pressutalli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja oldsmobile_83, 27.5.2010.

  1. Riuska-Petteri

    Riuska-Petteri 3rd gear

    Itsekkin hommasin pari kuukautta sitten Joren 3x6 teltan. On jämäkän oloinen runko ja pressu (500g/m2) ja uv-suojattu. Tosin hinta on tällä hetkellä 515.- euroa.
    Viime talvena oli käytössä Honkkarin teltta, jonka pressu ei kestänyt vuottakaan, kun myrsky repi palasiksi. Lisäksi Honkkarin teltan hitsaukset ovat pieniä räkäisyjä, jotka eivät kestäneet tuulen aiheuttamaa jatkuvaa nitkutusta. En suosittele missään nimessä kiinan telttoja.
     
  2. Holley

    Holley Gearhead

    Jostain Savenmaalta tms. nettikaupasta (Oulun seudulta) ostin jokunen vuosi sitten kinukki-tallin, 179 tai 199 eur. Seinämänvahvuus on noin 38 mm. Riittää! Kaverillani oli suomalainen ja tosiaan ihan onneton 12 mm seinämä. Siis näin päin. Orggis-pressu tietty oli onneton ja kesti yhden talven. Ostin lisää halpispressuja á 20 eur, eli pressu per talvi. Nyt ostin Motonetista maastokuvioiset pressut, kiinnitin toisen sivun murskeen alle "kiinteäksi", toiseen päähän laitoin "roikkupainot" eli tuulenpuuskat ei hakkaa niitä sinkilöitä mäsäksi heti viikossa. En tiedä sanoa, mitä se kestää, kun elokuussa tein ja nyt on vasta marraskuu. Mutta totta hitossa se runko itsessään kestää vaikka metrin lunta! Mitä ulkonäköön tulee, niin omaan makuun tuo maastokuvio on 6-0 noita hopeanvärisiä tai yksivärivihreitäkin vastaan: [​IMG] Toki aina löytyy täältä OD:ltäkin joku "ammattilainen", jonka mielestä tuolla ei voi tehdä mitään, kun en ole laittanut rahaa edes 300 euroa tuohon vuosien mittaan. Ei voi toimia. Tiedoksi: tilalle tuleva parempi versio maksaa arviona sitten sen 30'000 EUR, joten on tuolle pressutallille muutaman vuoden ajan perustelunsa, ainakin näin omasta mielestäni.
     
  3. superbird

    superbird Gearhead

    Varmasti kestaa tuolla seinamavahvuudella, painoa taitaa olla riittavasti!
     
  4. Holley

    Holley Gearhead

    hehhehhee, siis tarkoitin toki halkaisijaa, Ø 38 ja seinämä siis kuitenkin ohutta, jotain 1,5 mm.
     
  5. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Kävin tossa lumisateen jälkeen kopistelemassa lumia pressunpäältä pois. Samalla putoili kaikki kattoon jäätyneet jäähelmetkin niskaan. Ei hyvä, kosteus tiivistynyt kattoon aika tehokkaasti...
     
  6. pontiac60

    pontiac60 Gearhead

    Ah pressutalli, tuo autotallien tuulipuku
     
  7. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    jep jep
    alkoi 6:des talvi 149€ tuulipuvulla, toinen vetoketju rikki
    ja naruista vaan joku jämä jäljellä :D
     
  8. Holley

    Holley Gearhead

    Niin ja kuten tarkkaavainen kaveri kuvistani huomaa, en ole ikinä laittanut tuollaisesta tallista päätyjä kokonaan eli toinen pääty on vain noin 1/3 ylhäältä, ilma pääsee alta ja toinen pääty on aina avoin. Tuuli pääsee läpi ja ilma kiertää. On siis enemmän pressukatos, kuin -talli. Autokatoksenahan se toimiikin, talli on vieressä erikseen.
     
  9. TompSa

    TompSa 2nd gear

    Joo, ei mullakaan tuolla autoo oo. Mulla päädyt kiinni ja ylhäältä raollaan, mutta ei taida oikein ilma kiertää.
     
  10. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    paremmin sieltä päältä lumi lähtee pois, kun pääsee tuuli läpi ja samalla
    painaa sitä pressua ylöspäin. sit kun tulee märempää lunta ni joutuu ite
    hömsyttelemään tai lattiaharjalla vetämään lumet pois päältä.
     
  11. MrRoadmaster

    MrRoadmaster 3rd gear

    King-kongin talli tuli tuossa n viikko sitten alas, 3x6.
    Lyyhisty... harja vaan putos alas.
    Ei auttanu "38mm seinämä"...
    Onneks oli alla vaan lautoja.

    Toisena on tuo kotimainen, olisko 2.5x6? 10. vuosi lähtee juuri.

    Tuuli kyllä vie minkä tahansa pressuteltan, jos on sopivan aukea paikka.
    Meillä jopa tuo kotimainen taipui vähän muodottomaksi tuulen voimasta. Oli onneksi kunnolla kiinni, eikä lähtenyt lentoon.
     
