pressutalli

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja oldsmobile_83, 27.5.2010.

  1. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    ^osanotto. Tiedän tunteen. :(
     
  2. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mulla on 5-6 vuotta sitten tehty pressutalli edelleen pystyssä mutta Tarjoustalon hopeapeite alkaa jo rapistua. Sammaltakin kasvaa siellä täällä.
    Talli on tehty HongKong:in valmiita kulmapaloja käyttäen, kakkosnelosista ja kattopuolella harva laudoitus. Suojakelillä tulee lumet heti alas. Jos kakkosnelosta ja lautaa on valmiina niin kannattaa sijoittaa pressuun ja €5 kulmapaloihin ennemmin kuin mihinkään valmiisiin katoksiin.
    :odroll:
    - Jani -
     
  3. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Tuo puurakenteinen, kulmavahvistetu on varmaan parhaita ratkaisuja. Monesti tallin tarve tulee niin äkkiä, ettei ole (mukamas) aikaa väsäillä kunnon runkoa ja marssii halpahalliin tunnetuin seurauksin.
     
  4. jake74

    jake74 1st gear

  5. janiluo

    janiluo Gearhead

    Mä en noin monimutkaista rupeis turaamaan eli tämmöinen on mulla n.6 vuotta jo ollut pystyssä ja kestää tuulet ja tuiskut.

    [​IMG]
    [​IMG]

    kolme kertaa olen traktorilla nykässyt katoksen toiseen päähän tonttia ja joutuu taas tulevana kesänä siirtämään mutta taitaa pressu nyt mennä jo vaihtoon.

    - Jani -
     
  6. Mark123

    Mark123 1st gear

    Tuohon pelti katollle ja paneeli seinään niin on fiksun näköinen.
    Eikä maksa hirveesti
     
  7. janiluo

    janiluo Gearhead

    Joo kun tuo perusrakenne on ok niin sitä voi aina "parannella" tulevina vuosina. Tuo hopeapressu riittää muutamaksi vuodeksi ja on hyvä pellin alle aluskatteeksi niin pysyy talli kuivempana keväällä kun ei kondenssivesi ropise alas. Nuo kulmapalat on halpoja ja kestäviä vaikka työn jälki on hurjaa. Kun kakkosneloset sahaa ensin mittoihinsa niin koko kehikon voi ensin kasata ja vasta lopuksi ruuvaa kulmapaloihin ruuvit. Tein aluksi korkean että mahtuu myös traktori sisään mutta autoille riittää matalampikin.
    Harja on niin jyrkkä että lumet humahtaa alas heti suojasään tultua.
    Kulmapalat oli n.€5/kpl ja kolme kpl menee per kaari ja kakkosnelostahan on kaikilla nurkissa.
    - Jani -
     
  8. CantBeDone

    CantBeDone 1st gear

    Ei voi sitten muuta kuin odotella?
     
  9. Jza

    Jza Double Gearhead

    Ensin meinasin tähän vastata, että aivan älyvapaa viritys ja kauhee duuni. Parin kahvikupin ja pähkäämisen jälkeen (että miks ihmeessä joku tekisi veneen pohjan ja kääntäisi sen ylösalaisin), niin toihan vaikuttaa ihan suht terveelle keksinnölle.

    Ei tosiaan ole lumesta ongelmaa, romut siirtää peräkärryllä paikasta toiseen ja pitäs olla aika nopea kuitenkin tehdä, kun vähän funtsii tanssiaskelia etukäteen. Pitääpä laittaa harkintaan, jos (kun) ei saa kunnon tallia aikaiseksi. Vähän mietityttää vaan, että miten tuuli tohon sitten ottaa, mutta ei vissin lähellekään yhtä pahasti, kuin johonikin suoraseinäiseen talliin.

    Aika hurjia virityksiä, kun TI- kaarihallit lähentelee 20 metriä. :eek:
     
  10. ValiantMan

    ValiantMan Gearhead

    Toki voi. Vaikka kommentoida sarkastisia huokauksia. :rotfl:
     
  11. OL550

    OL550 1st gear

    Paljonko on Jore-Tuotteen autoteltoissa runkoputkien halkasija/ seinämävahvuus?

    Kouvolan Autoteltan tuotteissa toi runkoputki kuulostaa aika hepposelta (halkaisija 19-22mm)....
     
  12. Harzzza

    Harzzza 1st gear

    Mulla oli honkkarin halpistalli 3*6m ja aika hentosta putkeehan tuo oli. Kyhötti talven kivasti kun muisti katon tyhjennellä.Kevään tullen sitten myrsky vei sen naapurin pihalle kun sen maalätkistä repes hitsaukset.. nice.
     
  13. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    En muista, mutta voin sen mitata. Kestävä se on joka tapauksessa. Mulla ollut se 40cm lunta välillä, kun en kerennyt tyhjentään ja se ei ole moksiskaan. Pressu on edelleen kuin uusi kohta 2v vanhana. Erittäin laadukas tuote.
     
  14. OL550

    OL550 1st gear

    Jep, hyvä jos viittit mitata niin saa tehtyä päätöksiä hakeeko mikkelistä vai kouvolasta. Kouvolan autoteltan pressut on 530g /m2 joten nekin on ainakin pressultaan laatua, mutta ne runkoputket vähän askarruttaa.

    Kellään kokemuksia Kouvolan Autoteltan tuotteista?
     
  15. Ahis

    Ahis Gearhead

  16. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    hyvin tuo kouvolan autoteltta kesti viime talvena n 40 cm nuoskalunta, toki oli hieman pystyputket taivuksissa. oikeni kun lykkäs lumet pois. mielestäni ollut ihan hyvä ja laadukas. siinä hyvä myyntipuhe, olis tommonen 6m pitkä ylimääräisenä, jos kinnostuneita olis?
     
  17. Tweety-81

    Tweety-81 Gearhead

    Kuinka leveä ja paljonko ajattelit hinnaksi?
     
  18. juy40

    juy40 Gearhead


    Tuossa Jore-tuotteen teltassa runkoputken halkaisija on 22mm ja seinämä on 2mm.
    Hyvin kestää lumikuorman eikä notku...
     
  19. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    laitoin yv
     
  20. Chevy-74

    Chevy-74 1st gear

    Nuo juhlakatokset ei sit sellasenaan tietty kestä talvea, vaatii hieman tukemista ja paremman/kestävemmän pressun päälle, koska tuo vakiopeite ei kovin hääppönen ole. Runkokin on kyllä paksua galvanoitua (42mm) putkea mutta seinämä vain 1.2mm joten kannattaa tukea lisää ja kattoon lautoja tms. Liinoilla ja painoilla hyvä vetää maahan, sekä kunnon vaarnat, koska mukana tulevilla ei tee mitään.

    Itellä kun just tuollanen ollu kesäkäytössä koossa 6*4m mikä riittää leveydessä, mutta pituutta sais toki olla enemmän, mutta toistaseks on pärjänny. Aion juurikin tukea sen talveksi tekemällä jalkaosiin runkopuut ja muuten putkilla ja laudoilla lisätukea. Omassa on nuo pulttikiinnitykset todella huonot joten ajoin putket itseporautuvilla ruuveilla kiinni. Vetoketjut noissa ei kestä juuri mitään, ja reikiä ja repeytymiä tulee peitteeseen melko helposti, uv-suojaakaan ei ainakaan omassa ole, eli kurtulle vetää pinnan yhdessä kesässä. :wc:
     

Kerro tästä muillekin!