama sopii kyllä meillekin.

  Mikä lie tuo kyseinen Facebookin pickup-ryhmä?
   
 15. smgt

  smgt 2nd gear

  Pickup Trucks Finland nimellä löytyy.
   
 16. Tonto75

  Tonto75 2nd gear

  Kiitoksia, sielläpä jonottelen että hyväksyttäisiin ineen!
   
 17. Janne76

  Janne76 3rd gear

  Tämmönen probleema olis: Akut kolme vuotta vanhat (Vartat 74ah/680A), käynnistysampeerit uutena 680, mutta toisessa nyt enää 500. Kun auto ajamatta kolme päivää niin lähtee juuri ja juuri käymään, päivittäin startattuna lähtee hienosti. Lataa kyllä kunnolla ja ottaa virtaa vastaan.
  Orkkis Motorcraftit oli 850A käynnistysampeereilla, mutta jouduin tyytymään näihin pikku Vartoihin kun kaikissa tehokkaammissa akuissa navat väärinpäin. Orkkis akuille kävi aikoinaan kyllä samoin, eli toisesta hävis tehot, startin puoleisesta.
  Nyt harkinnassa Exiden EB788 akut joissa olis 850A käynnistysvirta, mutta onkohan vika autossa vai kestääkö akut vaan sen kolme vuotta?
  Onko kellään kokemuksia tai neuvoja?
   
  Muokattu: 28.3.2016
 18. Crea

  Crea 1st gear

  Vielä riittää virtaa hyvin ainakin 2009 vuosimallin orkkis akuissa joten kyllä niiden pitäs se 6 vuotta vähintään kestää. Tietenkin jos on joku lisälämmitin niin sitten ne varmaan loppuu jo aijemmin. Kokemuksia on mersun akkujen kestävyydestä kun webasto oli. 2 vuotta ja oli aina vaihto kunnossa. En tiedä kyllä miten se niin nopeaa akun söi. Bosch agm akku oli ja se ei kyllä kestäny.
  Lataako millasella virralla? Eikös sieltä aluksi pitäs tulla jotain 14.1V ja sit joku 13.8V kun tasaantuu?

  VCM 2 pystyy kattoon tuon lataussysteemin kunnon. Pitäski koittaa omalla autolla mitä se kertois.
   
 19. Janne76

  Janne76 3rd gear

  14.0 v on lataus heti kun hehkut sammuu, myöhemmin ton 13.8 v.
  Autos ei oo lisälämppäriä, mutta alkuperäinen varashälytin löytyy, mahtaako imee paljon virtaa?
  Huoltohistorian mukaan eka omistaja vaihdattanu kolme vuotiaat akut uusiin, niillä kun jenkkiläs toi vaihtotakuu 36kk.
   
 20. pimeroolis

  pimeroolis 3rd gear

  Ei kestaa yli kolme vuotta ne tarvikeakut niisä diisseleissä. Ja älä leikki niiten kans, saatat satut FICM modulia. 13,8V on ihan hyvää latausvirtaa. Muist ostaeassa napaisuus. Omas autos Boshin S4 tyypiset eli siniset, pikkasen joutu muokama alakiinikeitä ja kuskinpuolisen ei sopii see suojakansi enä paikoille.
   

Kerro tästä muillekin!