  12. Holley

    Holley Gearhead

    Harmillista. Mulla pressutalli on oikean autotallin vieressä ja nyt pressujen liepeiden (ovat siis leveämmät kuin alkuperäinen oli) päällä on siihen malliin paljon lunta, ettei ihan pikku tuiverrus vie tallia mihinkään. Päältä olen tietenkin putsinut lumet säännöllisesti pois. En välitä edes testata, paljonko se kestää lunta päällänsä.
     
  13. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Ilmeisesti eilen oli meillä romahtanut honkkarin 2,5x5m pressutalli. Alla oli jo hiukan rapistunut käyttöentisöity Amazon. Olin aika maassa lähtiessäni tutkimaan vaurioita. Onneksi Ama selvisi parilla pienellä loivalla painumalla, toinen katossa ja toinen lokasuojassa. Tallin päällä ei ollut kuin ehkä 15 cm lunta, mutta kiinan ohutseinäinen putki oli antanut periksi ja murtunut taivuttuaan. Nyt viikonloppuna piti poistaa lumet, mutta nyt oli edessä vähän isompi urakka. Eli ei kannata sortua näihin kiinantekeleisiin. Tai sitten pitää poistaa lumi jo kymmenessä sentissä.

    Vieressä Lancer stw talvehtii paksuseinämäisen, mutta paljon ohuemman teräsputkihässäkän ja pressun alla. Poistelin senkin päältä lumia (oli ehkä karheamman pressun takia n. 20 cm), vaikka suomalaisen hitsaama vesijohtoputki harvoin antaa periksi.

    Jos navetan katto vielä lysähtää alas, lysähtää kyllä sitten mieskin. Sinnekin näyttää tuiskanneen paikoin aikas paljon lunta :(
     
  14. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    taitaa puuttua honkkareiden pressutalleista käyttöohjeet. mulla luki että pressu kestää 200g/neliö eli 200g suklaalevy neliölle niin kaikki muu on liikaa.
    ja vaikka pressu kestäiski enemmän, niin se paino vääntää ne putket paskaks :odroll:
     
  15. hara64

    hara64 1st gear

    oliko todella kestävyys se 200g/m2 ?
    ettei vaan olis ollu peitteen paino.

    ainakin meillä töissä tuollaisissa "kevyt"peitteissä tuo lukema on peitteen paino eli mitä painavampi neliömäärä niin sitä vahvempi peite
     
  16. E.B.Ford

    E.B.Ford 2nd gear

    no tästä on jo 6vuotta aikaa kun oon sitä ohjetta lukenu mut sen mukaan
    kun oon eläny niin on toi pressutallikin ehjä :wink:
     
  17. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Kyllä honkkarin tallissa oli A5-kokoinen monistettu yhden sivun ohje, mutta sen näki vasta purettuaan pakkauksen pihamaalle. Siinä todettiin jotenkin, että pressutallia ei ole suunniteltu kestämään tuuli- tai lumikuormia. Loppukesällä on kuitenkin helppo ajatella, että ensi talvena ei tule paljon lunta, lumet otetaan pois ja tallin ankkurointi kakkosviitoseen naulattuna kestää tuulikuorman. Oikeesti nämä tallit toimivat vain lautatapulin tms. katteena, siinäkin erittäin tilapäisesti. Tai pystytys sisätiloihin! :(
     
  18. jusku1

    jusku1 3rd gear

    Velipojalla on Honkkarin pressutalli ja hyvin on kestänyt/pysynyt paikoillaan myrskyistä yms huolimatta, KUNHAN muistaa ottaa lumet katolta säännöllisesti pois, esim. lumenluonnin yhteydessä.
    Eli siis "hoitoa" nuo(kin) telttatallit tarvitsevat. Jos siihen riittää motivaatiota, ei pitäisi olla mitään hätää :D
     
  19. karza11

    karza11 Gearhead

    mulla on ollut 3kpl noita king gongin telttoja. ensinmäinen oli hyvä, kesti 3 vuotta kunnes pressu alkoi hapertua runko oli edelleen ok. toinen oli kohtuullinen josta kuitenkin toisena talvena n.8cm lumesta katto mutkalle, tänä syksynä ostettu on surkea tekele piti jo kasatessa vahvistella.
     
  20. ASaari

    ASaari 3rd gear

    Muistakaa putsata lumet niiden kalliimpienkin pressutallien katoilta. Oma pressutalli sijaitsee 100 km:n päässä asuinpaikaltani ja kuinka ollakaan kukaan ei ollut muistanut tyhjentää lumia koko talvena. Eipä kestäny sekään puolta metriä lunta ja -59 Camino jäi alle. Autoon ei tullu muuta kun pieni ruttu kattoon, mutta 500€ pressutalli meni vituiks :mad:
     

Kerro tästä muillekin!